Tuskainen kaksikko kohtaa

LIIGA / Ennakko
Joulua edeltäneen huikean peliotteensa menettänyt JYP kohtaa lauantaina kotiluolassaan kauden murheenkryyni Ilveksen. Jyväskyläläisyleisö odottaa kotijoukkueelta keulan kääntämistä taas voittojen tielle.

Hurrikaanipaidat hakevat otettaan

JYP:n ja Ilveksen kohtaamiset ovat tällä kaudella päättyneet pisteiden matkaamiseen Jyväskylään. Hurrikaanipaidat lähtevätkin tähän otteluun selkeänä ennakkosuosikkina; maila saattaa puristaa jyväskyläläispelaajien käsissä liikaakin, viimeisessä viidessä pelissä ei maalinteko ole ollut syksyllä nähdyn kaltaista. Tehokkaana vastustajan maalilla on viime ajat häärinyt lähinnä Tomas Chlubna, joka nousi torstain kierroksella liigan maalintekijätilaston kärkinimeksi.

Kotijoukkuetta eivät lauantaina juuri heikennä nuorten MM-kisat, ainoastaan Tuomas Mikkonen vääntää Halifaxin kaukaloissa leijonakunniasta. Sen sijaan pitkäaikaispotilaat JYP-pakistosta, Jani-Matti Loikala ja Jyri Marttinen lienevät edelleen poissa vahvuudesta, lisäksi Angel Nikolov huilannee ottelun kymppitilin täytyttyä. Kun Jukureista lainassa ollut Ville Hyrkäskin on palannut Mikkeliin, on nuorille JYP-puolustajille luvassa kosolti vastuuta.

Kissapaidat nousussa?

Vierailijajoukkue Ilves on parantanut otteitaan joulutauon jälkeisissä peleissään. Ilveksen on helppo lähteä tuleviin otteluihin pudotuspelimahdollisuuksien käytännössä jo mentyä. Myös Tommi Satosaaren otteet Ilves-maalissa ovat olleet viime aikoina lupaavia.

Nuorten MM-kisat saattavat olla Ilveksen kompastuskivi lauantaina. Syksyn maalivahtisensaatio ja joukkueen valopilkku Tuomas Nissinen ja ykkössentteriksi kohonnut Jesse Niinimäki pelaavat lauantai-iltana MM-pronssista Kanadassa. Varsinkin Niinimäen poissaolo näkynee Ilveksen pelinrakentelussa; ykköskentän keskellä pelanneekin liigaikoni Helminen.

Vaikka kotijoukkue JYP lähteekin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, on Ilveksellä selkeät mahdollisuutensa, varsinkin jos se onnistuu tekemään ottelun avausmaalin. JYP:llä on edessään pakkovoitto, ja mikäli viime aikojen tuskainen tehottomuus jatkuu, saattaa maila puristaa hurrikaanijoukkueen käsissä turhankin rajusti.

» Lähetä palautetta toimitukselle