Lukon vuoro testata Jokerien puolustusta

LIIGA / Ennakko
Ratkaistaanko peli tällä kertaa varsinaisella peliajalla?
Kuva © Jussi Kivimäki
Kotijoukkue saa vieraita Raumalta, kun se kohtaa torstai-illan kamppailussa Lukon. Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Odotettavissa on jälleen tiukka kamppailu sarjapisteistä.

Jokerit otti tiistaina tärkeän päänahan, kun joukkue kukisti kotonaan sarjan kärkipään kamppailussa Oulun Kärpät. Loukkaantumisista huolimatta, narripaidat onnistuivat ensimmäistä kertaa kuukauteen tekemään enemmän kuin kolme maalia vastustajan maalivahdin taakse.

Maalinteon hankaluudet vaikuttavat joukkueella hellittävän, mutta vastapainoksi puolustuspäässä Jokerit on ollut usein hankaluuksissa. Maalin edustalla vastustajien hyökkääjät pääsevät liian vapaasti irtokiekkoihin, ja voittavat kaksinkamppailut haavoittuvaista puolustusta vastaan. Tähän on kotijoukkueen ehdottomasti saatava parannusta tai muuten Lukon tanskalaisvahvistukset rankaisevat kotijoukkueen nuorta puolustusta maalien muodossa.

Raumalaisten peli sekaisin

Kun Rauman Lukon kokoonpanoa katsoo, luulisi joukkueen löytyvän aivan muualta kuin sarjataulukon sijalta 11. Keskiviikkona joukkue taipui SaiPalle kotona vaatimattoman esityksen jälkeen.

Perjantaina joukkue takoi kuusi maalia Pelicansin verkkoon, mutta otteet ailahtelevat liikaa. Tasaisuutta ei Lukon päävalmentaja Risto Dufva ole raumalaisten peliin saanut luotua. Lukon maalivahti Petri Vehanen ei ole ollut se voittava maalivahti, vaikka onkin parantanut otteitaan alkukauteen verrattuna.

Lukolla on kuitenkin materiaalinsa puolesta kaikki edellytykset taistella torstaina Helsingissä voitosta. Huippuyksilöiden pelatessa joukkueena on raumalaisryhmä erittäin vaikeasti kaadettavissa.

Kokoonpanot

Jokerien loukkaantumislistan pituus on kaikkien tiedossa. Mikäli Teemu Eronen joutuu flunssan vuoksi jäämään torstaina sivuun tositoimista, nähdään kentällä Kärpät-pelissä hyvän liigadebyyttinsä tehnyt Santeri Saari. Hyökkäys jatkaa todennäköisesti samassa muodossa kuin tiistaina.

Lukolta Jussi Pesonen on loukkaantumisen vuoksi jouluun asti poissa. Lauri Tukonen oli keskiviikon ottelusta sivussa ja hänen pelaamisensa Jokereita vastaan on epävarmaa.

Seuraa Heitä

Mikkel Bødker #89 | Lugano

Laitahyökkääjä

Lukon paras maalintekijä tahtoo tehdä maaleja. On alati vaarallinen hyökkäysalueella.

Steve Moses #12 |

Laitahyökkääjä

Pikakiituri iski kaksi maalia Kärppien verkkoon. Jatkuuko maalitehtailu Lukkoa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle