Jatkuuko Jokerien pisteputki?

LIIGA / Ennakko
Jokereilla on tiistaina mahdollisuus ottaa pisteitä kahdeksannesta perättäisestä ottelustaan, mikäli se onnistuu kotiottelussaan TPS:ää vastaan. Myös vierailijat haluavat jatkaa omaa putkeaan, sillä takana on kolmen tappiollisen ottelun jälkeen kahden ottelun voittoputki.

Kuntokäyrät

Jokerien helmikuu on sujunut varsin tasaisissa merkeissä, sillä helsinkiläiset ovat keränneet pisteitä kaikista seitsemästä helmikuun ottelusta. Näistä seitsemästä ottelusta peräti viisi on edennyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun asti. Lauantain kotiottelu Lukkoa vastaan noudatti tuttua kaavaa, sillä Jokerit voitti ottelun voittomaalikilpailussa lukemin 4-3.

TPS on pelannut helmikuussa niin ikään seitsemän ottelua, joista saldona on neljä voittoa ja kolme tappiota. Kolmen ottelun tappioputken jälkeen turkulaiset ovat saaneet orastavan voittoputken päälle, sillä kasassa on kaksi perättäistä voittoa. Lauantaina kaatui HPK voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3.

Ratkaisun paikat

Jokerit käytti hieman pidemmän maajoukkuetaukonsa hyväkseen ja se näkyy kaukalossa selvästi. Puolustajien avauspelaaminen on parantunut huomattavasti, ja se on johtanut parempiin suoriin hyökkäyksiin ja sitä kautta maalipaikkoihin tai vastustajan jäähyihin. Myös ylivoimapelaamista on päästy harjoittelemaan samoilla ketjuilla, ja ylivoimatehokkuus on viime aikoina ollut mallikasta.

TPS:n peliä aiemmin vaivanneet puolustuspään hölmöilyt ovat jääneet viime peleissä vähemmälle, ja turkulaiset ovat pystyneet ajamaan vastustajan pelin kulmiin. Lauantaina joukkue osoitti myös taistelutahtoa, sillä se nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin.


Teemu Pulkkisen viimeaikaiset otteet lähinnä irvistyttävät.

Turkulaisten ongelmat ovat edelleen pitkälti maalinteossa ja viimeistelyssä. Tekopaikoille kyllä päästään, mutta kädet jäätyvät usein ratkaisevalla hetkellä. Helppoa maalinteko ei tule myöskään tiistaina olemaan, sillä Jokerit on päästänyt helmikuun otteluissa vain vähän yli kaksi maalia per ottelu.

Jokerien puolustus on kuitenkin murrettavissa kovalla liikkeellä, sillä etenkin Ross Lupaschuk ja Josef Boumedienne ovat jalalla hyvin verkkaisia. Tuoreet hankinnat jäävät useissa tilanteissa jälkeen, jonka takia he joutuvat rikkomaan usein jäähyn arvoisesti.

Joukkueen edellinen kohtaaminen Helsingissä oli varsinainen maalijuhla, josta Jokerit selviytyi voittajana lukemin 6-5. TPS:n ylivoima oli tuolloin murhaavan tehokasta ja samaan sen on pystyttävä myös tiistaina, mikäli joukkue mielii jatkaa voittoputkeaan.

Kokoonpanot

Jokereiden sairastuvalta saatiin maanantaina huonoja uutisia, sillä puolustaja Antti-Jussi Niemi on sivussa runkosarjan loppuun asti. Toistaiseksi määrittämättömän ajan sivussa ovat myös Janne Lahti, Ilari Filppula ja Teemu Eronen. Myös pitkäaikaisloukkaantunut Semir Ben-Amor jatkaa sairastuvalla.

TPS:ltä sivussa ovat edellisottelun tapaan Miika Huczkowski, Janne Hauhtonen ja Joni Tuominen. Timo Salo palasi HPK-ottelussa kokoonpanoon, mutta sai kovan tällin kolmannessa erässä. Naantalilaisen pelaaminen tiistaina on edelleen epävarmaa, sillä hyökkääjä saattaa kärsiä aivotärähdyksestä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ben Eaves 4 2 6
2.Ilari Filppula 1 4 5
3.Josef Boumedienne 0 3 3
4.Teuvo Teräväinen 2 1 3
5.Jani Rita 2 1 3
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 1 2 3
2.Markus Palmroth 1 1 2
3.Tuomas Suominen 0 2 2
4.Tapio Laakso 0 2 2
5.Miikka Tuomainen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle