Huippuvireinen ja alavireinen

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kärpät murskasi Jokerit. Tätäkö on luvassa lisää maanantaina?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Sarjakärki Oulun Kärpät tulee maanantaina Helsinkiin testaamaan, millaisella vireellä Jokerit lähtee joulukuuhun. Vierasjoukkue on ottelussa selvä ennakkosuosikki, sillä Jokereita ovat viime viikkoina vaivanneet paitsi loukkaantumiset, myös pelilliset ongelmat.

Kuntokäyrät

Jokerit on viime viikkoina ollut alavireinen. Marraskuun loppupuolen kahdeksasta ottelustaan helsinkiläiset voittivat vain kolme.

Kuten tavallista, huonojen tulosten takana on pelillisiä ongelmia. Viisikoiden yhteistyö on takellellut niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.

Kärppien ennätyksellinen voittoputki katkesi runsas viikko sitten, mutta menneellä viikolla joukkue voitti jälleen kaikki kolme otteluaan. Kärppien vahvuudesta kertoo sekin, että vaikka se ei ollut pelillisesti välttämättä huippuvedossa, sarjapisteet päätyivät joka kerta Ouluun.

Ratkaisun paikat

Jokerit on viime peleissään sortunut jäähyilyyn, johon sillä ei Kärppiä vastaan ole varaa. Oululaisten ylivoimapeli on ollut koko kauden ajan liigan parasta. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Oulussa lokakuun puolivälissä Kärpät iski ylivoimalla kolmesti.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa syyskuun lopulla Jokerit oli hallitsevampi osapuoli. Tuolloin Tomi Karhunen torjui kuitenkin Kärppien maalilla 47 kertaa, ja Kärpät vei voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä.

Maalinteko on ollut Jokereille viime aikoina jälleen vaikeaa. Vaikka helsinkiläiset onnistuisivatkin pelaamaan ehjän ottelun, saattaa parempi viimeistely kääntää ottelun Kärpille.

Kokoonpanot

Jokereilla on viime peleissään ollut vaikeuksia saada jalkeille neljää hyökkäysketjua. Puolustajat Jeremy Dehner ja Esa Lindell ovat kumpikin esiintyneet vuorollaan oudolla pelipaikalla, ja lauantain vierasotteluun Ässiä vastaan joukkue joutui lähtemään vajaalla kokoonpanolla.

Porilaisjoukkueessa lainapestillä ollut Petteri Lindbohm palaa Jokereiden takalinjoille ennakoitua aiemmin.

Riku Hahl teki pitkän sairausloman jälkeen paluun tositoimiin perjantain paikallisottelussa HIFK:ta vastaan, mutta huilasi jälleen lauantaina. Pelituntuman puute näkyi Hahlin otteissa, mutta keskushyökkääjäpulasta kärsivälle joukkueelle hänen kuntoutumisensa olisi ensiarvoisen tärkeää.

Yhden hyökkääjän Jokerit saa joka tapauksessa takaisin kokoonpanoonsa, sillä Jarkko Ruutu on kärsinyt viimeisimmän pelikieltonsa loppuun.

Myös Kärpät rukkasi hyökkäysketjujaan uusiksi ennen lauantain ottelua, mutta ei loukkaantumisten vuoksi. Joukkueen terveystilanne on erinomainen.

Karhunen ja Miika Wiikman torjuivat joukkueidensa maaleilla lauantaina, mutta maanantaina tulessa lienevät ykkösvahdit Jussi Rynnäs ja Leland Irving.

Seuraa Heitä

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Kärppien takalinjojen johtohahmo on äitynyt tällä kaudella myös tehtailemaan maaleja. Kukkosen paras anti joukkueelleen on kuitenkin virheetön peruspeli.

Ossi Väänänen # |

Puolustaja

Väänäsen pitäisi olla Jokereille samanlainen tukipilari kuin Kukkonen on Kärpille, mutta viime aikoina hänen peliesityksensä ovat olleet muun joukkueen tapaan alavireisiä. Hölmöt jäähyt, väärin luetut puolustustilanteet ja heikot avaussyötöt eivät ole sellaisia esimerkkejä, joita Jokerit kapteeniltaan kaipaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Henrik Koivisto 1 2 3
2.Janne Lahti 1 2 3
3.Teuvo Teräväinen 0 2 2
4.Nichlas Hardt 1 1 2
5.Jeremy Dehner 0 2 2
Kärpät M S P
1.Ivan Huml 1 4 5
2.Ben Maxwell 2 3 5
3.Juhamatti Aaltonen 3 1 4
4.Julius Junttila 2 2 4
5.Joonas Kemppainen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle