IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

KalPa hakee kauden avausvoittoaan Jokereista

LIIGA / Ennakko
Jokerit saa tiistain liigakierroksella vieraakseen KalPan. Helsinkiläisryhmä on Kärppien ja Ässien ohella kolmas joukkue, jota sarjan kärkijoukkue ei ole tällä kaudella pystynyt vielä voittamaan. Jokerien kotihallista KalPa tosin ei ole hakenut pisteitä kahdella edelliselläkään kaudella.

Kuntokäyrät

Jokerit haki joulutauon jälkeen voiton Raumalta huikean neljän maalin päätöserän myötä. Kahta päivää myöhemmin joukkue joutui tyytymään yhteen pisteeseen, kun Blues kukisti sen jatkoajalla kotikaukalossaan.

KalPa sen sijaan kävi tiistaina häviämässä Oulussa, ja onnistui torstaina kukistamaan Ilveksen kotonaan vasta voittomaalikilpailussa. Sarjakärjen kevätkausi on siis lähtenyt liikkeelle varsin nihkeästi.

Ratkaisun paikat

KalPa on viimeksi hakenut vieraspisteet Jokerien kotihallista lähes kolme vuotta sitten. Joukkueiden väliset ottelut ovat kuitenkin olleet järjestään erittäin tasaisia ja ratkenneet usein maalin erolla jommalle kummalle.


Jarkko Ruutu ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen voittomaalikilpailussa.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerit tosin pesi vieraansa maalein 4–0. Tuolloinkin KalPalla oli silti mahdollisuutensa, mutta Eero Kilpeläinen oli kotijoukkueen maalilla ohittamaton.

Kilpeläinen vartioi jokerimaalia tiistainakin. Maalivahti oli sivussa tositoimista nivusvamman vuoksi yli kaksi kuukautta, joten pelituntuma saattaa olla hakusessa.

Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen Kuopiossa ratkesi Jokereille vasta voittomaalikilpailussa. Vastaavaa tasaista vääntöä voi odottaa tiistainkin pelistä, vaikka KalPan peli onkin takellellut joulutauon jälkeen.

Silmiinpistävää kuopiolaisten pelissä on ollut sarjatauon jälkeen syöttöjen heikko laatu. KalPan kiekkokontrollijääkiekko perustuu pitkiin syöttöketjuihin, joiden rakentaminen on vaikeaa, kun peliväline ei siirry lavasta lapaan.

Kokoonpanot

KalPan maalille palaa Mikko Koskinen, jonka kevätkausi alkoi surkeasti. Kuopiolaisten ykkösvahti vaihdettiin Kärppiä vastaan pois maalilta jo avauserässä kahden takaiskumaalin jälkeen. Ilvestä vastaan torjunnoista vastasi voittomaalikilpailua lukuun ottamatta Juha Toivonen.

Myös Ryan Lannon palaa KalPan kokoonpanoon yhden ottelun tauon jälkeen. Lannon ottaa kilpipaitojen kolmosparissa sormivaivaisen Henri Laurilan paikan. Lisäksi KalPalta ovat sivussa reisivaivainen hyökkääjä Kalle Kerman ja nuorten maajoukkueen puolustaja Simo-Pekka Riikola.

Jokereilta sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi edelleen Riku Hahl, Frans Tuohimaa ja Semir Ben-Amor. Lisäksi Teemu Pulkkinen, Markus Hännikäinen ja Alexander Ruuttu edustavat Suomea nuorten MM-kisoissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 5 2 7
2.Ilari Filppula 2 3 5
3.Ossi Väänänen 0 5 5
4.Teemu Pulkkinen 0 4 4
5.Nichlas Hardt 1 2 3
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 3 2 5
2.Tuomas Kiiskinen 1 4 5
3.Sami Kapanen 1 2 3
4.Ossi Saarinen 1 2 3
5.Tommi Jokinen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle