Suuren ottelun tuntua

LIIGA / Ennakko
On perjantai-ilta ja kansa vaeltaa jälleen Areenalle seuraamaan kauden kolmatta paikalliskamppailua. Illan pelissä on kaikilla sensoreilla mitattuna paljon panosta ja monia kysymysmerkkejä ilmassa.

Harva olisi arvannut aivan kauden alussa, että 15 ottelun jälkeen Helsingfors IFK kiitää ylhäisessä yksinäisyydessään sarjakärjessä. Häikäisevät 11 voittoa 15:ta kertovat omaa kieltään IFK:n kauden aloituksen mallikkuudesta. Lyhytpinnaiset fanitkin vakuuttelevat tyytyväisyyttään.

Puhtaasti sarjataulukkoa vilkuilemalla voisi tuomita Jokerit jo kelkasta pudonneeksi. Mutta ei sentään. Vaikka Jokerit on IFK:ta nyt seitsemän pistettä perässä on sekin kuitenkin aloittanut kauden varsin kohtuullisesti. Aivan viimeisimpiä otteluita lukuunottamatta Jokerit on pelannut hyviä pelejä.

Illan pelissä onkin paljon panosta. Jokerit on päästänyt IFK:n harvemmin juhlimaan Areenalla. Viimeiseen yli kahteen kauteen mahtuu vain yksi vierasvoitto punapaidoille. Mutta nyt punaiset kissat ovat huippuvedossa. Kantaako kuuden ottelun voittoputken siivittämä hurmos joukkueen voittoon myös Areenalla? Vai saako Jokerit suuntansa käännettyä ja ottaa tärkeän päänahan IFK:sta? Tilausta voitolle totisesti olisi. IFK voidaan muuten kruunata Stadin syksyn herraksi.

Yksilöiden taisto

Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta Jokereiden ja IFK:n illan kahnauksessa on helppo erotella suuret nimet, jotka tulevat kaikkein merkittävimmin vaikuttamaan lopputulokseen. IFK:n Timo Pärssinen on saanut ketsuppipullot auki ja miehen tehoilusta ei näytä loppua tulevan. Viimeksi Pärssinen upotti Turun Palloseuran kolmella osumallaan ja on nyt yhteensä kerännyt kauden aikana huikeat tehot 13+8.

Molemmat joukkueet ovat olleet varsin tehokkaita ylivoimalla. Jokereiden suurin ongelma onkin, miten saada Pärssisen ja Brett Harkinsin ketju pidettyä poissa maalipaikoilta. IFK:lle taasen eniten päänvaivaa aiheuttaa varmuudella Jokereiden ykköstykki Tomek Valtonen – Glen Metropolit – Marko Jantunen. Kolmikon viimeiset ottelut ovat muun joukkueen tavoin menneet hieman heikommin, mutta Jokerit on saanut levätä ja harjoitella rauhassa koko alkuviikon, ja tämän luulisi vaikuttavan positiivisesti luistimen lennokkuuteen ja otteiden irtonaisuuteen.

Suurin huomio edellämainittujen pelureiden lisäksi kohdistuu luonnollisesti Jokereiden uunituoreisiin hankintoihin Kanadasta. Hyökkääjä Todd Warriner ja maalivahti Kevin Hodson hyökkäävät suoraan leijonan kitaan ja paikallispeliin uutta joukkuettaan auttamaan. Warrinerin tuleva ketju on vielä arvoitus. Sijoittaako Hannu Jortikka Warrinerin suoraan Metropolitin ykkösketjuun vai yritetäänkö joukkueeseen saada leveyttä kakkosta vahvistamalla?

Jokereiden kohdalta maalivahtikysymys on polttavan mielenkiintoinen. Kevin Hodson halutaan varmasti näyttää yksin tein koko kansalle ja pistää mies samantien tuleen. Ottaen kuitenkin huomioon faktan, että ottelu on Hodsonille kauden ensimmäinen, olisikin ehkä paikallaan kysyä, onko urheilullisessa mielessä Hodsonin peluuttamisessa järjen hiventäkään. Loistavasti kauden pelannut Pasi Häkkinen voisi varmasti torjua Jokereille voiton Hodsonin vielä totutellessa.

Are you ready to rummmbleeee?

Perjantai-ilta, ja luultavasti lähes loppuunmyyty jännittävä paikallisottelu. Voiko sitä viikonlopun viettoon lähtevä kiekkofani enempää toivoa? Mikäli ääni- ja videomikko ei jälleen kerran tuhoaisi kaikkea, olisivat puitteet valmiina ehkä syksyn parhaaseen peliin ja käsinkosketeltavaan tunnelmaan. Tulkaa ajoissa paikalle, kannustakaa omianne ja varokaa katsomoon lentäviä kiekkoja!

» Lähetä palautetta toimitukselle