Jokerit taistelee puolivälieräpaikasta viimeisessä runkosarjapelissään

LIIGA / Ennakko
Kärpät on ollut Jokereille tällä kaudella masentava vastus.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit pelaa torstaina viimeisen ottelunsa kotimaisen liigan runkosarjassa. Joukkueella on pelissä paljon, sillä kolmen pisteen voitto varmistaisi paikan puolivälierissä. Vierasjoukkue Kärpät puolestaan hamuaa runkosarjan piste-ennätystä.

Helsingin Jokerit on pelannut tämän kauden runkosarjassa ailahtelevaisesti, ja ennen viimeistä kierrosta joukkue on sarjataulukossa vasta seitsemäntenä. Päätöskierroksella joukkueella on kuitenkin kaikki mahdollisuudet nostaa sijoitustaan, sillä sarjataulukon viides ja kuudes – JYP ja Blues – kohtaavat samaan aikaan Jyväskylässä.

Jokerit on tasapisteissä Bluesin kanssa, mutta espoolaisilla on tilillään enemmän kolmen pisteen voittoja kuin Jokereilla. JYP puolestaan on kaksikkoa kaksi pistettä edellä, mutta Jokereita vain lisäpisteiden turvin. Kolmen pisteen voitolla Jokerit varmistaisi paikkansa kuuden joukossa, muussa tapauksessa Jyväskylän ottelun tulos vaikuttaa helsinkiläisten jatko-ohjelmaan.

Vierasjoukkue Oulun Kärpät on jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta Pohjois-Suomen ylpeydelläkin riittää edelleen panosta. Joukkue on nimittäin pisteen päässä JYPin kolmen kauden takaisesta runkosarjan piste-ennätyksestä.

Kärpät Irvingin murheenkryyni

Tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa Kärpät on ollut Jokereita selvästi edellä. Kolmessa Helsingissä pelatussa ottelussa pelitilannemaalit ovat tosin menneet tasan, vaikka pistepotti onkin jakautut Kärppien hyväksi 6–3. Kotikaukalossaan petonutut ovat veivät narreja murskaavin yhteismaalein 18–9 ja kuittasivat pisteet puhtaasti 9–0.

Erityisesti Jokerien ykkösmaalivahdille Leland Irvingille Kärpät on ollut vaikea vastustaja. Kanadalainen on aloittanut oululaisia vastaan viidesti, ja kaksi kertaa hänet on vaihdettu pois maalilta kesken ottelun. Kun Irvingin koko kauden torjuntaprosentti on 92,3, Kärppiä vastaan laukauksista on pysähtynyt vain 81,6 prosenttia!

Kärppien maalilla torjuu torstaina Tomi Karhunen, joka pelasi Jokereita vastaan viimeksi syyskuussa. Tuolloin nuorukainen onnistui mainiosti, sillä hän torjui peräti 47 laukausta, eikä taakse livahtanut kuin kaksi kiekkoa.

Tärkeitä pelaajia sivussa

Kummankin joukkueen riveistä puuttuu joitakin avainpelaajia. Kotijoukkueen sairaslistalla ovat puolustajat Teemu Eronen, Petteri Lindbohm ja Antti-Jussi Niemi sekä keskushyökkääjät Riku Hahl ja Henrik Koivisto. Myös Teuvo Teräväinen huilasi tiistain Ässät-ottelun kolmannen erän flunssan vuoksi, mutta torstaina kotijoukkueen ykkössentteri lienee pelikunnossa.

Kärppien loukkaantumistilanne on vielä heikompi, sillä sivussa ovat koko liigan ykkösvahti Jussi Rynnäs, puolustaja Mikko Lehtonen sekä hyökkääjät Jari Viuhkola ja Juhamatti Aaltonen. Juho Keränen sen sijaan on jälleen pelikelpoinen yhden ottelun pannansa jälkeen.

Seuraa Heitä

Teuvo Teräväinen #86 | Carolina

Laitahyökkääjä

Jokerien ykkössentteri taistelee Liigan syöttöpörssin voitosta Kärppien Ivan Humlin kanssa. Huml on Teräväistä yhden syötön edellä ennen torstain koitosta.

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Kärppien paras pistemies taistelee Liigan syöttöpörssin voitosta Jokerien Teuvo Teräväisen kanssa. Teräväinen on Humlia yhden syötön jäljessä ennen torstain koitosta.

Jere Karalahti #10 |

Puolustaja

Veteraanipuolustaja on lähellä Liigan puolustajien pistepörssin voittoa. Ennen viimeisiä otteluita Karalahdella on kahden pisteen kaula Lukon Ilkka Mikkolaan.

Joonas Kemppainen #23 | SKA

Keskushyökkääjä

Isokokoinen keskushyökkääjä palasi kuukauden tauon jälkeen tositoimiin tiistaina. Kemppainen on tehnyt yli kolmasosan tämän kauden maaleistaan juuri Jokerien verkkoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ladislav Nagy 2 4 6
2.Jere Karalahti 0 4 4
3.Steve Moses 3 0 3
4.Teuvo Teräväinen 1 2 3
5.Jarkko Ruutu 2 1 3
Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 0 6 6
2.Ivan Huml 1 5 6
3.Toni Kähkönen 2 2 4
4.Lasse Kukkonen 1 3 4
5.Julius Junttila 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle