Maalinteko-ongelmaiset lauantai-illan tähtinä

LIIGA / Ennakko
Näitä kuvia JYP kaipaa lisää.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP avaa kautensa kotiotteluiden osalta lauantaina, kun Ässät jatkaa vieraskiertuettaan. Molemmat joukkueet hakevat myös kauden ensimmäistä voittoaan. Isännät juhlivat samalla 30-vuotista liigataivaltaan.

JYP hävisi kauden avausottelunsa Sportille Vaasassa lukemin 3−2. JYP oli ottelussa niskan päällä, mutta kauden alla olleet uhkakuvat kävivät toteen. Maalinteko tuotti jyväskyläläisille suuria ongelmia. Positiivinen asia JYPin kannalta oli se, että osumat tulivat nuorille pelaajille, joiden taustatuki on kauden edetessä tärkeää.

Johtaviksi pelaajiksi kaavailtujen kiekkoilijoiden onnistumiset jäivät kuitenkin vielä puuttumaan. Erityisesti Joonas Nättisen asema ykkössentterinä on kyseenalaistettu voimakkaasti. Onnistuminen kotiavauksessa olisi omiaan hiljentämään kriitikkoja.

JYP pyörittänee kokoonpanoaan hieman uuteen muottiiin. Erityisesti kauden alla pelatuissa CHL-otteluissa vakuuttanut Joose Antonen voisi olla oiva lisä hyökkäyspään ratkaisujen aikaansaamiseksi. Antonen toisi myös kaivattua juonikkuutta perjantaina tökkineeseen ylivoimapelaamiseen.

Nälkäinen pataryhmä ja maalinteon vaikeus

Ässät aloitti kautensa perinteisesti paikallisottelulla Lukkoa vastaan. Porilaiset onnistuivat murtautumaan hyvillekin laukaisupaikoille, mutta kuparinen jäi rikkomatta. Lukko nappasi lopulta nihkeän 1−0-voiton.

Myös Ässien kohdalla on käyty syvällistä pohdintaa hyökkäyskaluston riittävyydestä. Harjoituspelien aikana maalinteko oli Ässien akilleen kantapää. Näitä tehoja voisi odottaa erityisesti Aleksi Saarelalta, jonka todellista läpimurtoa on jo ehditty odottaa.

Porilaiset pelaavat kauden kymmenen ensimmäistä otteluaan vieraissa halliremontin vuoksi. Voittotilin avaaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa olisi äärimmäisen tärkeää, jotta peliin tulisi rentoutta. Rentouden löytäminen olisi myös juuri maalinteon kannalta erittäin tärkeää.

Seuraa Heitä

Valtteri Kemiläinen #13 | Tappara

Puolustaja

Riskialtis pelaaja, joka oli perjantaina esillä niin hyvässä kuin pahassa. Lahjoitti Sportille yhden maalin, mutta iski heti perään kavennusosuman. Tuo JYPin ylivoimapelaamiseen kaivattua variaatiota oikea käsi alhaalla pelaamalla.

Mikko Viitanen #3 |

Puolustaja

Osoittautui varsin profiiliin sopivaksi hankinnaksi patapaidoilta. Juuri JYPistä Ässiin siirtynyt Viitanen onnistui niittämään itselleen kulttipelaajan maineen. Isäntänä tunnettu järkäle ei jää varmasti huomaamatta lauantainakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle