Joko Blues herää pelaamaan?

LIIGA / Ennakko
Blues tarvitsee voiton Jyväskylästä, jos se mielii vielä sarjan voittokamppailuun mukaan.
Kuva © Vesa Pöppönen - www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Blues iskevät kolmatta kertaa yhteen Jyväskylässä. Yllättävän vaisusti ensimmäisissä peleissä esiintynyt Blues on onnistunut tekemään vain yhden maalin kahteen otteluun, ja sen täytyy löytää nyt keinot murtaa hurrikaanipuolustus. Kolmas tappio peräjälkeen saattaisi olla jo kohtalokas, joten Blues tulee käyttämään varmasti kaikki mahdolliset keinot saadakseen ensimmäisen kiinnityksen.

Edellisen ottelun ratkaisu

Blues lähti otteluun aggressiivisesti, mutta se poiki heti avausvaihdossa hyökkäyspään rangaistuksen. JYP käytti tuon mahdollisuutensa heti tylysti hyväkseen Tuomas Pihlmanin osumalla, ja myös toisen erän alussa hurrikaanipaidat onnistuivat venyttämään verkkoa. Viimeisen maalin Miika Lahti linkosi tyhjään Blues-rysään aivan ottelun lopussa.

Blues sai kokeilla runkosarjassa hyvin toiminutta ylivoimaansa viisi kertaa, mutta ruuti oli erittäin märkää ja JYP varjeli hyvävireisen Tuomas Tarkin johdolla omaa maaliaan huolellisesti. Jyväskyläläiset olivat yksinkertaisesti tehokkaampia omissa maalipaikoissaan, ja JYP johtaa sarjaa nyt voitoin 2-0.

Pääpointit kolmanteen otteluun

Jyrki Aho haukkui joukkueen ylivoimapelaamisen luokattomaksi lauantain ottelussa ja on selvää, että Bluesin täytyy löytää siihen mielikuvitusta ja uusia ratkaisuja. Tasakentällisin kahdessa ottelussa on syntynyt vain yksi maali ja maalipaikat ovat jälleen varmasti kortilla, joten erikoistilanteiden merkitys korostuu. Espoolaisten hämmentäjäosaston täytyy pystyä kanavoimaan energiaa paremmin pelaamiseen, sillä Bluesin ongelmat ovat ennen kaikkea kiekollisessa pelissä ja JYPin tiiviin keskialueen murtamisessa.

JYP on tällä hetkellä sarjassa tukevasti kuskin pukilla, eikä traktori näytä juuri nyt minkäänlaisia hyytymisen merkkejä. Jos se pystyy edelleen puolustamaan keskustaa kurinalaisesti, blokkaamaan vetoja ja iskemään omista paikoistaan aiemmissa peleissä nähdyllä tavalla, kolmas voitto on lähellä. Kaikki paineet tiistain ottelussa lepäävät espoolaisten harteilla, sillä heille tappio saattaisi olla jo kohtalokas isku kohti kesälomaa.

Tilastopoiminta

Palkintopöydän runkosarjan päätteeksi putsannut Kim Hirschovits etsii edelleen ensimmäistä tehopistettään, ja pörssikunkun pisteetön putki on nyt neljän ottelun mittainen. Yhtä pitkä kuiva kausi Blues-kipparilla on ollut vain kerran aiemmin tällä kaudella.

Seuraa Heitä

Mikko Kalteva #7 | JYP

Puolustaja

Peruspuolustaja Kalteva onnistui lauantaina maalinteossa. Yksi JYPin alakerran tärkeistä kulmakivistä, joka siivoaa maalinedustaa ja blokkaa vetoja auttaen näin maalivahti Tuomas Tarkin työskentelyä.

Mikko Kuukka #91 |

Puolustaja

Bluesin Mikko K. on päässyt maalipaikoille, mutta onnistumisia hyökkäyspäässä ei ole tullut. Hoitaa samanlaista ruutua Espoossa kuin Kalteva Jyväskylässä. Kumpi perusluutijoista onnistuu pitämään oman pihan puhtaana paremmin tiistaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle