Porin paholaiset Hippoksella

LIIGA / Ennakko
Viimeksi Ässien vierailu oli JYP:n kannalta sangen tyly, tekihän Ässät peräti kahdeksan maalia kotijoukkueen neljää vastaan 16.10. käydyssä kamppailussa. Niinpä nyt voidaankin puhua todellisesta revanssipaikasta. JYP haluaa varmasti pestä kasvonsa edellisen konttaamisen jäljiltä.

Kotijoukkueen peli on pyörinyt viime aikoina lähes täysin Immosen johtaman ykkösnyrkin varassa. Mutta on se tuottanut tulostakin! Sentteri itse on aivan liekeissä eikä laitureissakaan, Virtanen ja Uhlbäck, ole moittimista. Kolmikon takana Jari Korhonen täydentää kentällistä hyvällä liikkeellään ja pelisilmällään. Sen sijaan hänen pakkiparinaan pelaavalla Petri Virolaisella on vielä paljon työtä edessään päästäkseen edelliskauden tasolleen.

JYP:n muut kentät ovat olleet pahasti unessa. Alatalon valmennustiimi on herätellyt joukkoa ketjumuutoksin, mutta sanottavaa vaikutusta sillä ei ole ollut. Toki ehkä jopa pääsyykin muiden kenttien saamattomuuteen on ollut loukkaantumissumassa. Avainpelaajia on ollut jatkuvasti sivussa, tälläkin hetkellä joukkueen kapteeni Sillgren potee kylkeään, luottopakki Kovanen olkapäätään sekä kanadalaishankinta Tremblay jalkaansa. Viimeksimainitun kausi saattaa olla pahimmassa tapauksessa jopa ohi. Huolestuttavaa on sekin, että alkukauden komeetta P.C. Drouin on vaipunut muutamia näyttäviä yksilösuorituksia lukuunottamatta rivimiehen asemaan. Aloituksissa tämä konkretisoituu näkyvimmin. Vielä harjoituspeleissä mies voitti aloitukset todella suurella prosentilla, nyt ainoastaan Immonen kykenee samaan JYP:stä. Mutta yksikin onnistuminen saattaa laukaista tilanteen, tämä pätee luonnollisesti jokaiseen pelaajaan.

Ässät voi olla kauteensa tyytyväinen. Viime kausien taapertaja on noussut aivan uuteen liitoon Mika Toivolan johdolla. Ennen kauden alkua jopa osa joukkueen faneista suhtautui skeptisesti joukkueeseen. Kuului sellaisiakin äänenpainoja, että aikoinaan divarissa Kärpissä loistanut Martin Bergeron ei täytä liigavaatimuksia. No, mies johtaa Ässien sisäistä pistepörssiä, joten ne puheet voidaan kyllä unohtaa. Erityisesti porilaisia ilahduttaa Jari Korpisalon huikea syksy. Tämä vastustajiensa vihaama ja omiensa rakastama pelaaja osaa tehoillakin eikä suinkaan vain ärsyttää. Jyväskyläläisittäin yleisöä kiinnostanee kuitenkin eniten Jarkko Gladin otteet. Glad on löytänyt jostain kätköistään kiekolliseen pelaamiseensa sellaiset rohdot, että moni vähemmän kädellisempi pakki on taatusti kateellinen.

Ottelun kulkua pohdittaessa on syytä toistaa jälleen jo tutuksi käynyttä hokemaa siitä, mikä merkitys on kotijoukkueen taisteluilmeellä. Ykköskentällisellä se pysyy nähdyn perusteella korkealla pelistä toiseen, mutta nykykuntoista Ässiä vastaan on muidenkin kentällisten ryhdyttävä sanoista tekoihin. On todennäköistä, että molemmat joukkueet pyrkivät aktiiviseen kiekolliseen peliin. Maaleja näissä kohtaamisissa on syntynyt, enemmän kuitenkin Ässien toimesta. Kotijäällään JYP ei taatusti ryhdy peruuttelemaan omaa puolustusaluettaan kohti, olipa vastassa kuka tahansa. Puolustus on siis jälleen lujilla Ässien vastahyökkäyksien vyöryessä kohti JYP-maalia. Toki vastaavasti Glad kumppaneineen saa olla tarkkana toisessakin päässä. Molemmilla joukkueilla on takanaan todella raskas pelirupeama, niinpä jäällä ei ehkä aivan tuoretta voimaa nähdä. JYP:lle peli on viimeinen ennen maajoukkuetaukoa, Ässät joutuu pakertamaan vielä sunnuntainakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle