Tyly asetelma Areenalla

LIIGA / Ennakko
Helsingin Jokerit on aloittanut kauden vahvasti ja etenee sarjakärjessä. Lahden Pelicans taas on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun ja lahtelaiset löytyvät sarjataulukon alimmalta riviltä.

Jokerit pelasi viikolla kaksi ottelua vieraissa saavuttaen varsin mainion tuloksen: tasapeli Ässiä vastaan Porissa, sekä maukas 1-3 -voitto Hakametsässä Tapparan vieraana.

Pelicans pelasi viikon ainoan ottelun kotonaan tiistaina. Tuolloin Tappara korjasi pisteet matkaansa luvuin 1-4. Pelicansin kauden ainoa voitto tuli viime viikolla kotiottelusta JYP:iä vastaan. Lahtelaisten alkukausi on ollut perin murheellinen, sillä viime kaudesta tuntuvasti heikentynyt joukkue ei ole onnistunut kasaamaan rivejään tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Ensimmäistä kauttaan liigajoukkueen peräsintä ohjaileva päävalmentaja Petteri Hirvonen onkin tukalan paikan edessä.

Jokereilla leveyttä materiaalissa

Yhä useamman jokeripelaajan päästessä liigavireeseen on kotijoukkueen ratkaisijoiden repertuaari levennyt selkeästi. Parhaalla prosentilla tilanteita rakentelee ykköskenttä joukkueen parhaan pelaajan, Ville Peltosen johdolla. Kakkoskentän miehet Antti Aalto, Jukka Hentunen ja Timo Vertala ovat kuitenkin heränneet pelaamaan, ja tulosta onkin alkanut syntyä. Hentunen on tehnyt kolme maalia viimeisessä kolmessa ottelussa.

Nuoremman polven duo Teemu Laine - Sean Bergenheim aiheuttaa jatkuvalla syötöllä kalabaliikkia vastustajan alueella. Vaikka tulosta ei aina synnykään, on vauhdikas vääntö taattu vaihdossa kuin vaihdossa.

Puolustukseen paluun teki myös vahvat ensimmäiset ottelut pelannut Mika Strömberg, joka rauhoittaa alakertaa kokeneella olemuksellaan, vaikka aina ei vauhti riitäkään.

Vaihtokauppoja

Viime kaudella Pelicansin ykköskentän paras syömähammas Mikko Peltolan ohella oli Tommi Turunen. Kauden päätteeksi Turunen vastasi kuitenkin Jokereiden kiinnostukseen ja siirtyi Jokereihin. Pelicans sai kuitenkin varmuudella kärkimiehestään tuntuvan korvauksen helsinkiläisleiristä. Iltapäivän ottelussa nähdään paitsi Turusen ensimmäinen peli ex-seuraansa vastaan, myös Teemu Sainomaan ensimmäinen kohtaaminen viime kauden joukkuettaan vastaan. Sainomaa siirtyi Jokereista Lahteen kauden päätteeksi ilmeisesti osana pakettia.

Selvä peli?

Jokerit on tällä kaudella voittanut jokaisen ottelunsa korkeintaan kahden maalin erolla vastustajaan. Suurin osa voitoista on selvinnyt vain yhden maalin marginaalilla. Narripaidat eivät laajasta hyökkäyskalustostaan huolimatta ole tehneet kuin kerran yli kolme maalia, jatkoaikaottelussa Saipaa vastaan. Tässä ottelussa olisikin oiva tilaisuus vetää hurlumhei -meininki päälle katsojien iloksi.

Pelicans on kuitenkin ennenkin onnistunut nöyryyttämään kotijoukkuetta Areenalla. Yleensä pisteet ovat Areenalta heruneet erittäin vahvan puolustuspelin ja sähäkköjen vastahyökkäyksien ansiosta. Ykkösketjun Lasse Jämsen - Jari Kauppila - Jonas Jääskeläinen onkin osuttava lähes täydellisellä prosentilla mahdollisista maalipaikoista, sekä Pasi Kuivalaisen on syytä saada kiekot yhtä hyvällä prosentilla kiinni, mikäli Pelicans mielii pisteitä matkaansa.

Jokerimaalilla saatetaan tänään nähdä ensimmäistä kertaa Markus Helanen. Tai sitten ei, mikäli Kari Lehtosta ei mikään väsytä.

» Lähetä palautetta toimitukselle