Jokerit ja JYP aloittavat härkäviikkonsa

LIIGA / Ennakko
Tuomas Tarkki torjui syksyllä JYPille Jokereita vastaan kaksi voittoa.
Kuva © Timo Savela
Jokerit ja JYP urakoivat kumpikin ennen olympiataukoa kuusi ottelua kahteentoista päivään. Tiistaina joukkueet avaavat tiiviin rupeamansa keskinäisellä ottelullaan.

Kuntokäyrät

Menneellä viikolla Jokerit pelasi vain kerran. Nihkeä esitys riitti lopulta lauantaina jatkoaikavoittoon Ilveksestä. Kahdessa edellisessä ottelussaan helsinkiläisjoukkue oli löylyttänyt sarjataulukon häntäpäähän juuttuneita KalPaa ja TPS:ää yhteismaalein 12–2.

JYP nosti profiiliaan selvästi, kun se kukisti perjantaina HIFK:n kotihallissaan. Neljä edellistä ottelua olivat sujuneet alavireisesti. Joukkue oli niin henkisesti kuin fyysisestikin väsynyt, mikä näkyi henkilökohtaisina virheinä.

Ratkaisun paikat

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti, ja molemmilla kerroilla JYP on ollut vahvempi. Edellisestä keskinäisestä ottelusta on kuitenkin aikaa pian neljä kuukautta, joten sen perusteella ei kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi tehdä.

JYPille perjantain IFK-voitto oli merkittävä tuloksellisesti, mutta vielä tärkeämpää keskisuomalaisille oli ehjä suoritus. Jokereita vastaan joukkueen on oltava hereillä, sillä kotijoukkue tulee alussa varmasti päälle kovaa.

Jokerit on viime viikkoina petrannut ylivoimapeliään huomattavasti. Kun joukkue syksyllä haki ratkaisuja lähinnä siniviivan ja takakolmion kautta, nyt se pelaa jatkuvasti kohti maalia. Kun mausteeksi lisätään Teuvo Teräväisen poikittaissyötöt ja Jere Karalahden siniviivapommit, on Jokerien ylivoima todella vaikea pysäytettävä.

JYP on kuitenkin koko kauden ajan kuulunut jäähyjen tappamisessa sarjan parhaimmistoon. Tiistain vierasjoukkue pyrkii alivoimalla pelaamaan kaukalon keskustan pois, mikä jättää laukaisusektorin laitamille tilaa suorille laukauksille.

Kokoonpanot

Jokerit esittelee kotiyleisölle vihdoin yhdysvaltalaishyökkääjä Broc Littlen. Little liittyi joukkueeseen jo kaksi viikkoa sitten, mutta otteluohjelmassa on ollut sen jälkeen vain kaksi vierasottelua.

Loukkaantumisten vuoksi kotijoukkueen riveistä ovat edelleen sivussa hyökkääjät Janne Lahti, Saku Salminen ja Teemu Henritius, puolustaja Jeremy Dehner sekä maalivahti Miika Wiikman. Antti Tyrväinen puolestaan kärsii pelikieltoa.

JYP on saamassa sairastuvalta apuja puolustukseensa lähiaikoina. Ranskalaisvahvistus Yohann Auvitu on jo pelikunnossa, eikä Mikko Viitasenkaan paluu ole enää kaukana. Mikko Kalteva sen sijaan on poissa vielä pidempään, samoin kuin hyökkääjät Petr Hubacek ja Antti Jaatinen.

Seuraa Heitä

Ben Walter #9 |

Keskushyökkääjä

Kanadalainen on tuonut Jokerien keskushyökkääjistöön leveyttä. Jos tarkoituksena oli saada jotain muutakin, on hankinta ollut epäonnistunut.

Markus Nenonen #28 | HPK

Laitahyökkääjä

Vaikka laitahyökkääjä pelaa vain vajaat kaksitoista minuuttia ottelua kohden, on hän ollut tällä kaudella joukkueensa ahkerin laukoja ja toisiksi paras maalintekijä. Mitäköhän Nenosen pitäisi tehdä, että vastuuta tulisi enemmän?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teuvo Teräväinen 1 7 8
2.Ladislav Nagy 3 4 7
3.Jere Karalahti 0 4 4
4.Steve Moses 1 3 4
5.Nichlas Hardt 2 1 3
JYP M S P
1.Éric Perrin 1 2 3
2.Jani Tuppurainen 0 3 3
3.Brian Salcido 0 2 2
4.Tuomas Pihlman 1 1 2
5.Ossi Louhivaara 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle