Kovakuntoinen Tappara Jokereiden testiin

LIIGA / Ennakko
Teuvo Teräväinen on pelannut loukkaantumisen jälkeen tehokkaasti
Kuva © Jussi Kivimäki
Marraskuun aikana kovaan tuloskuntoon päässyt Tampereen Tappara saapuu torstaina sarjan kovimman kotijoukkueen Jokereiden vieraaksi Ilmalaan. Odotettavissa on siis laadukas kiekko-ilta, maustettuna Suomen lupaavimpien nuorten pelaajien edesottamuksilla.

Vahvassa vireessä oleva kotijoukkue Jokerit on pystynyt vaikeasta loukkaantumistilanteestaan huolimatta napsimaan viimeaikoina pisteitä varsin tehokkaasti, eritoten kotiotteluistaan. Suurempia romahduksia viime viikonlopun JYP-tappiota lukuun ottamatta ei ole juurikaan nähty. Tasaisen vahvan suorittamisen turvin joukkue keikkuu sarjataulukossa aivan kärkisijoilla.

Joukkue koki viikonloppuna Jyväskylässä varsin kouriintuntuvasti kotijoukkueen vahvan ylivoimapelaamisen tehokkuuden, joka lopulta koitui helsinkiläisten kohtaloksi. Joukkueen peli oli kuitenkin tasakentällisin varsin tasapainoista ja antoi hyvät eväät sunnuntain paikallisotteluun Espoon Bluesia vastaan. Sunnuntain ottelu oli jo varsin selvästi Jokereiden hallussa, mutta toisessa erässä puseroon hiipinyt pieni hyvänolontunne ja sortuminen turhan näppäryyteen hyökkäyspäässä päästivät espoolaiset mukaan peliin. Lopulta isännät kuitenkin kuittasivat sarjapisteet jämäkällä kolmannen erän esityksellä.

Jokereiden tehot ovat syksyn mittaan levänneet varsin paljon joukkueen ykkösketjun ja sen tehoduon Ilari Filppulan ja Steve Moseksen harteilla. Viimeisissä otteluissa kuitenkin myös muut ketjut ovat alkaneet osoittaa heräämisen merkkejä myös maalinteon saralla. Loukkaantumisesta toipunut Teuvo Teräväinen on tällä hetkellä lähes piste per peli -tahdissa ja myös enemmän duunarina tunnettu Juhani Tyrväinen on löytänyt mukavasti yhteispelin Teemu Pulkkisen ja Jarkko Ruudun kanssa. Eritoten Teräväisen otteet ovat olleet viimeisissä otteluissa nautittavaa seurattavaa, josta hyvänä osoituksena Bluesia vastaan tehtaillut tehot 2+1.

Jokereiden loukkaantumissuma on ollut koko syksyn suuri puheenaihe SM-liigaa seuraavien keskuudessa. Loukkaantuneiden lista on edelleen varsin pitkä ja nimekäs, ovathan sivussa edelleen hyökkääjät Valtteri Filppula, Ben Eaves, Nichlas Hardt, Henri Heino sekä puolustaja Markus Nordlund.  Positiivisia uutisia jokerileiriin tuo kapteeni Ossi Väänäsen sekä voimahyökkääjä Semir Ben-Amorin paluu kaukaloon Tappara-ottelussa.

Tappara lähtee hakemaan revanssia

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Tampereella päätyi Jokereiden 5-3-vierasvoittoon. Tuon ottelun jälkeen Tappara on kohentanut otteitaan huomattavasti ja on tällä hetkellä liigan kuntopuntarin kärkijoukkueita. Joukkueen peli on vaikean alkukauden jälkeen kehittynyt koko ajan, ja tällä hetkellä Jukka Rautakorven suojatit ovat vaikea vastus liigassa mille joukkueelle tahansa. Keskiviikon kamppailussa Kärppiä vastaan joukkue pelasi aktiivista karvauspeliä vahvalla liikkeellä. Samoilla aseilla joukkue pystyy haastamaan myös Jokerit vieraskaukalossa.

Rautakorpi ei vielä itse ole ollut täysin tyytyväinen joukkueen suorittamiseen ja Tappara-luotsi on peräänkuuluttanut eritoten, että tällä hetkellä nähty taso ei riitä kauden edetessä ja kevään lähestyessä. Illan jokerikamppailu tarjoaa oivan tilaisuuden vierailijoille päästä testaamaan oman pelitavan toimivuus vahvan kotijoukkueen vieraana.

Joukkueen syksyn yksi ehdottomia hahmoja on ollut nuorisotähti Aleksander Barkov. Keskiviikon Kärpät-ottelusta kuumeilun vuoksi pois jäänyt nuorukainen on ottanut joukkueensa hyökkäyspelin esimerkillisesti komentoonsa ja näyttänyt teoillaan, miksi hän on ensi kauden NHL-varaustilaisuuden yksi kuumimpia nimiä. Barkovin pelaaminen torstain kamppailussa on sairauden takia epätodennäköistä, joten mahdollinen poisjäänti aiheuttaa merkittävän loven joukkueen hyökkäyspeliin. Tämän myötä esimerkiksi Antti Erkinjuntilla on oiva paikka ottaa illan ottelussa isoa roolia Tapparan hyökkäyksessä.

Toinen mielenkiintoinen tulokas, Henrik Haapala, on upean alkukauden jälkeen jäänyt hieman pimentoon tehopisteiden valossa. Edellisestä tehopisteestä on vierähtänyt jo kuukauden päivät, mutta myös hänen nimensä kannattaa pitää mielessä nuorten pelaajien edesottamuksia seuratessa. Tapparan nuoriso-osaston esiinmarssia alkukaudella on oivallisesti tukenut täksi kaudeksi Tapparaan palannut Ville Nieminen, jonka panos on merkittävä myös kentän ulkopuolella.

Tapparan uusi NHL-apu Justin Braun debytoi keskiviikkona kärkikamppailussa Kärppiä vastaan, joten hänen nimensä kannattaa laittaa iltaa varten muistiin.

Tapparan loukkaantumistilanne on tällä hetkellä huomattavasti helpompi kuin kotijoukkueella. Sivussa ovat varmuudella puolustaja Kurtis Foster sekä hyökkääjät Niclas Lucenius ja Jan-Mikael Järvinen. Jussi Makkonen parantelee myös vammojaan vielä tämän viikon ajan.

 

Seuraa Heitä

Teuvo Teräväinen #86 | Carolina

Laitahyökkääjä

Superlupaus on päässyt nihkeän alkukauden jälkeen varsinaiseen lentoon. Loukkaantumisen jälkeen pisteitä on kertynyt keskimäärin piste per peli tahdilla.

Henrik Haapala #25 | Genève-Servette

Laitahyökkääjä

Alkukaudella pirteästi ja tehokkaasti pelanneen tulokkaan ruuti on ollut viimeaikoina märkää. Pelurin itsensä kannalta olisi tärkeä päästä taas pisteiden makuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle