Jokerien mestaruusjuna suistumassa raiteiltaan

LIIGA / Ennakko
Jos Eero Kilpeläinen ei saa rantapalloakaan kiinni, Jokereita uhkaa kesäloma.
Lukko kaatoi Jokerit torstaina paremman maalivahtinsa ja erikoistilannepelaamisensa ansiosta. Puolivälieräsarja kääntyy raumalaisille, mikäli sama toistuu lauantaina.

Keskiviikon kliinisen esityksen jälkeen Jokerien piti jatkaa välieriin näytöstyyliin. Lukko oli muka pelkkä suupala matkalla kohti mitaliotteluita. Ei jatkanut. Ei ollut.

Torstaina Lukko murskasi Jokerit kotihallissaan maalein 5–2. Tasaviisikoin Jokerit jopa hallitsi peliä, mutta kun Eero Kilpeläisen torjuntaprosentti oli hädin tuskin 70, Lukon ylivoima tehokasta ja Jokerien täysin sekaisin, oli lopputulos täysin oikeutettu.

Erikoistilannepelaamisensa kanssa Jokerit tuskaili jo runkosarjan lopussa, joten sen takeltelu ei yllättänyt ketään. Kilpeläisen vire kuitenkin yllätti, sillä hänen kautensa on ollut nousujohteinen.

Lauantaina jokerivahti on kovan paikan edessä. Mikäli kiekot eivät edelleenkään tartu, puheet helsinkiläisjoukkueesta suurimpana mestarisuosikkina voi unohtaa.

Azevedo, Azevedo, Azevedo

Lukon sankari oli torstaina tietysti Justin Azevedo, joka teki kolme maalia ja syötti yhden. Kanadanportugalilainen oli Jokereille täysin pitelemätön hyökkäyspäässä, mutta sen lisäksi hän voitti valtaosan aloituksistaan ja puolustusalueen kaksinkamppailuistaan.

Lauantaina Jokereilla on jälleen viimeinen vaihto-oikeus, joten Azevedo saanee jälleen päällystakikseen Riku Hahlin ja kumppanit. Pelkällä peluutuksella Lukon tähtihyökkääjä ei kuitenkaan pysähdy.

Kun Azevedo on jäällä, täytyy Jokerien pystyä pitämään kiekko joko itsellään tai Lukon päädyssä. Lukko iski torstaina kaksi ensimmäistä maaliaan nopeilla 2–2-hyökkäyksillä. Ensimmäisen Azevedo päätti, toisen käynnisti.

Jokerien vuoro tehdä kokoonpanomuutoksia?

Keskiviikkona Josef Straka oli Azevedon ketjun heikko lenkki. Kuuden vuoden takainen huippuvahvistus ei pysy nykykunnossaan 5–5-pelin tempossa mukana. Olikin raumalaisvalmennukselta täysin oikea veto korvata Straka huomattavasti suoraviivaisemmalla ja paremmin liikkuvalla Jerry Ahtolalla.

Jokerit puolestaan on pelannut kaksi ensimmäistä peliä samoilla koostumuksilla, joilla se runkosarjan lopunkin tahkosi. Keskiviikon perusteella muutoksiin ei ollut aihettakaan, mutta torstaina erityisesti Juhani Tyrväisen johtama kakkosketju oli täysin yössä.

Ilari Filppulan ykkösketju pystyi sentään ajoittain hyökkäyspäässä pitkiin pyörityksiin ja näyttäviin suorituksiin. Puolustussuuntaan se oli kuitenkin heikko, eikä keskialueen ylittäminen onnistunut ilman ylimääräisiä kiemuroita.

Puolustuksessa Jokerit haki tasapainoa pareihinsa jo torstain ottelun aikana. Antti-Jussi Niemi pelasi paljon Jeremy Dehnerin kanssa, jolloin Ivan Majesky sai parikseen Markus Nordlundin.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Pulkkinen on pelannut liigaurallaan yhteensä 185 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä 49 maalia. Lauantain ottelu on laiturin kymmenes pudotuspeliottelu, mutta niissä maalitili on edelleen avaamatta.

Milan Jurcina #68 | Medveščak

Puolustaja

Jurcinan pelaaminen on ollut sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa heikkoa. Kun vauhti ei riitä, tulee jäähyjä väkisinkin, mutta slovakkijätti rikkoo usein aivan turhaan. Kiekollinenkaan peli ei vakuuta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 2 2 4
2.Jarkko Ruutu 1 2 3
3.Ilari Filppula 2 1 3
4.Ossi Väänänen 0 3 3
5.Tomi Mäki 1 2 3
Lukko M S P
1.Justin Azevedo 5 5 10
2.Jerry Ahtola 2 2 4
3.Jesse Virtanen 0 4 4
4.Josef Straka 1 2 3
5.Teemu Nurmi 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle