Ensimmäinen näytös

LIIGA / Ennakko
Jyväskylän Hippoksella perjantaina kohtaavat JYP ja vierailija HPK. Ottelu on joukkueiden välillä ensimmäinen tällä kaudella. Heti seuraavana päivänä joukkueet kuitenkin mittailevat toisiaan jo uudestaan, kun ne ottavat yhteen Hämeenlinnan Rinkelinmäellä lauantaina.

Kuntokäyrät

JYP on liigan kuntopuntarin kärkijoukkue ja tähyää jo seitsemättä voittoa putkeen. Sarjan häntäpäässä taapertava HPK joutuukin todella haastavaan paikkaan Jyväskylässä, vaikka onkin parissa edellisessä pelissään parantanut otteitaan ja onnistunut taistelemaan niukat voitot.

– Uskon, että perjantaina nähdään kova taistelu. Ollaan pelattu hyviä ja tiukkoja pelejä heitä vastaan. HPK ei ole ollut ikinä mikään helppo vastus meille, laitahyökkääjä Harri Pesonen kertoo JYPin verkkosivujen otteluennakossa.

Viimeisessä ottelussaan ennen sarjataukoa HPK katkaisi tappioputkensa puolustusvoitolla Kärpistä nihkeässä kamppailussa Oulussa. Tauon jälkeen keskiviikkona ritariryhmä puristi kotonaan väkisin voiton SaiPasta Nico Aaltosen viime hetken maalilla.


Viime kauden keskinäisissä kahinoissa HPK oli vahvempi, voittaen kuudesta kohtaamisesta neljä.

Ratkaisun paikat

Nykykunnossaan kurinalainen jyväskyläläisjoukkue on kotonaan äärimmäisen vahva ryhmä. Hurrikaanipaidat ovat saamassa yhä paremmin pelin sisäisten rytmitysten tahdeista kiinni ja ketjutasapaino on alkukautta parempi. Alisuorittajia hyväasenteisesta hurrikaaniryhmästä ei tällä hetkellä löydy.

Maaleja ei JYPin puolustuspäätyyn juurikaan tehdä ja pelinsä iloisesti rullaamaan saanut hurrikaanilauma pystyy hallitsemaan parhaimmillaan kiekollista peliä jään jokaisella osa-alueella. Vastustajien maalipaikatkin ovat olleet harvassa ja JYP-vahtien hyvät tulokset ovatkin osittain mainiosti toimimaan saadun puolustuspaketin ansiota.

Vaikea on keksiä lääkettä, millä Harri Rindellin suojatit tästä voiton itselleen raapisivat. Joukkueiden pelaajamateriaaleissakin on melkoinen ero, vaikka pelejä ei tunnetusti paperilla voitetakaan. Kuitenkaan edes vauhtikone Antti Pihlströmin poistuminen JYP-hyökkäyksestä, ei ole hurrikaanien peliesityksiin vaikuttanut. Huutoon on vastannut esimerkiksi pirteä liigatulokas Antti-P Jaatinen, ja viimeistellyt paikoistaan maaleja mainiolla prosentilla viime peleissä.

Tuplakohtaamiseen JYPin kanssa viikonlopun alla valmistautuvan HPK:n luotsi Rindell, kertoi haluavansa kohennusta joukkueensa valmiuteen päästä kiinni peliin heti otteluihin lähdössä.

Oman mausteensa Rindellin keitoksiin voi tuoda paljon vastuuta ritarinuttujen hyökkäyksessä saava uunituore vahvistus. Romuluisena taklaajana ja vastustajan ärsyttäjänä paremmin tunnettu Kari Sihvonen kirjautti keskiviikkona, heti ensiesiintymisessään hämeenlinnalaisyleisön edessä, tehot 1+1. Sihvonen tuli Hämeenlinnaan loppukauden kattavalla vuokrasopimuksella Lahden Pelicansista.

Molempien joukkueiden ennakkovalmisteluissa korostuu se, että ne kohtaavat toisensa heti seuraavana päivänä uudestaan Hämeenlinnassa.

Kokoonpanot

JYPin sairastuvalla jatkaa puolustaja Arto Laatikainen. Loukkaantumisten jäljiltä pelikuntoaan vielä hakevat Yohann Auvitu ja Tuomas Pihlman, he olivat JYP-Akatemian mukana keskiviikon ottelussa KooKoota vastaan. Maalitolppien väliin perjantaina asettuu huippuvireinen Riku Helenius.

HPK jatkanee samalla koostumuksella kuin keskiviikkona SaiPaa vastaan. Sivussa edelleen Juuso Honka, Marek Zagrapan, Jaakko Turtiainen ja Janne Laakkonen. Scott Barney ei mahtune HPK:n pelaavaan kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle