BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Putkia katkomassa

LIIGA / Ennakko
Tiistain liigakierroksella Helsingissä kohtaavat Jokerit ja JYP. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli JYPille voittoputken viimeinen, Jokereille puolestaan tappioputken ensimmäinen. Jyväskyläläisetkin hävisivät menneen viikon kaksi jälkimmäistä otteluaan, joten jomman kumman putki katkeaa tiistaina.

Kuntokäyrät

Vielä kaksi viikkoa sitten Jokerit oli kerännyt pisteitä kaikista otteluistaan ja jäänyt ilman täyttä kolmen pisteen pottia vain kerran. Sen jälkeen narrinuttujen tuloskunto on yskähdellyt pahan kerran, sillä kaksi kolmen pelin viikkoa ovat tuottaneet vain yhden voiton ja neljä pistettä.

Pelillisesti Jokerit oli tappio-otteluissaankin usein niskan päällä, kunnes se jäi edellisviikon kahdessa viimeisessä ottelussa ensin IFK:n ja sitten Ässien varjoon. Kumpikin jätti narripakan nollille, joten joukkueen edellinen maali on viikon takaa Jyväskylästä.

Sama ottelu oli JYPin seitsemän ottelun pisteputken viimeinen. Sen jälkeen jyväskyläläiset kärsivät tappiot Tapparalle ja KalPalle.

Ratkaisun paikat

Jokerit on viime otteluissaan tuskastellut maalinteon kanssa. Joukkueen hyökkäyskalusto on kärsinyt loukkaantumisista, eivätkä pakotetut ketjumuutokset ole tuottaneet uusia tehokoostumuksia.


Nichlas Hardt palaa Jokerien kokoonpanoon. Alkukaudesta tanskalainen pääsi parhaimmillaan pukeutumaan joukkueen kultakypärään.

Vierasotteluihin helsinkiläisryhmä on lähtenyt aiempaa varovaisemmalla pelitavalla, mikä on johtanut maalipaikkojen vähenemiseen – tosin lähinnä omien.

Kotiyleisölleen Jokerit halunnee tarjota edelleen sitä samaa hyökkäävää, rohkeaa ja iloista jääkiekkoa, jolla se on vetänyt halliinsa keskimäärin yli 10 000 katsojaa. Toisaalta kolme perättäistä tappiota luovat painetta palata perusasioihin ja lähestyä peliä puolustamisen kautta.

Siinä missä Jokerit on joutunut pyörittämään jatkuvaa ketjurulettia, on JYP löytänyt hyökkäyskoostumuksiinsa pysyvyyttä. Niin Juha-Pekka Hytösen johtama nimellinen ykkösketju kuin Eric Perrinin kakkonenkin pystyvät ratkaisuihin.

Kokoonpanot

Jokerit koki lauantain Ässät-ottelussa 0–4-tappion lisäksi toisenkin vakavan takaiskun, kun ykkösketjun laituri Ben Eaves loukkaantui. Eavesin lisäksi joukkueen kärkihyökkääjistä on sivussa Janne Lahti.

Kotijoukkueen kannalta iloisempi uutinen on Eavesin alkukauden ketjukaverin Nichlas Hardtin toipuminen pelikuntoon kolmen viikon tauon jälkeen.

JYPin loukkaantumishuolet ovat painottuneet takalinjoille. Tuorein hankinta Pavel Srkbek tekee debyyttinsä vasta perjantain kotiottelussa TPS:ää vastaan, mutta uusi kasvo joukkueen takalinjoilla nähdään tiistainakin.

18-vuotias Henri Auvinen on pelannut alkukauden farmijoukkue JYP-Akatemiassa, samoin kuin vuotta vanhempi debytanttihyökkääjä Miika Roine.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Tomi Mäki 1 2 3
2.Jani Rita 3 0 3
3.Teemu Pulkkinen 1 1 2
4.Jeremy Dehner 0 2 2
5.Ben Eaves 1 1 2
JYP M S P
1.Éric Perrin 3 4 7
2.Antti Pihlström 0 4 4
3.Sami Vatanen 1 3 4
4.Juha-Pekka Hytönen 2 2 4
5.Ossi Louhivaara 4 0 4

» Lähetä palautetta toimitukselle