Helsinki tasataan

LIIGA / Ennakko
Helsingissä nähdään paikallispelien viikonloppu, kun yllättävässä tammikuun tasaus -parissa kohtaavat Jokerit ja HIFK. Minisarjan ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina Jokerien kotihallissa.

Kuntokäyrät

Jokerit katkaisi tiistaina neljän ottelun tappioputkensa, kun se voitti kotonaan KalPan jatkoajalla lukemin 1-0. Ottelu oli Jokerien viime aikojen tapaan vähämaalinen. Joukkue on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia kuusi ottelua sitten. Tappioputki tiukensi Jokerien asemaa sarjataulukossa, sillä pudotuspeliviivan takana olevat KalPa ja Blues ovat vain voiton päässä.

HIFK:n ottelut ovat sujuneet viime aikoina ailahtelevasti. Pieni voittoputki katkesi viime viikolla tappioihin KalPaa ja JYPiä vastaan, mutta tiistaina tuomisiksi Oulun reissulta oli 2-3-voitto Kärpistä. HIFK:n asema sarjakolmosena on suhteellisen vakaa: matkaa ylös Ässiin on seitsemän pistettä ja alas HPK:hon yhdeksän pistettä.

Joukkueiden kauden neljästä aikaisemmasta kohtaamisesta kauden avaus meni HIFK:lle lukemin 5-3, mutta Jokerit on vienyt kolme edellistä kohtaamista, joista kaksi edellistä Erkka Westerlundin johdolla vieraspeleissä.

Ratkaisun paikat

Toisilleen jo hyvin tutut joukkueet tietävät vastustajansa pelitavan tässä vaiheessa hyvin. Mitään erikoisia yllätyksiä ottelussa tuskin on tiedossa, vaan kumpikin lähtee peliin hyvin valmistautuneena. Kumpikaan joukkue ei voisi olla tyytyväinen tilanteeseen, jossa se olisi hävinnyt molemmat tasausottelut.

Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ovat olleet tarkkaa peliä, eikä ole mitään syytä miksi tilanne muuttuisi yllättäen tähän peliin. Jokerien hyökkäyspeli ei ole ollut terävimmillään viime aikoina ja sama ongelma on vaivannut HIFK:takin.


HIFK ei ole saanut pysäytettyä Jokereita.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Ottelussa tuskin nähdään erityistä paikallispelitunnelmaa, kun pelejä on tulossa reilussa viikossa peräti kolme. Seuraavissa peleissä jännitettä voi olla enemmänkin, jos edellisistä otteluista jää jotain hampaankoloon.

Kokoonpanot

Jokerien kokoonpano on elänyt hieman loukkaantumisten myötä. Alakerrasta puuttuu Antti-Jussi Niemi ja viime peliin kokoonpanoon ei mahtunut Marko Kauppinen. Hyökkäyksestä on sivussa sentteri Esa Pirnes. Westerlund kasasikin viime otteluun ketju, johon Petteri Nokelaisen ja Tuomas Pihlmanin väliin nostettiin sentteriksi Ben Eaves. HIFK saa myös huokaista hieman helpotuksesta, kun kovaluinen laituri Semir Ben-Amor ei ole pelikunnossa.

HIFK:n miehistöstä on loukkaantuneena laituri Turo Järvinen. Hyvin pelannut puolustaja Mikko Kousa oli tiistaina sivussa kipeänä ja Jokereissa kauden alussa pelannut Tommi Kovanen otti hänen paikkansa kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle