Seuraava potilas!

LIIGA / Ennakko
Helsingin Jokerit ei ole hävinnyt kotonaan tällä kaudella vielä kertaakaan, ja kymmenen tappiottoman ja kuuden voitollisen ottelun putki saa Jokerit näyttämään SM-liigan Ferrarilta. Keskiviikkona Areenalle saapuu onneaan koittamaan Turun Palloseura.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella kerran aikaisemmin. Jokerit haki vain hieman yli viikko sitten 0-2 -vierasvoiton Turkuhallin jäältä Jukka Voutilaisen maaleilla. Tuolloin Jokerit oli kotijoukkuetta selvästi vahvempi, ja Kari Lehtonen tilkitsi maalinsuun vakuuttavasti.

Vielä pari kautta sitten TPS tunnettiin tasaisen vahvana joukkueena, jonka peruspeli oli aina liigan eliittiä. Kauden alku on ollut hieman yskähtelevää silloin tällöin, mutta vuoristoratamaiseen menoon on mahtunut hyviä voittojakin.

TPS voitti eilen Helsingfors IFK:n Nordenskiöldinkadulla maalein 3-4. Arvokkaat vieraspisteet irtosivat tähtipelaajien tarkalla viimeistelyllä ja maalivahti Jason Elliottin loistopelillä.

Helpoksi ei turkulaisten sarkaa voi tämän kauden jokerijoukkueen esitysten perusteella voi sanoa. Jokerit pelaa jokaisen ottelun juuri silla tasolla, jolla sen tarvitsee, jotta pisteet irtoavat. Iloittelua ja räiskymistä on nähty harvemmin, mutta tasapainoista viisikkopeliä viimeisten kuuden ottelun aikana jatkuvasti. Jokerit pelaa häikäisevän varmasti ja korkealla rutiinin tasolla, kuitenkaan muuttumatta virkamiesmäiseksi. Kiekkotaituruudelle ja fyysisyydelle on aina tilaa.

Case Banham & Project Tukio

Arto Tukio oli sivussa jo maanantain JYP-ottelusta ja huilaa myös tänään. Syy on varsin mielenkiintoinen: mies on päävalmentaja Summasen sanojen mukaan laitettu tiukalle treenispurtille, jolla on tarkoitus olla kauaskantoisia seurauksia Tukion loppukauden suhteen. Miehen luistelutekniikkaa pyritään hiomaan treenikuurin aikana.

Syväkurkut taasen ovat siirtämässä Frank Banhamia ties minne kesken kauden Jokereista. Ison ja mahtavan NHL:n magneetti vetäisi huhupuheiden mukaan yhtä Jokereiden viime kevään mestaruuden takuumiehistä kohti kapeampia tarkk'ampumiskaukaloita. Joka tapauksessa, Frank Banham pelaa illan ottelussa.

Diagnoosi

Turkulaisilla on mukavat muistot Areenalta. Jokerit on ollut aurajoen miehille usein varsin vieraskorea. Jokerifanit muistavat varmasti Mikael Holmkvistin 1-2 -ratkaisumaalin eräässä Areenan illassa vuonna 2000. Viime kaudellakin TPS haki vieraspisteitä Jokereiden kotiluolasta.

Jokereiden kokoonpano elää näinä päivinä muutaman pelin rauhallisen jakson jälkeen jälleen poikkeuksellisen vahvasti. TPS:llä voisikin olla hyvä mahdollisuus rikkoa Jokereiden viisikkopeli. Mikäli vieraat onnistuvat maalipaikoissaan yhtä tehokkaasti kuin eilen Jäähallissa ja onnistuvat jatkuvasti estämään Jokereiden dieseliä käynnistymästä, ovat he vahvoilla.

Tehokasta viimeistelyä estää kuitenkin tehokkaasti muuri nimeltä Kari Lehtonen. Kakkosmaalivahti Markus Helanen suoriutui liigadebyytistään narripaidassa maanantaina vähintäänkin kelvosti, mutta Lehtonen kantanee jälleen torjuntavastuun tänään.

Jokereiden kuumimmat pelaajat tällä hetkellä ovat Frank Banham ja Tommi Turunen. Jälkimmäinen pelasi viime viikolla kaksi kahden maalin peliä ja ensinmainittu on tehnyt tehot 1+1 kolmessa pelissä peräjälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle