Tupsukorvien tappioputkelle luvassa jatkoa?

LIIGA / Ennakko
Ilves-organisaatiossa kuohuu ja joukkue on uhkaavasti jumittumassa sarjan viimeiseksi. Se on hävinnyt seitsemän ottelua putkeen ja kahdeksas on näköpiirissä perjantaina, jos ei ihmeitä tapahdu.

Kuntokäyrät

Jyväskyläläiset jatkoivat voittojen tiellä TPS:n kustannuksella tiistaina Turussa palattuaan peräti kaksi viikkoa kestäneeltä ottelutauoltaan. Ottelun tähtenä tuikki superpakki Sami Vatanen, kun hän iski vahvassa paluuottelussaan kaksi maalia turkulaisten verkkoon.

Tampereen Ilves rämpii. Maaleja ei synny ja puolustus vuotaa. Maaottelutauon jälkeinen kamppailu ei tuonut parannusta trendiin, vaan HIFK:n vieraana tiistaina tuli turkkiin 4-1.

Illan joukkueiden kuntokäyrät osoittavat vastakkaisiin suuntiin. JYP on saalistanut kymmenestä edellisestä ottelustaan kahdeksan voittoa ja 23 pistettä. Hurrikaanilauma on tuon puntarin kärkijoukkue, kun tupsukorvat ovat saman puntarin hännillä.

Ilves on kymmenestä edellisestä ottelustaan pystynyt kairaamaan ainoastaan neljä sarjapistettä yhdellä voitollaan sekä jatkoaikatappiolla.

Ratkaisun paikat

JYP on ollut kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa niskan päällä. Se vei ottelut nimiinsä selvällä yhteismaalierolla 7-1. Edellisessä kohtaamisessa Marraskuussa Jyväskylässä Riku Helenius piti Ilveksen maalisarakkeen nollassa.

Tamperelaisille ei kiekon toimittaminen tule todennäköisesti olemaan helppoa perjantainakaan JYPin aktiivisen viisikkopuolustuksen läpi, mainiossa vireessä torjuvan Heleniuksen selän taakse.

Joskus joukkueurheilussa kuitenkin ihmeitä tapahtuu.

Ennakkosuosikin aseman käsittely on JYP-leirin tärkeimpiä tehtäviä valmistautuessaan tähän otteluun. Ilveksen saumat illan koitoksessa piilevätkin oikeastaan JYPin epäonnistuneessa psyykkisessä valmistautumisessa, sekä tupsukorvien taisteluasenteessa, maalivahtipelissä ja ajoittain virtuositeettiaan väläyttelevän Jesse Niinimäen illan vireessä.


Olisiko Jesse Niinimäestä Ilveksen sytyttäjäksi?

Mikäli JYP-valmennus Jyrki Ahon johdolla on onnistunut virittämään hurrikaaniasenteen joukkueen keskuudessa huippuunsa, voi tulostaululle päätyä tamperelaisten kannalta rumatkin lukemat.

Tämän vuoden puolella hurjaan pistekiitoon ampaissut JYP, on lisäksi nyt ykköspakkinsa mukaan saatuaan hyökkäyspäässä ja yv-tilanteissa Vatasen verran vaarallisempi.

Ilves-käskyttäjä Seppo Hiitelä valitteli tiistaisen tappio-ottelun huonoa alkua, sekä siitä johtunutta jäähyilyä. Jyväskylän Hippoksella Ilveksen on syytä olla hereillä alusta saakka.

Jäähyjä tamperelaisjoukkueen tulee myös välttää, Ilveksen alivoimapelaaminen kun on liigan heikointa. JYPin ylivoimapeli puolestaan on ollut sarjan toiseksi tehokkainta.

Kokoonpanot

JYPin kokoonpanot elävät kolmos- ja neloskentän osalta. Perjantai-iltana 400. liigaottelun pelaava Olli Sipiläinen, sekä Turo Asplund ovat mukana nelosketjussa. Sipiläinen ottaa Filip Riskan paikan nelosessa ja Riska nousee Antti-P Jaatisen paikalle kolmosketjuun.

JYP-puolustuksessa pidetään Mikko Viitasen pelituntumaa yllä. Viitasen tullessa mukaan kokoonpanoon, huilivuoron saa paljon viime otteluissa peliaikaa kerännyt nuori Kristian Näkyvä. Puolustajakolossi Pavel Skrbek jatkaa edelleen sitkeäksi osoittautuneen vaivansa parantelua katsomossa. Maalitolppien väliin asettunee hyvävireinen Helenius.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat toipilaat hyökkääjät Matias Sointu sekä Masi Marjamäki.

Maalivahtikaksikosta Vesa Toskala - Miika Wiikman, ei kumpikaan ole häikäissyt varmoilla otteilla viime aikoina. Perjantai-iltapäivä kertoo kumpi heistä passitetaan myrskyn silmään Jyväskylässä.

Muuta

Muuta

Ottelun alussa palkitaan JYP-hyökkääjät Jari Jääskeläinen 500:sta liigaottelustaan, sekä Olli Sipiläinen 400:sta ottelustaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Eric Perrin 4 7 11
2.Jani Tuppurainen 4 5 9
3.Harri Pesonen 3 2 5
4.Sami Vatanen 2 2 4
5.Juha-Pekka Hytönen 1 2 3
Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 0 6 6
2.Antti Kangasniemi 2 2 4
3.Toni Rajala 1 3 4
4.Samuli Kivimäki 1 2 3
5.Ville Korhonen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle