Ensimmäinen neljästä

LIIGA / Ennakko
Jokerit on vienyt joukkueiden molemmat aiemmat kohtaamiset.
Kuva © Jarno Hietanen
Jokerit ja Tappara ottavat tammikuun aikana yhteen peräti neljä kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen on ohjelmassa perjantaina, kun tamperelaisjoukkue matkustaa Helsinkiin. Kumpikin joukkue on viime aikoina ollut hyvässä vireessä, joten lupa on odottaa paitsi asetelmien hakemista tuleviin koitoksiin, myös laadukasta taistelua sarjapisteistä.

Kuntokäyrät

Jokerit nousi joulukuun erinomaisten otteidensa ansiosta SM-liigan kärkeen, eikä helsinkiläisjoukkuetta pudottanut piikkipaikalta edes keskiviikon vierastappio SaiPalle. Lappeenrannassa Jokerit hallitsi ottelun alkua, mutta antoi pelin edetessä avaimet kotijoukkueen käsiin.

Tappara puolestaan kävi samana päivänä hakemassa täydet sarjapisteet Oulusta, kun se kukisti Kärpät puhtaasti lukemin 3–0. Kirvesrinnoille selvänumeroinen voitto oli toinen perättäinen sarjataulukossa ylempänä olevasta joukkueesta, sillä ennen vuodenvaihdetta tamperelaiset teurastivat JYPin kotihallissaan luvuin 5–1.

Ratkaisun paikat

Jokerit on jo pitkään kasannut ylivoimalla kaikki munat yhteen koriin. Ratkaisu on ollut toimiva. Kun Jokerit murskasi paikallisvastustajansa IFK:n lauantaina, se teki neljä ylivoimamaalia.

Tuon ottelun jälkeen Erik Karlsson jätti helsinkiläisseuran, ja ykkössentteri Ilari Filppula joutui sivuun loukkaantumisen vuoksi. Keskiviikkona joukkueen ylivoimapeli olikin kuin varjo aiemmasta.

Karlssonin merkitys pakkopelin käynnistäjänä, rauhoittajana ja kapellimestarina oli valtava, ja vaikka Markus Nordlund on kelpo ylivoimapuolustaja, ruotsalaisen korvaajaksi hänestä ei ole. Juhani Tyrväinen on pelaamassa hyvää kautta, mutta taitotasoltaan hän on Filppulasta vähintään yhtä kaukana kuin Nordlund Karlssonista.

Tapparan ylivoimapeli on sekin ollut viime aikoina tehotonta. Ville Niemisen maali keskiviikkona syntyi välittömästi erikoistilanteen päättymisen jälkeen, mutta kirvesrintojen edellisestä virallisesta ylivoimaosumasta on aikaa jo lähes kuukausi.

Kun erikoistilannepelaaminen takkuaa, ratkaisevaan asemaan nousee pelaaminen tasakentällisin. Tapparan etuna siinä ovat ehjät ketjukoostumukset, jotka ovat pysyneet pääosin kasassa jo viikkokausia. Jokerit sen sijaan on joutunut kierrättämään pelaajia, kun loukkaantumiset ovat sotkeneet rivejä.

Kokoonpanot

Jokereilta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Ilari Filppulan lisäksi edelleen tämän pikkuveli Valtteri Filppula ja Teemu Henritius, sekä luultavasti edelleen myös Ben Eaves. Nuorten maajoukkueen matkassa ovat hyökkääjät Teuvo Teräväinen, Saku Salminen, Matti Lamberg ja Markus Hännikäinen sekä puolustaja Petteri Lindbohm.

Tapparan ainoa poissaolija on maajoukkue-edustaja Aleksander Barkov, sillä pitkään sivussa ollut Jan-Mikael Järvinenkin on toipunut pelikuntoon. Järvinen tosin aloittaa pelit Mestiksen LeKissä.

Seuraa Heitä

Riku Hahl #32 |

Keskushyökkääjä

Kun Filppulat, Eaves ja Teräväinen ovat sivussa, Hahlin täytyy nousta kiekolliseksi ykkössentteriksi.

Chris Connolly #61 |

Hyökkääjä

Tapparan oma yliopistovahvistus teki keskiviikkona kauden kymmenennen maaliinsa. Nelivuotisen yliopistouransa aikana Connolly ei kertaakaan osunut kauden aikana useammin, joten ensimmäinen ammattilaiskausi on ollut ainakin maalinteon osalta onnistunut.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Erik Karlsson 2 8 10
2.Teemu Pulkkinen 2 4 6
3.Steve Moses 6 0 6
4.Riku Hahl 0 4 4
5.Markus Nordlund 2 1 3
Tappara M S P
1.Jannik Hansen 2 3 5
2.Ville Nieminen 2 2 4
3.Tuukka Mäntylä 0 3 3
4.Chris Connolly 2 1 3
5.Jukka Peltola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle