Tuttujen kohtaaminen Ilmalan illassa

LIIGA / Ennakko
Jokereiden ja Tapparan ottelut ovat olleet tällä kaudella tasaisia ja laadukkaita vääntöjä. Samaa on odotettavissa perjantaina.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Perjantaina Ilmalassa kohtavat kaksi joukkuetta, jotka ovat toisilleen jo kauden ajalta hyvin tuttuja. Ottelu on Jokereiden ja Tapparan välillä jo kauden neljäs. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaisia ja laadukkaita otteluita. Samaa on odotettavissa myös tammikuun tasauskierroksen ensimmäisessä kohtaamisessa.

Kuntokäyrät

Jokereiden alkuvuosi on lähtenyt käyntiin hieman kankeasti. Joukkueen peli oli ennen vuodenvaihdetta varsin lennokasta, mutta jostain syystä joukkueen ilme tammikuun aikana ei ole ollut yhtä pirteä. Joukkue saalisti vuoden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa tiistaina, kun se kaatoi sarjajumbo Ilveksen vieraissa suvereenin esityksen jälkeen 5-0. Kotijoukkueen syyskausi oli vahvasti loukkaantumisten värittämä, mutta nyt joukkue pääsee pelaamaan käytännössä parhaalla kokoonpanollaan ja tämä näkyikin tiistaina positiivisesti tehojen jakautumisena useammalle eri kentälliselle.

Tappara on päässyt syksyn vaikeuksien jälkeen varsin vahvaan vireeseen, ja joukkue onkin tällä hetkellä yksi SM-liigan kovakuntoisimpia ryhmiä. Joukkue pelaa kurinalaisesti omaa pelitapaansa noudattaen, ja se onkin saanut esimerkiksi juuri Jokerit kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa todella ahtaalle. Myös Tapparan maalivahtipeli ennen kaikkea Juha Metsolan johdolla on ollut varsin vakuuttavaa, ja tarjonnut joukkueella hyvän selkänojan taistella voitoista jokaisessa ottelussa.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet todella tasaisia. Kaksi edellistä Helsingissä pelattua ottelua olivat lähes identtisiä keskenään. Molemmissa voittaja selvisi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Kummassakin ottelussa vierailijat olivat aluksi niskan päällä, kunnes kotijoukkue taisteli tasoihin aivan ottelun lopussa.

Ottelun ratkaisu piileekin hyvin todennäköisesti siinä, kumpi joukkue saa pelattua ehjän 60 minuutin suorituksen ja on valmiina heti ottelun alussa.

Joukkueiden valmentajat totesivat edellisen kohtaamisen jälkeen, että pelin tempo oli varsin lähellä pudotuspelikiekkoa. Peräkkäisinä päivinä pelattavat tasausottelut muistuttavatkin hieman pudotuspelien ottelutahtia, ja valmistavat joukkueita oivasti kevään huipennusta silmälläpitäen.

Kokoonpanot

Jokereiden kokoonpano on pitkän loukkaantumissuman jälkeen käytännössä optimaalinen. Pitkän poissaolon jälkeen palannut Ben Eaves on löytänyt hyvin yhteisen sävelen Teemu Pulkkisen ja Nichlas Hardtin kanssa. Tämä lupaa hyvää kevättä ajatellen, jolloin isännillä on jalkeilla kaksi selkeästi hyökkäävää kentällistä. Joukkueen puolustukseen tuo ison annoksen kaivattua kovuutta slovakkipakki Ivan Majesky, joka pelaa perjantaina ensimmäisen ottelunsa jokeripaidassa.

Tappara pääsee myös otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Joukkueen ykköshyökkääjät Ville Nieminen ja Alexander Barkov ovat nuorten MM-kisojen jälkeen päässeet pelaamaan jälleen yhdessä, ja ovat joukkueensa ehdottomasti tärkeimpiä syömähampaita. Myös Tappara esittelee ottelussa uuden puolustajan, kun SM-liigasta aikaisemmiltakin kausilta tuttu Dale Clarke tekee paluun Tapparan paitaan.

Seuraa Heitä

Ben Eaves #42 |

Keskushyökkääjä

Pitkän poissaolon jälkeen palannut hyökkääjä on päässyt heti oivaan pelirytmiin. Johtaa isäntien kakkosketjua.

Dale Clarke #56 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja palaa jälleen Tapparan takalinjoille. Tuo lisää kiekollista taitoa sekä jämäkkyyttä vieraiden pelaamiseen.

Ivan Majesky #56 |

Puolustaja

Kokenut slovakkipakki tuo kokoa ja näköä Jokereiden takalinjoille. Hankittiin ennen kaikkea kevään pudotuspelejä silmällä pitäen.

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Viime kausi KHL-kiekkoa, syksyllä Mestiksessä. Nyt todellien näytön paikka ansaitakseen paikkansa myös kevään tosipeleissä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Jarkko Ruutu 2 3 5
2.Markus Nordlund 0 4 4
3.Jeremy Dehner 1 2 3
4.Teemu Pulkkinen 1 2 3
5.Nichlas Hardt 2 1 3
Tappara M S P
1.Antti Erkinjuntti 2 3 5
2.Chris Connolly 1 3 4
3.Aleksander Barkov 3 1 4
4.Teemu Aalto 0 3 3
5.Juha Leimu 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle