Väljähtynyt klassikko Ilmalassa

LIIGA / Ennakko
Jokereiden ja Turun Palloseuran kohtaamiset ovat viime vuosina olleet klassikoita - kahden Suomen parhaan joukkueen taisteluita maan kiekkoherruudesta. Tällä kaudella asetelma on ollut toinen. Jokerit on porskuttanut sarjan kärjessä totuttuun tapaan, mutta TPS on rämpinyt pudotuspeliviivan alapuolella.

TPS ei ole jäänyt ulos pudotuspeleistä kuin kerran. Tuosta tapahtumasta on jo 15 vuotta, joten kauden päättyminen runkosarjaan olisi kyllä melkoinen kolaus turkulaisille kiekkoperinteille. Jotta rantapallot eivät lentäisi kentälle ennenaikaisesti, tarvitaan pisteitä.

Jokerit on vahvistanut rivejään tuoreeltaan JYP:n Pavel Vostrakilla ja Ilveksen Martti Järventiellä. Viesti on siis selvä - tavoitteena ei ole mikään muu kuin mestaruus. Alkukauden upeasti pelanneen joukkueen esitykset ovat ailahdelleet yllättävän paljon kauden edetessä, ja HPK on haastanut Jokerit tiukasti kamppailuun liigan runkosarjan voitosta.

Sunnutaisessa Hockey Night -ottelussa Blues pyöritti Jokerit tainnoksiin jo ensimmäisessä erässä, ja vaikka Jokerit onnistui nousemaan lopussa kiinni iholle, pisteet jäivät Espooseen. Virheistä opitaan, eikä Jokerit varmasti lähde tällä kertaa nukkumaan onnensa ohitse.

TPS:n nuori Teemu Lassila on esittänyt maalillaan hienoja otteita. Tulokasvahdille neljä nollapeliä kaudessa on huikea suoritus, ja teon arvo nousee kun huomioidaan, että ne ovat syntyneet vain seitsemässä ottelussa. Kanadalaisvahti Jason Elliott joutuu nostamaan torjuntatasoaan, jos haluaa olla TPS:n ykkösvahti vielä loppukaudellakin. Jokereita vastaan Lassila aloittanee veräjän suulla, ja TPS:n voitonmahdollisuudet nojaavatkin pitkälti juuri Lassilan torjuntavireeseen.

Jokereilta rivistöstä puuttuvat polvivaivainen kapteeni Ville Peltonen ja pelikieltojaan kärsivät Toni Sihvonen ja Tomi Mäki.

Peltosen vire oli ennen loukkaantumista niin suvereeni, että hän pystyi omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan ratkaisemaan otteluita. Paikattava aukko on iso, mutta Jokereiden materiaali on toisaalta leveä. Bluesia vastaan joukkueen ykkösketju oli muodossa Jukka Hentunen-Petri Pakaslahti-Pavel Vostrak. Kakkosketjuun oli asettaa NHL-tuuliakin haistelleet Timo Vertala, Antti Aalto ja David Nemirovsky. Kolmosen miehittävät A-maajoukkueessa esiintyneet Tommi Turunen ja Jussi Pesonen sentterinään potentiaalinen ehdokas vuoden liigatulokkaaksi, Jukka Voutilainen. Sota ei yhtä miestä kaivanne - ei edes Peltosta.

TPS saanee jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon, mikäli aivan viime hetkillä kukaan ei ole sairastuvalle vääntäytynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle