Kovavireiset vastakkain

LIIGA / Ennakko
Jyväskylässä nähdään viikonlopun kunniaksi kahden oivassa talvivireessä olevan joukkueen taisto, kun HIFK saapuu JYPin vieraaksi. Molemmat joukkueet purjehtivat voittojen väylällä, mutta viimeistään nyt toisen kohtalona on karauttaa välillä kiville.

Kuntokäyrät

Kevätkauden koitoksista JYP on voittanut yhtä vaille jokaisen. Tappio KalPaa vastaan selittyy vähintään puoliksi sillä, että tuosta vierasottelusta JYPiltä puuttui peräti kahdeksan runkopelaajaa.

Peli-ilme ei silti ole ollut vielä sitä, mitä joukkueen valmennusjohto varmasti haluaisi. Etenkin hyökkäyspäässä kaivataan aimo annos röyhkeyttä ja juonikkuutta. Hyvää on ollut kuitenkin se, että JYP on onnistunut kaapimaan voittoja vähän heikommallakin pelillä.

Vähintään yhtä hurjassa vireessä on ollut myös HIFK. Ainoa kosmeettinen vaurio löytyy Ässille kärsitystä kotitappiosta viides tammikuuta.

Helsinkiläisten voittojen arvoa nostaa se, että niitä on tullut siitäkin huolimatta, vaikka joukkueen tähtipelaajat Ville Peltonen ja Mikael Granlund eivät ole olleet kokoonpanossa.

Ratkaisun paikat

JYPin puolustuspeli on etenkin kotona täyttä timanttia. Viidessä viimeisimmässä kotiottelussa se on päästänyt omiin ainoastaan kaksi pelitilannemaalia. Yksi kiekko on livahtanut rangaistuslaukauksella. Muutoin kotipesä onkin pysynyt täysin kiinni. Tätä taustaa vasten jyväskyläläisyleisö voi saapua katsomaan kiekkoviihdettä luottavaisin mielin tälläkin kertaa.

Edellisessä ottelussa Lahdessa Pelicansia vastaan JYP onnistui maalinteossa laajalla rintamalla, kun duunareina enemmän tunnetut Jari Jääskeläinen ja Olli Sipiläinen iskivät maalin mieheen. Juuri leveyttä maalintekoon joukkue onkin kaivannut. Kun tähän vielä lisätään Eric Perrinin johtaman ylivoimakentällisen oiva talvivire, on JYPillä voiton avaimet omissa käsissään.


Taitoluistelija Carolina Kostnerin pikkuveli Simon Kostner on saanut näyttöpaikan JYPin liigajoukkueesta. Pirteät otteet saanevat jatkoa.

HIFK otti torstaina voiton Bluesista, kun Kimmo Kuhta onnistui maalinteossa kahteen kertaan. Edellisen päivän ottelu saattaa hieman painaa jaloissa, joten tähän saumaan JYPin on ilman muuta yritettävä iskeä.

Torjuntatilastojen valossa helsinkiläiset joutuivat pelaamaan tiukan iltapuhteen. Toisaalta vierailijoiden ylivoima ja ratkaisuun kykenevien pelaajien laajuus on sitä luokkaa, että se ei pienistä hätkähdä.

Perjantain ottelusta ei varmasti tule puuttumaan tunnelmaa ja vauhtia. HIFK on suorastaan mielivastus JYPille ja sen kannattajille. Tästä yhtenä osoituksena on se, että jyväskyläläiset valitsivat vastustajakseen juuri IFK:n tammikuun tasauskierroksille.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta puuttuu varmasti sormeaan paranteleva Sami Vatanen. Sen sijaan muut loukkaantuneet alkavat olla pikku hiljaa pelikunnossa. Lopulliset kokoonpanot selviävät kuitenkin vasta perjantaina iltapäivällä.

HIFK sai Granlundin veljekset takaisin torstaiseen otteluunsa. Myös Janne Pesonen oli jälleen mukana. Ville Peltonen, Markus Kankaanperä, Turo Järvinen, Niko Piiparinen sekä Juuso Riksman ovat sen sijaan loukkaantuneiden kirjoissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Siim Liivik 2 3 5
2.Petteri Wirtanen 2 2 4
3.Kimmo Kuhta 2 1 3
4.Eetu Pöysti 1 2 3
5.Robert Nyholm 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle