BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Viides kerta toden sanoo?

LIIGA / Ennakko
Tammikuun tasauksen toisessa osassa on JYPin vuoro toimia isäntänä. HIFK lähtee otteluun kirvelevä kotitappio niskassaan.

Kuntokäyrät

JYP liitää kotkan lailla voitosta voittoon. Joukkueen mieliala on korkealla, mikä näkyy tuloksissa. Viimeisen kuukauden aikana takkiin on tullut varsinaisella peliajalla vain kerran. Huima nousu on tuonut jyväskyläläiset aina runkosarjan viidennelle sijalle, pisteen päähän Jokereista.

Perjantaisen tappion myötä HIFK tippui JYPin taakse sarjataulukossa. Kolme edellistä otteluaan joukkue on hävinnyt, niistä kaksi illan vastustajalle. Ote pelistä on pahemman kerran hukassa.

Illan ottelu on joukkueille kauden viides keskinäinen kohtaaminen. Neljä aikaisempaa ovat kaikki päättyneet JYPin voittoon. HIFK:lla olisikin nyt näytön paikka.

Ratkaisun paikat

JYP on liigan kuuminta hottia. Päävalmentaja Jyrki Aho on piiskannut joukkueensa lentoon. Jokaiseen otteluun löytyy virtaa kamppailla voitosta viimeiseen asti. Viikon takaisessa HIFK-ottelussa JYP oli kahdesti takaa-ajossa, mutta käänsi lopulta ottelun runsasmaaliseksi voitoksi. JYPin itseluottamuksen murtaminen ja oman ylläpitäminen tulee olemaan helsinkiläisille todella vaikeaa.

HIFK elää väkevästä hyökkäyspelistään. Ykköstähtien, Granlundin veljesten takaa löytyy koko joukko mainioita hyökkääjiä, kuten Eero Somervuori ja Petteri Wirtanen. HIFK tulee todennäköisesti otteluun apinan raivolla, ja JYPillä on tekemistä vastustajan kuriin saamisessa.

Koko ottelun suunta riippuu kuitenkin siitä, mihin HIFKin päävalmentaja Petri Matikainen pukukopin puolella pystyy. Taitavalla motivoinnilla vieraat saattavat hyvinkin haastaa hurrikaanilauman, mutta uuden selkäsaunan mahdollisuus on suuri. Pirteä JYP lähteekin ylivoimaisena ennakkosuosikkina otteluun, mutta tässä lajissa yllätykset ovat enemmän kuin mahdollisia.

Kokoonpanot

Kummankaan joukkueen kokoonpanossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia eiliseen nähden. HIFKsta poissa ovat ainakin Markus Kankaanperä, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Niko Piiparinen ja maalivahti Juuso Riksman.

JYPillä sairastupaa kansoittaa sormivaivainen tähtipakki Sami Vatanen. Todennäköisesti poissa on myös Pavel Skrbek.

HIFKin maalille asettuu lähes varmasti Riksmanin paikan ykkösvahtina ottanut saksalainen Dennis Endras. JYPin torjuja löytyy kaksikosta Myllykoski - Helenius. Vaikka Helenius onkin noussut ykkösvahdiksi, on Aho peluuttanut tasaisesti myös Myllykoskea. Kaksi vahvaa maalivahtia on aina etu joukkueelle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Juha-Pekka Hytönen 1 6 7
2.Miika Lahti 3 1 4
3.Jani Tuppurainen 2 2 4
4.Ossi Louhivaara 3 1 4
5.Éric Perrin 1 3 4
HIFK M S P
1.Mikael Granlund 2 2 4
2.Siim Liivik 1 2 3
3.Eero Somervuori 0 2 2
4.Petteri Wirtanen 0 2 2
5.Eetu Pöysti 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle