Jokerit korjaamaan alavireisyyttä Pelicansin isäntinä

LIIGA / Ennakko
Leland Irving antaa otteillaan joukkueelleen jokaisessa ottelussa mahdollisuuden voittoon. Jatkuuko loistovire myös lauantaina?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Isäntäjoukkue Jokerit kärsii monista poissaoloista, jonka myötä joukkue on varsin varamiehinen. Poissaolot ovat näkyneet eniten joukkueen hyökkäyspelaamisessa, jota isännät pyrkivät parantamaan hyvävireisen Lahden Pelicansin kustannuksella.

Perjantain Lukko-ottelussa Jokerien kokoonpanossa oli yhteensä seitsemän 90-luvulla syntynyttä pelimiestä. Vaikka nuoret miehet ovat selvinneet urakastaan varsin puhtain paperein, ovat joukkueen monet avainpelaajien poissaolot vaikuttaneet ennen kaikkea joukkueen hyökkäyspeliin. Jokerit on onnistunut tekemään viimeisessä neljässä ottelussa ainoastaan viisi maalia. Joukkue pelasi ennen Janne Lahden perjantain ottelussa tekemää tasoitusmaalia yhteensä yli viisi ja puoli erää ilman tehtyä maalia.

Perjantaina Raumalla Jokerit pelasi ajoittain varsin vahvasti, mutta vastapainona joukkue tarjosi useiden jäähyjen myötä Lukolle mahdollisuuksia toisensa perään ottelun ratkaisemiseen ylivoimalla. Illan kokonaiskuvan mukaisesti myös ottelun lopullinen ratkaisu syntyi jatkoajalla kapteeni Ossi Väänäsen istuessa jäähyllä. Päävalmentaja Tomi Lämsän mukaan joukkue on viimeaikoina keskittynyt nimen omaan erikoistilanteiden harjoitteluun, joka konkretisoitui perjantaina Raumalla ennen kaikkea alivoimapelaamisen merkeissä.

Jokerien voiton avaimena on nimen omaan hyökkäyspelaamisen parantaminen. Tehoja kaivataan ennen kaikkea hyökkäyksen kärkipelaajilta, kuten Teuvo Teräväinen, Janne Lahti, sekä Nichlas Hardt. Puolustajista Mikko Kousa pelasi Raumalla yhden jokeri-uransa heikoimman ottelun, ja miehen otteissa on havaittavissa aika-ajoin hieman turhautumista omiin otteisiinsa. Myös Kousa kaipaa kipeästi onnistumisia, jotta puolustajan vahvuudet pääsisivät paremmin esiin ja hyödyttäisivät näin ollen omaaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla.

Pelicans hyvässä vireessä Pasilaan

Heikon lokakuun jälkeen lahtelaiset ovat esittäneet viimeisissä otteluissaan jälleen alkukaudesta tuttua voittavaa jääkiekkoa. Lauantain kamppailuun joukkue lähtee kahden ottelun voittoputkessa kun perjantaina joukkue kaatoi SaiPan Lahdessa.

Joukkueen ykköshyökkääjä Radek Smolenakin poistuminen KHL-liigaan jätti pussinokkien hyökkäykseen ison aukon, jota muiden hyökkääjien on ollut pakko paikata. Paikkauksessa on onnistunut hyvin muun muassa kokenut Timo Pärssinen, joka on päässyt maalien makuun kahdessa edellisessä ottelussa. Lisäksi tehoja sopii odottaa Vili Sopaselta, Tommi Paakkolanvaaralta, sekä Tuomas Santavuorelta.

Joukkueen loukkaantumistilanne on varsin valoisa, eli lahtelaisilta on tämän hetkisten tietojen mukaan pois ainoastaan hyökkääjä Tomi Pekkala. Isäntien kokoonpanosta ovat poissa edelleen hyökkääjät Steve Moses, Riku Hahl, Semir Ben-Amor sekä Markus Hännikäinen. Lisäksi Jarkko Ruutu jatkaa kuuden ottelun pelikieltonsa kärsimistä.

Seuraa Heitä

Mikko Kousa #44 | Düsseldorfer EG

Puolustaja

Joukkueeseen kesällä hankittu Kousa on profiloitunut ennen kaikkea kiekolliseksi puolustajaksi. Syksyn aikana tehoja ei kuitenkaan ole syntynyt odotetusti, ja pelaajan otteissa on havaittavissa turhautumista omiin otteisiin. Omaa kuitenkin avut tehopisteiden tekemiseen, joten joko lauantaina ketsuppipullo avautuisi?

Tuomas Santavuori #11 |

Laitahyökkääjä

Saapui marraskuun alussa takaisin Lahteen tuttuun valmennukseen. Santavuorella on potentiaalia isoihin tehoihin ja hän on varmasti kauden edetessä tärkeä palanen lahtelaisten hyökkäyksessä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle