Päättyykö kahden vuoden kurimus Ilmalassa?

LIIGA / Ennakko
Jokerit lähtee perjantaina katkaisemaan hämmentävää tappioputkea, kun se kohtaa kotonaan Ilveksen. Helsingin areena on ollut tamperelaisille mieluisa matkakohde, sillä kotijoukkueen edellinen voitto keskinäisistä otteluista on yli kahden vuoden takaa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen kuntokäyrä kääntyi viime viikolla taas kerran laskuun. Pisteitä tuli jokaisesta ottelusta, mutta yhtään voittoa ei mukaan tarttunut. Viikon saldona kaksi jatkoaikatappiota Pelicansille ja yksi Bluesille. Tappioista huolimatta pisteitä on tullut kuudesta perättäisestä ottelusta.

Ilveksen leirissä eletään synkkiä aikoja. Kuudesta viime ottelusta kissapedot ovat onnistuneet nappaamaan vain yhden voiton. Viikon aikana joukkue kohtasi kolmesti Tapparan ja jäi kaksi kertaa enemmän tai vähemmän jyrän alle. Viikon ainut voitto tuli ensimmäisestä Tappara-kohtaamisesta lukemin 5-2.

Ratkaisun paikat

Jokerit pääsee otteluun hyvin levänneenä, sillä se ei ole pelannut lauantain Pelicans-ottelun jälkeen. Ilves on pelannut lauantain jälkeen jo kahdesti, ja edellisestä pelistä on aikaa alle vuorokausi. Ilveksen mahdollisuudet ovat ottelun alussa, sillä mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä enemmän rasitusero korostuu.

Mielenkiintoa otteluun tuo tilastoista löytyvä fakta. Jokerit on voittanut Ilveksen edellisen kerran kotihallissaan yli kaksi vuotta sitten. Tämän lisäksi ottelut ovat olleet todella runsasmaalisia, sillä neljässä edellisessä kohtaamisessaan joukkueet ovat iskeneet 9 maalia per ottelu.


Alexander Ruuttu pääsee pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon.

Jos ottelu yltyy jälleen maalintekokilpailuksi, on Jokerit loukkaantumisista huolimatta vahvoilla. Ilveksen suurin ongelma viime viikkojen otteluissa on ollut nimenomaan maalinteko. Joukkue saa kyllä pyörityksiä vastustajan päätyyn, mutta hyökkäykset etenevät poikkeuksetta kulmiin ja kunnollisille maalipaikoille pääseminen on täysi mahdottomuus.

Tosin sen helpompaa ei ole Jokereillakaan. Narripakan kotiotteluiden pelinkuva on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta edennyt samalla käsikirjoituksella: joukkue hallitsee ottelua ja voittaa laukaukset, mutta häviää huonomman viimeistelyn takia.

Hyökkäyspelin potentiaalia vähentää myös huomattavasti suorien hyökkäysten puute. Kun Riku Hahl ja Ilari Filppula ovat loukkaantuneina, puuttuu Jokerien hyökkäyspelistä rauhallisuus ja juonikkuus ja kiekko tyydytään pelaamaan liian usein päätyyn. Kahden avainpelaajan puuttuminen ei näy niinkään taitovajeena, vaan pelitapaesimerkkien puutteena.

Maalinteko-ongelmiin saattaa löytyä apua molempien joukkueiden maalivahtiosastolta. Vaikka Eero Kilpeläisen perustaso on tällä hetkellä huomattavasti Ilves-kollegoitaan edellä, on hänkin ollut hiukan epävarma paluunsa jälkeen.

Tamperelaisten maalivahtipeluutus herättää ristiriitaisia tunteita, sillä päävalmentaja Seppo Hiitelän mielestä joukkueella on "kolme helvetin hyvää maalivahtia", mutta maalivahtien otteita katsellessa yksikään heistä ei tunnu vakuuttavan.

Kokoonpanot

Jokereilta puuttuvat siis edelleen keskushyökkääjät Riku Hahl ja Ilari Filppula. Jälkimmäisen piti palata perjantaina, mutta alavartalovamma pitää ykkössentterin edelleen sivussa. Antti-Jussi Niemi sen sijaan tekee paluun kokoonpanoon, joten todennäköisesti Tommi Kivistö on lepovuorossa. Nelosketjuun nousee lisäksi Alexander Ruuttu, joka ottaa Teemu Henritiuksen paikan.

Ilveksen kokoonpano pysyy todennäköisesti samansuuntaisena kuin torstaina Tapparaa vastaan. Poissa ovat edelleen Teemu Kesä, Kai Kantola ja Matias Sointu. Poissa ovat myös Ässiin siirtynyt Mark Lee ja Kuopioon matkaava Ryan Glenn. Maalivahtiruletin pyörähdyksen tulos selviää myös vasta pelipäivän aikana.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 2 5 7
2.Teemu Pulkkinen 5 0 5
3.Nichlas Hardt 1 3 4
4.Janne Lahti 1 3 4
5.Jarkko Ruutu 2 2 4
Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 1 8 9
2.Toni Rajala 2 2 4
3.Antti Kangasniemi 2 2 4
4.Ryan Glenn 0 3 3
5.Ville Korhonen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle