Jaossa oljenkortta ja kotietua

LIIGA / Ennakko
Keski-Suomen ylpeys JYP saa vieraakseen patapaidat Porista. Neljä aikaisempaa ottelua ovat menneet siten, että molemmat joukkueet ovat poistuneet kaukalosta kaksi kertaa voittajina.

Ottelu on etenkin Ässille pakkovoiton paikka, jos se mielii haaveilla enää tosissaan pudotuspeleistä. Tällä hetkellä taulukossa sijalla 11 majaileva joukkue on seitsemän pistettä viivan alapuolella. Nyt on siis onnistuttava.

JYP:lle tilanne on astetta helpompi, sillä torstainen voitto SaiPa:sta nosti joukkueen vain pisteen päähän Bluesista ja pudotuspelien kotiedusta. Löysäilyyn ei ole kuitenkaan varaa, sillä takaa tullaan varmasti vielä kovaa.

Ottelun kulun ennakointia

JYP:n tarkoituksena on lähteä todennäköisesti kontrolloimaan rohkeasti kiekkoa ja painamaan peliä tiukasti Ässä-päätyyn. Tämän taktiikan se toteutti torstaina SaiPaa vastaan, joskin ilman tulosta. Vaarana onkin turhautuminen ja pelin muuttuminen keskialueen puuroksi, mikäli kotijoukkue ei saa toivottua tulosta aikaiseksi ensimmäisen kymmenen minuutin kuluessa.

Todennäköistä on, että Ässät lähtee vieraspeliin tutulla kaavalla harrastaen tiukkaa sumputtamista ja teräviä vastahyökkäyksiä. Sen on kuitenkin pakko avata peliään ottelun kuluessa, mikäli joukkue ei saa unelma-alkua maalin tai maalien muodossa. Pisteitä olisi nimittäin saatava keinolla millä hyvänsä, riskejäkin on uskallettava ottaa.

JYP:n pakisto on kestänyt vajaalukuisenakin varsin mallikkaasti vastustajien myllytykset, joten Ässille on tulossa vaikea iltapuhde. Mikäli vielä JYP:n tämän hetken selkeä ykkösmaalivahti Tero Leinonen pelaa ja jatkaa upeita suorituksiaan, on vaikea nähdä, että vierasjoukkue nappaa pisteet mukaansa aina vastustajalle vaikean Hippoksen kotiyleisön silmien edestä. JYP:n hyökkäyspäässä riittää tällä hetkellä iloisesti leveyttä aina nelosketjua myöten. Maalitykki Tomas Chlubnan vaeltaessa jälleen syklimäisesti muutaman ottelun pimeää polkua, ovat osumatehoista vastanneet muun muassa sellaiset nimet kuin Tuomas Mikkonen ja Pekka Kärkkäinen.

JYP:n pakkitilanne

JYP:stä ovat varmuudella poissa kokoonpanosta edelleen runkopuolustajat Jani-Matti Loikala sekä Jyri Marttinen. Marttinen on kuntoutumassa JYP:n onneksi vihdoinkin hyvää vauhtia. Ässä-peliin saataneen mukaan JYP:n tuorein hankinta Kimmo Pikkarainen, joka siirtyy joukkueeseen KJT:sta. Pikkarainen on 26 vuotias pakki, hän omaa liigakokemusta Jokereista ja KalPa:sta. Ainakin fanit odottivat varmasti enemmän, sillä kaupungilla liikkui huhuja jopa sellaisestakin nimestä kuin Martti Järventie. Lienee syytä kuitenkin antaa Pikkaraiselle mahdollisuus näyttää taitonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle