Kuuden pisteen ottelu, osa 3

LIIGA / Ennakko
Jokerit ja JYP taistelevat runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella sijoituksista liigan ylemmässä keskikastissa. JYP tavoittelee puolivälierien kotietua, Jokerit puolestaan tarvitsee vielä lisäpisteitä puolivälieräpaikkaankin.

Kuntokäyrät

JYP aloitti myös edellisviikon Helsingissä, jossa se kävi tiistaina häviämässä IFK:lle. Viikon loput ottelut keskisuomalaiset kuitenkin hoitivat nimiinsä, kun torstaina kaatui Raumalla Lukko ja lauantaina kotihallissa KalPa.

Jos JYPin viikko oli nousujohteinen, Jokereilla se sujui ailahtelevasti. Tiistaina joukkue menetti pisteen Ilvekselle, kun sarjajumbo kaatui vasta jatkoajalla. Torstaina helsinkiläiset kukistivat Kärpät kotihallissaan eheällä esityksellä, mutta perjantainen tappio Ässille vei joukkueen jälleen lähelle pudotuspelien ensimmäistä kierrosta.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Molemmilla on tilillään yksi maalin voitto varsinaiselta peliajalta ja yksi voittomaalikilpailun kautta. Tiukkaa vääntöä lienee luvassa tiistainakin.


Jarkko Ruutu on hämmentänyt JYP-pelaajia erityisesti vierasotteluissa.

JYP on käytännössä varmistanut paikkansa runkosarjan kuuden parhaan joukossa ja sitä kautta puolivälierissä. Panosta ottelusta ei silti puutu jyväskyläläisiltäkään, sillä heidän tähtäimessään lienee vähintään neljäs sija ja kotietu puolivälierävaiheeseen.

Jokereillakin on neljänteen sijaan vielä teoreettiset mahdollisuudet, mutta tiiviimmin se taistelee viimeisestä puolivälieräpaikasta Kärppien kanssa. Kotijoukkueen on tiistaina pakko voittaa, mikäli se haluaa pitää kuudennen sijan omissa käsissään.

Paineettomampi tilanne saattaa suosia vierasjoukkuetta, mutta toisaalta Jokerit on pelannut kevätkaudella parhaiten juuri silloin, kun se on päässyt rauhassa valmistautumaan kotiotteluunsa. Pudotuspelimäinen vastustajan vahvuuksiin varautuminen ja heikkouksiin iskeminen on hyydyttänyt Helsingissä niin Kärpät kuin KalPankin.

Kokoonpanot

Jokereilta sivussa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Antti-Jussi Niemi ja Semir Ben-Amor. JYPin ainoa sairauslomalainen on nilkkavaivainen Pavel Skrbek.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 3 4 7
2.Ben Eaves 3 3 6
3.Teuvo Teräväinen 1 2 3
4.Juhani Tyrväinen 0 3 3
5.Markus Nordlund 1 2 3
JYP M S P
1.Sami Vatanen 1 7 8
2.Jani Tuppurainen 1 5 6
3.Juha-Pekka Hytönen 2 2 4
4.Eric Perrin 3 1 4
5.Kristian Näkyvä 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle