Katkaiseeko Bluesin "Zidlicky" JYPin kotitaian?

LIIGA / Ennakko
Kai Kantola on ollut alkukauden hurjassa vireessä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Perjantaina Tapparan kaatanut Blues matkustaa heti lauantaiksi Jyväskylään, jossa joukkue kohtaa kotonaan edelleen voittamattoman JYPin. Jyväskyläläiset lähtevät peliin levänneenä, koska edellinen ottelu oli vasta tiistaina Lahden Pelicansia vastaan.

Jyväskylässä juna alkaa pikkuhiljaa löytää oikealle raiteelleen. Ensimmäisissä peleissä sukeltaneet kärkimiehet, kuten Eric Perrin sekä Petr Hubacek ovat olleet viimeisimmissä peleissä kuin uudesti syntyneitä ja varsinkin Perrin on syttynyt tehojen valoissa hurjaan vireeseen.

Puolustuksessa riittää reserviä, vaikka Mikko Mäenpää onkin edelleen sairastuvalla. Nuorukaiset kuten Sami Niku ja Valtteri Kemiläinen ovat tulleet erittäin vahvasti liigapeleihin sisälle.

Maalivahtiosastolla Jyväskylässä on melkein positiivinen ongelma, kun Sami Rajaniemi pelasi Pelicansia vastaan unelmaottelun. Marko Virtasella on varmasti vaikea valinta edessä, kun hän valitsee pelaavan maalivahdin Bluesia vastaan.

On mielenkiintoista nähdä pelaako Henri Kanninen toisen liigapelin putkeen. Anssi Löfman siirrettiin edellisessä ottelussa laituriksi, ja aikaisemmin neljättä sentteripaikkaa miehittänyt Julius Nättinen loukkaantui JYP-Akatemian perjantaisessa ottelussa TUTOa vastaan.

Jyväskyläläisten suurin kompastuskivi lauantaina voi olla ailahtelevaisuus. Ottelusta toiseen JYPin otteita on leimannut pelin tason heilahtelu ottelun sisällä. Kauden alussa JYP on pystynyt useimmiten kääntämään pelin yhden huonon erän jälkeen, mutta tämä tuskin tulee jatkumaan kovin pitkään. 

Riittääkö Bluesilla jalat?

Perjantaina Tampereella Tapparaa vastaan voiton vääntänyt Blues lähtee otteluun orastavassa voittoputkessa. Espoolaisilla on marssittaa kaukaloon kaksi tämän hetken kuuminta nimeä.

Tapparaa vastaan liigadebyyttinsä tehnyt Petr Zámorský on varmasti yksi Jyväskylän illan seuratuimmista nimistä. New York Rangersin harjoitusleiriltä paikkaa auringosta hakenut Zámorský palasi takaisin Suomeen, kun pelipaikkaa ei Rangersista herunut.

Kai Kantola on tällä hetkellä liigan kuumin hyökkääjä. Liigan maali- ja pistepörssiä dominoiva Kantola osui perjantaina Tapparaa vastaan jälleen kerran tolppien väliin. Blues tarvitsee Jyväskylässä huippuvireistä Kantolaa mikäli joukkue aikoo pisteet Espooseen ryöstää.

Jos JYP pystyy pelaamaan läheskään ehjän 60-minuuttisen, joukkue tulee olemaan vahvoilla. Bluesin suurin kysymysmerkki lauantaille on, että riittääkö joukkueella energia heidän kuluttavaan pelityyliinsä. Jos Bluesin jalka riittää ja he pystyvät fyysisyydellään horjuttamaan JYPin puolustusta, mahdollisuus vierasryöstöön on olemassa.

Seuraa Heitä

Petr Zamorsky #24 | AHL

Puolustaja

Bluesin tšekkipakki on nyt saanut karstat pois koneesta. Espoossa Zámorskýsta odotetaan uutta takalinjojen johtajaa.

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Nenosen alkukausi on ollut vaikea. Mestiksessä mies on kuitenkin paukuttanut kolmeen peliin neljä täysosumaa. Joko mies saa ketsuppipullon auki?

» Lähetä palautetta toimitukselle