Rästiottelu alta pois

LIIGA / Ennakko
Torstaiksi Jokereiden Continental Cupin kiireiden takia siirretty ottelu Jokerit-Pelicans tahkotaan samaan aikaan Nordenskiöldinkadulla pelattavan HIFK-Blues -ottelun kanssa. Ottelu lukeutunee sarjaan "SM-liigan arkipäivää", sillä molemmilla joukkueilla viikon aiemmat pelit painavat jaloissa.

Jokerit aloitti viikon kahdella komealla voitolla kotonaan. Voitot HPK:sta ja Kärpistä toivat turvallisen 11 pisteen kaulan liigan kärkeen. Narripaidat ovatkin syyskauden kiistattomia valtiaita. Liigassa yhdentenätoista majaileva Pelicans on pelannut viimeaikoina vaihtelevasti. Viikko sitten Lahdessa pussileuat katkaisi Jokereiden pitkän voittoputken nappaamalla kaksi pistettä väsyneeltä narripakalta. Keskiviikkona Pelicans kuitenkin hävisi kotonaan Saipalle 1-2.

Molempien joukkueiden maalivahtipeli on mielenkiintoinen kysymysmerkki. Sekä Jokereiden ykkönen Kari Lehtonen, että Pelicansin Pasi Kuivalainen on vaihdettu pois viimeisimmästä ottelusta aivan pelin alussa kahden päästetyn maalin jälkeen. Helsingissä Markus Helanen paikkasi verrattaen hyvin Lehtosta, ja Lahdessa Mikko Rämö ei päästänyt Saipaa vastaan ainuttakaan tultuaan kehiin Kuivalaisen tilalle. Nähtäväksi jää, jatkavatko kakkosmaalivahdit tolppien välissä torstainkin ottelussa.

Pussileuat peruuttelevat

On turha luulla, että Pelicans tulisi Areenalle pelaamaan iloista hyökkäyspeliä ja hakemaan runsasmaalista voittoa. Joukkueen toivo on nöyrässä puolustuspelissä ja työnteossa. Pelicansin mahdollisuudet kasvavat, mitä pidemmälle ottelu pysyy tasatilanteessa. Jokereille kahden maalin johto on luultavasti ratkaiseva. Tuttu skenaario on jälleen mahdollinen: lahtelaiset pysyvät mukana juonessa kaksi erää, jonka jälkeen Jokerit ratkaisee tuttuun tapaan kolmannessa erässä.

Areenalla ei ole yksikään vierasjoukkue vielä tällä kaudella juhlinut. Lahtelaisten yllätysmahdollisuus piilee nimenomaan yllätyksen yllättävyydessä. Pelicans on ennenkin nolannut takki auki luistelleen Jokerit Areenalla, ja jokerifanit muistavat jotkut pelit varmasti ikuisuuden. Jostain syystä lahtelaiset ovat ylipäänsä olleet narripaidoille varsin hankala vastus.

Joukkueiden poissaololistat ovat melkoiset. Jokereista sivussa ovat edelleen Timo Vertala, jonka maanantai-iltana aiheutuneen vamman vakavuudesta ei vielä ole tarkkaa tietoa, Mika Strömberg, Mikko Ruutu, sekä Antti Aalto. Pelicansista pois ovat sentteri Jarkko Väänänen, laituri Veli-Pekka Nutikka, sekä tärkeä sentteri Tomi Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle