Kaikkien aikojen helsinkiläinen liigakausi käynnistyy

LIIGA / Ennakko
Tuskin koskaan on SM-liigan kahta helsinkiläisjoukkuetta veikkailtu runkosarjan kärkipaikoille yhtä yksimielisesti kuin tänä syksynä. Kun joukkueet aloittavat liigaurakkansa Jokerien kotihallissa, on pelissä muutenkin enemmän kuin tavallisessa paikallisottelussa.

Kuntokäyrät

Helsingin IFK lähtee SM-liiga-kauteen 2011–12 puolustavana mestarina. Sen ykköshaastajaksi on etukäteisarvioissa nostettu paikallisvastustaja Jokerit. Juuri herkullisemmista asemista ei kausi voisi pääkaupungissa alkaa.

Joukkueet kohtasivat kuukausi sitten European Trophyn alkulohko-ottelussa Tikkurilassa. Tuolloin IFK oli parempi luvuin 4–1. Kyseisen ottelun jälkeen Jokerit kuitenkin paransi otteitaan jatkuvasti. IFK:n käyrä puolestaan oli harjoitusotteluissa laskeva.

Ratkaisun paikat

Vaikka pelaajia ja valmentajia on vaihtunut, torstaina kohtaavat joukkueet ovat pitkälti samat, jotka olivat keväällä puolivälierissä vastakkain. Ikimuistoinen sarja päättyi lopulta IFK:n voittoon, eikä kilpirinnoille löytynyt sen jälkeen pysäyttäjää.


HIFK ja Jokerit aloittivat väännön jo European Trophyssa.
Teemu Eirtovaara - http://eirten.kuvat.fi

Jokereille tappio oli karvas, mutta se antaa varmasti lisää motivaatiota IFK:n kukistamiseen alkavalla kaudella. Puolustava mestari puolestaan haluaa näyttää, että krapulasta on turha puhua tänä syksynä.

Pelillisesti Jokerit on hyvin kaukana siitä joukkueesta, joka keväällä repi, raastoi ja pyrki pitämään oman maalinsa koskemattomana keinolla millä hyvänsä. Erkka Westerlund on ajanut sisään kiekonhallintaan perustuvaa pelitapaa – harjoitusotteluiden perusteella erittäin onnistuneesti.

IFK:n valmennusjohto meni mestaruusjuhlien jälkeen uusiksi. Petri Matikaisen projekti on vasta aluillaan, joten pelitavallisissa asioissa on vielä hakemista.

Oman mausteensa torstain koitokseen tuo NHL-kokoinen kaukalo, joka tekee pelistä suoraviivaisempaa ja lisää kontaktitilanteita. Stereotyyppinen käsitys olisi, että se sopisi IFK:lle, mutta joukkueiden kokoonpanojen perusteella kotijoukkue saattaa hyvinkin olla se osapuoli, joka kaukalon kapeudesta hyötyy.

Kokoonpanot

Jokerit pääsee lähtemään liigakauteen lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Sivussa on vain Semir Ben-Amor, jonka nivusvammaa hoidettiin kesällä leikkauksella. Frans Tuohimaa, Tommi Kivistö, Nico Manelius ja Eetu Koski pelasivat keskiviikkona Kiekko-Vantaan riveissä, Alexander Ruuttu, Markus Hännikäinen ja Petteri Lindbohm puolestaan Jokerien A-junioreissa.

IFK lainasi Vantaalle Micke-Max Åstenin, Mikael Salmivirran, Teemu Tallbergin ja Julius Nyqvistin. Loukkaantuneiden kirjoissa ovat Ilari Melart, Markus Granlund ja Christian Silfver. Ykkösvahti Juuso Riksmanin selän kunto selviää vasta pelipäivänä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ilari Filppula 1 2 3
2.Nichlas Hardt 1 1 2
3.Ossi Väänänen 1 1 2
4.Riku Hahl 0 1 1
5.Teemu Eronen 0 1 1
HIFK M S P
1.Mikael Granlund 0 2 2
2.Toni Söderholm 0 2 2
3.Ville Peltonen 0 1 1
4.Kim Hirschovits 0 1 1
5.Mikko Jokela 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle