Jokereille pyhävieraita Länsirannikolta

LIIGA / Ennakko
Toimitsijakiellosta vapautuneelle Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsälle ottelu on ensimmäinen kotipeli liigassa tällä kaudella
Kuva © Jarno Hietanen
Helsingin Jokereiden härkäviikko huipentuu sunnuntaina pelattavaan kamppailuun Rauman Lukkoa vastaan. Jokereille ottelu on jo viikon neljäs, joten fyysinen palautuminen perjantain Tappara-ottelusta on avainasemassa. Lukolla on puolestaan alla lauantai-illalta kirvelevä tappio JYP:lle.

Hakametsässä Jokerit pystyi saalistamaan tärkeät vieraspisteet ja näin ollen viikon saldo ennen sunnuntain ottelua on yksi tappio ja kaksi voittoa. Perjantain ottelun ehdottomasti positiivisin yksittäinen tapahtuma oli, kun Teuvo Teräväinen avasi maalitilinsä. Nuorukainen on tuskaillut koko alkukauden tehottomuuden kanssa, joten maali teki varmasti hyvää itseluottamukselle.

Jokereiden pelaamisen vahvuuksia tällä hetkellä on ratkaisurintaman laajuus, eli ratkaisuvoimaa on viimeisissä otteluissa löytynyt kaikista ketjuista. Oman pään pelaaminen ei puolestaan vielä ole täysin hyökkäyspelaamisen tasolla ja tämä on näkynyt ajoittain viikon aikaisemmissa otteluissa.

Jokereiden valmennusjohto on ollut viimeisissä otteluissa kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen joukkueen peliin ja sen rakenteeseen. He ovat korostaneet joukkueen peli-identiteetin toimivuutta ja sen suomaa mahdollisuutta yltää voittoihin jokaisessa ottelussa.

Rauman Lukon alkukausi on ollut ennakko-odotuksiin nähden erittäin hankala. Odotukset Rauman torilla olivat kovaa luokkaa ennen kauden alkua, onhan maalin suulle pestattu MM-kevään 2011 kultavahti Petri Vehanen ja valmennukseen JYP:n mestariluotsi Risto Dufva. Lukon peli ei kuitenkaan ole lähtenyt alkukaudesta odotettuun lentoon, vaikka kaksi voittoa kolmesta edellisestä pelistä antavat osviittaa paremmasta.

Lukon suurin ongelma alkukaudella on ollut tehottomuus. Kolme tanskalaista NHL-apua Frans Nielsen, Mikkel Boedker sekä Philip Larsen ovat hieman auttaneet, mutta sateentekijöitä eivät nämäkään herrat toistaiseksi ole olleet. Vehanenkaan ei ole pystynyt täysin lunastamaan häneen kohdistuneita odotuksia, toisaalta hän ei myöskään ole joukkueen pahimpia epäonnistujia.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen kokoonpanoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia Tampereelta otetun voiton jälkeen. Loukkaantuneiden pelaajien lista on edelleen erittäin pitkä. Toipilaita ei ole näillä näkymin palautumassa pelikuntoon, joten kokoonpano pysynee viikon aikaisempiin otteluihin nähden samana. Torstain paikallispelissä sairastuvalle menetetty Matti Lamberg on viimeisin toipilas pitkällä toipilaslistalla.

Lukon kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneet Kimmo Koskenkorva sekä Lauri Tukonen. Tukosen pelaamiselle on olemassa pieni mahdollisuus joka selviää vasta kun joukkueiden kokoonpanot julkaistaan.

Ratkaisun paikat

Jokereiden hyökkäyspeli on ollut viimeisissä otteluissa kiitettävän tehokasta. Toisaalta taas joukkueen puolustuspeli ja johto-asemassa pelaaminen on ollut ajoittain varsin ailahtelevaa. Tämä tarjoaa Lukolle selkeän mahdollisuuden taistella vieraspisteistä.

Molempien joukkueiden ykkösvahdeilla Eero Kilpeläisellä sekä Lukon Vehasella on vielä parannettavaa. Tämän kaksinkamppailun voittaja on myös vahvoilla viedä joukkueensa ottelun voittoon.

Seuraa Heitä

Petri Vehanen #35 | Berlin

Maalivahti

Kevään 2011 MM-Kultajoukkueen sankari ei ole alkukaudesta yltänyt tasolleen. Pystyy parhaina päivinään voittamaan otteluita joukkueelleen ja tätä Lukko tällä hetkellä todella tarvitsee.

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Tehot olleet hukassa koko alkukauden. Tuntuu hieman ajattelevan kentällä liikaa ja näin ollen pelinopeus kärsii ja ratkaisupaikkojen hyväksikäyttö valuu usein hukkaan. Kaipaa kipeästi onnistumisia

Teemu Eronen #42 | JYP

Puolustaja

Päässyt oivaan pelivireedeen NHL-pakki Erik Karlssonin vierellä. Myös tehoja syntynyt edellisillä kierroksilla kiitettävästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle