Perjantaina paikalliseen

LIIGA / Ennakko
Muutaman vuoden ajan ovat helsinkiläisjoukkueet kohdanneet runkosarjan aikana enemmän kuin tarpeeksi. Ja jottei tämä tautologian tunne poistuisi, saadaan seuraavan kuukauden ajan seurata peräti neljä kertaa kun iso ja paha HIFK kohtaa Jortikan Jokerit. Uutuuden viehätystä on kuitenkin vielä tarjolla kun Areenassa nähdään jälleen liuta NHL-vahvistuksia: Lasse Pirjetä, Jarkko Ruutu, Marek Zidlicky ja Brian Campbell.

Hieman yli viikon mittaisen tauon aikana Jokerit on täytellyt energiavarastojaan ja seuraavaksi se pelaa reilun viikon sisään kuusi peliä, joista kaksi HIFK:ta vastaan.

Loukkaantumissuma hellittää, kun Glen Metropolit ja Sami Lepistö palaavat kokoonpanoon. Kevin Kantee loukkasi ranteensa Ilves-ottelussa, mutta epäiltyä veneluun murtumaa ei tutkimuksissa löytynyt. Hän on yhdessä sairastuvalta palaavan Tommi Oksan kanssa kokoonpanossa mukana.

Pitkäaikaispotilaista Tomek Valtonen ja Mikko Kalteva pysyvät katsomossa. Kalteva on tosin jo pystynyt aloittamaan jääharjoittelun.

Jokerien kolme viimeisintä ottelua hämäläisjoukkueita vastaan menivät jatkoajalle. Tampereen kaksikko kaatui rankkareissa, mutta HPK ratkaisi ottelun edukseen ennen kuin uutta systeemiä jouduttiin näiden kahden joukkueen paremmuuden ratkaisemiseksi kokeilemaan. Mielenkiintoista oli myös näissä otteluissa tehdyt maalimäärät molempiin päihin. Jokerien pelitapa ei välttämättä suosi maalintekokilpailua.

Alkukauden tärkeät voitot perustuivat tiiviiseen alakertaan eivätkä suinkaan tehokkaaseen hyökkäykseen. Huolimatta lukuisista maalintekopaikoista tietyt pelaajat, joilta odotetaan tulosta epäonnistuivat viimeistelyssä. Jos kolmen viimeisen pelin maalitehtailu jatkuu ja amerikkalaisvahti Tim Thomas parantaa virettään, ei kotijoukkueella ole hätää

Kotijoukkueen uusi puolustaja on Brian Campbell, joka hankittiin huolestuttavan harvalukuiseksi huvenneen alakerran avuksi. Ulkomaalaisvahvistus osallistui torstaina ensimmäistä kertaa joukkueen harjoituksiin.

Hyväkuntoinen vierasjoukkue

HIFK on saalistanut viidestä viimeisestä ottelustaan 13 pistettä ja on matkalla kohti runkosarjan kärkeä.

Timo Pärssisen polvi leikattiin keskiviikkona, eikä hän tämänhetkisen ennusteen mukaan pelaa ennen vuodenvaihdetta. Keskiviikon Blues-ottelussa hänen paikkansa otti Jarkko Ruutu kelvollisella menestyksellä. Kakkosketju Lasse Pirjetän johdolla on ollut hieman pimennossa, mutta Pirjetän laituri Roman Vopat on monesti noussut tasoaan korkeammalle Jokereita vastaan. Sairastuvalta harjoituksiin palannut Turo Järvinen saattaa jo olla kokoonpanossa mukana.

Säpinää yleisön pyynnöstä

Tuleva perjantai-ilta on otollista maaperää kunnon yleisöviihteelle. Areenalla ei ole koskaan ollut unholaan painuvaa paikallispeliä huolimatta stadilaisjoukkueiden kohtaamisten suuresta lukumäärästä.

Vaikka valmentajat peräänkuuluttavat omien strategioidensa ehdotonta kunnioittamista, eivät pelaajat voi välttyä yleisön intensiteetin tuomalta lisäenergialta. Resurssien puolesta kumpikin joukkue pystyy tarjoamaan oikeanlaista kiekkoviihdettä. Kotijoukkueen hyökkäyspeli on parhaimmillaan silmiähivelevää katseltavaa ja vierailijan ennakkoluuloton fyysinen peli taas mannaa perusjääkiekon ystäville. Toivoa sopii, että edellämainittujen ominaisuuksien summaksi saadaan sähköinen parituntinen runsaine maaleineen ja jäähyineen.

» Lähetä palautetta toimitukselle