Kuka tekee maalit?

LIIGA / Ennakko
Jokerit yrittää torstaina saada kiekon Jussi Rynnäksen taakse.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liiga-kauden alavireisesti aloittanut Helsingin Jokerit joutuu torstaina kovaan testiin, kun se saa vieraakseen kenties suurimman mestarisuosikin, Oulun Kärpät. Kumpikin joukkue on kärsinyt tehottomuudesta, joten odotettavissa on vähämaalinen ottelu.

Jokerit on kerännyt kauden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan vain neljä pistettä. Syykin on selvä: tehottomuus. Sunnuntaina narripaidat kurittivat HIFK:ta avauserässä kolmen maalin verran, mutta muuten kiekko on löytänyt kahdeksassa erässä vastustajan maaliin vaivaiset kaksi kertaa.

Kärppien alkukausi on sujunut tuloksellisesti paremmin, sillä plakkarissa on kahden ottelun jälkeen viisi pistettä. Myös Kärppien maalihanat ovat kuitenkin olleet tukkoiset, sillä maaleja joukkue on tehnyt molemmissa otteluissaan kaksi.

Oululaisten tulivoima hupeni entisestään, kun tähtipaluumuuttaja Juhamatti Aaltonen joutui sivuun alaraajavamman vuoksi. Lisäksi kärppähyökkäyksestä ovat poissa loukkaantumisten vuoksi Ben Maxwell, Simon Suoranta ja Tomi Körkkö.

Torstain kotijoukkueen terveystilanne on parempi. Iso palanen puuttuu kuitenkin helsinkiläistenkin hyökkäyksestä. Ykkössentteri Teuvo Teräväinen on ihastuttanut Chicago Blackhawksin harjoitusleirillä, mutta Jokerit kaipaa häntä kipeästi pyörittämään ylivoimaa ja rakentamaan paikkoja laitureille.

Irvingille luvassa jatkoa, DeSimonen sopimus katkolla

Kun Teräväinen on poissa, joutuu Jokerit luottamaan pelinteossa Juhani Tyrväiseen ja Philip DeSimoneen. Koeajalla oleva yhdysvaltalaissentteri nappasi tiistaina syöttöpisteen joukkueensa ainoaan maaliin, mutta muuten hän on jättänyt itsestään edelleen valjun vaikutelman.

Jokerien toinen koeaikalainen, maalivahti Leland Irving sen sijaan on vakuuttanut. Kanadalaisvahti jatkanee jokerimaalilla koko kauden.

Kärppämaalilla Jussi Rynnäs ja Tomi Karhunen ovat vuorotelleet European Trophysta asti. Torstaina lienee Rynnäksen vuoro vartioida oululaisten veräjää.

Seuraa Heitä

Juhani Tyrväinen #12 | Luulaja

Keskushyökkääjä

Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä nostatti ennen kauden alkua odotuksia nuoremman Tyrväisen kohdalla, mutta toistaiseksi hän ei ole pystynyt vastaamaan huutoon. Tonttia kyllä olisi tarjolla.

Jari Viuhkola #24 |

Keskushyökkääjä

Kärppien monivuotinen luottosentteri on viime kausien aikana kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Nyt Viuhkola on päässyt ainakin aloittamaan kauden suhteellisen terveenä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 1 3 4
2.Jere Karalahti 0 2 2
3.Philip DeSimone 0 2 2
4.Nichlas Hardt 0 2 2
5.Riku Hahl 1 1 2
Kärpät M S P
1.Julius Junttila 1 2 3
2.Lasse Kukkonen 1 2 3
3.Ivan Huml 1 2 3
4.Mika Pyörälä 1 1 2
5.Mikko Lehtonen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle