Esa Pirnes tulee Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Perjantai-ilta tarjoaa helsinkiläisille kiekkojännäreille todellisen herkkupalan, kun Rauman Lukon NHL-vahvistus Esa Pirnes piirtää kuviot Hartwall Areenan jäähän.

Jokerit aloittaa ottelun samalla kokoonpanolla kuin eilen HIFK:ta vastaan. Eilisen pelin onnistujilta on odotettavissa tänäänkin vastaavanlaista suoritusta. Kotijoukkueen viisikkopuolustus on toistaiseksi hakusessa mutta hyökkäyspäässä saadaan jo tuloksiakin aikaan. Loukkaantumiset ja yksi pelikielto niskassaan Jokerit isännöi vahvaa vierastaan.

Rauman Lukko

Rauman Lukon liiga-avaus oli maukas: Esa Pirnes syötteli Ässät nurin ja suurlupaus Toni Koivisto vilautteli osaamistaan kahden maalin verran. Vaikka vastus ei ollutkaan kovimmasta päästä - muuten kuin fyysisesti - on Lukko yksi parhaiten kauden alkuun valmistautuneista joukkueista.

Illan ottelun tähdet löytyvät vierasjoukkueen pukukopista: Esa Pirnes, Jukka Rautakorpi, Shayne Toporowski, Janne Niskala ja Martin Bartek eivät himmennä Toni Porkan, Erik Hämäläisen tai Markku Tähtisen loistoa.

Sana sankareista

Jokereiden liiga-avauksessa näyttivät taitojaan Petri Varis, Juha Lind ja Kari Martikainen - miehet joilta oli lupa odottaakin jotain. Lukon vastaavaa kaartia edustavat Erik Hämäläinen ja Toni Porkka. Kokeneita pelaajia katsellessa voivat nuoremmat kiekkofanit sielunsa silmin nähdä kyyneleen vierähtävän vanhempien Jokeri- tai Lukkofanien silmäkulmasta.

Hartwall Areenan valaistuksesta huolimatta tuossa kyyneleessä nähtävä kimallus viestii jääkiekon arvostuksesta ja niistä perinteistä, joita nuoret lupaukset illan taisteluparissa tulevat tekemään.

Ottelu tarjoaa siis monta makupalaa penkkiurheilijalle. Ammattiaan harjoittavilla on edessään iltapuhde, jossa saatetaan ottaa miehestä mittaa ilman hanskojakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle