Mikä on JYPin päivän kunto?

LIIGA / Ennakko
Iiro Tarkki on ollut iso mörkö JYPille.
Kuva © Eriikka Hienola
Blues on tehnyt sen, mitä juuri kukaan ei osannut etukäteen aavistaa. Espoolaiset väänsivät JYPin siltaan ja mikäli isäntäjoukkue ei lopeta armotonta jännittämistään, ottanee Blues ratkaisevan, neljännen voittonsa välieräsarjasta perjantaina.

Muuta

JYP on ajanut itsensä satimeen. Sillä oli tilaisuus tasoittaa välieräsarja keskiviikkona, mutta maalipaikkojen totaalinen hukkaaminen piti joukkueen maalisarakkeen nollassa. Tilastot kertovat karun totuuden, sillä JYP laukoi 23 kertaa ohi maalin. Selkä seinää vasten pelaaminen näkyy: pelaajat puristavat mailojaan ja otteista puuttuu rentous. Tämä heijastuu aina maalivahdin tontille saakka, sillä keskiviikon pelissä avausmaaliin johtanut Camilo Miettisen laukaus olisi ollut Pekka Tuokkolan otettavissa.

Blues sen sijaan jatkaa iloista peliään. Se tekee vain ja ainoastaan tarvittavan - puolustaa maaliaan armottomasti ja on koko sarjan ajan hyödyntänyt maalipaikkansa erittäin tehokkaasti. Jo nähtyä suurempaan haamuvenymiseen Bluesin ei tarvitse perjantainakaan ryhtyä, mikäli JYP jatkaa päänsä puskemista tiiliseinään.

Kokoonpanomuutokset ovat mahdollisia ja jopa todennäköisiä, sillä JYP on lotonnut erityisesti pelien aikana ketjukoostumuksia uuteen uskoon.

Blues-leirissä viidenteen kohtaamiseen lähdetään maltilla. Leijumista ei ole havaittavissa, sillä JYPin päivän kunto on täysi arvoitus. Se saattaa yltyä hurrikaanimyrskyksi kuten maanantaina tai lamaantua puolustuskyvyttömäksi lammaslaumaksi.

– Aina täytyy olla parempi. Ei näitä pelejä ole mihinkään pelattu. Sarja on 3-1, ja pelaamme niin pitkään kuin pelejä on, Bluesin valmentaja Petri Matikainen virkkoi.

Ottelusarjassa aiemmin:

Ottelu 4: Blues puolusti koiran lailla voittoon

– Haastattelu: ”Joka pelissä haastajana”

– Kuvakooste: Blues taisteli voiton

Ottelu 3: Hurrikaanimerkkinen kavennus

– Haastattelu: ”Oon kevään lapsi”

– Kuvakooste: JYPin kelkka kääntyi

Ottelu 2: Nelosketju johti Bluesin toiseen voittoon

– Haastattelu: ”Pallit on kunnossa”

– Kuvakooste: Blues jatkoi voittojen tiellä

Ottelu 1: JYP yllätettiin housut kintuissa

– Kuvakooste: Blues vei ensimmäisen

Ennakkojutut:

Analyysi: Levänneempi välieräpari

– Dialogi: Taistelua maalien edustoilla ja muilla rintamilla

– Haastattelu: ”Äärirajoilla ja äärimmäisen tehokkaasti”

– Erikoista: Kohtaamiset jokaisessa ikäluokassa

– Kuvakooste: JYP vai Blues finaaleihin?

» Lähetä palautetta toimitukselle