Hallitseva mestari haastaa alkukauden parhaan

LIIGA / Ennakko
Helsingissä joukkueet lähtevät liigakauden toiseen paikallisotteluun varsin erilaisissa tilanteissa. Jokerien paketti on vuodenaikaan nähden varsin hyvin kasassa, IFK:n sen sijaan hakee vielä muotoaan.

Kuntokäyrät

Jokerit ei ole jäänyt pisteittä vielä kertaakaan kauden aikana. Kuudesta edellisestä ottelustaan narrinutut ovat ottaneet täydet sarjapisteet.

IFK:n alkukausi on sujunut ailahtelevammin. Hallitsevat mestarit ovat voittaneet yhdeksästä ottelustaan varsinaisella peliajalla vain kolme.

Ratkaisun paikat

Siinä missä IFK:n tehot ovat levänneet pitkälti muutaman huippuyksilön varassa, on Jokereilla ratkaisijoita löytynyt milloin mistäkin ketjusta. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tahtipuikkoa heilutti Jokerien ykkösketju Ilari Filppulan johdolla, mutta sen jälkeen vastuu maaleista on jakaantunut tasaisesti myös Antti Kerälän ja Riku Hahlin johtamille kolmikoille.


Kauden avauskohtaamisessa Jokerit karkasi IFK:lta.

Jos on kotijoukkueen hyökkäyskaluston laajuus IFK:n puolustuspelaamiselle kova haaste, vähintään yhtä vaikea pala on sen hyökkäyspelille Jokerien viisikkopuolustus. Eero Kilpeläinen on jokerimaalilla pelannut jo neljä nollapeliä. Yhtään hänen omia ansioitaan väheksymättä se kertoo paljon joukkueen kyvystä pitää vastustaja kaukana maalipaikoilta.

Jokerien kannalta avainasiaksi nousee jäähyjen välttäminen. Vaikka granlundit, peltoset, pesoset ja kumppanit tasakentällisin pysyisivätkin kurissa, ylivoimalla heidän taitonsa viimeistään pääsee esiin.

Oman vaikeuskertoimen kotijoukkueen peliin tuo kaukalo, joka on palautettu eurooppalaisiin mittoihin. Alkukaudella Jokerit on tutustunut leveisiin kaukaloihin vain vierashalleissa, sillä myös sen harjoitushallin pelialue on kapeampi kuin 30 metrinen.

Kokoonpanot

IFK:ssa debyyttinsä tekee huippuhankinta Janne Pesonen. Sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi edelleen puolustajat Mikko Kurvinen, Ilari Melart ja Christian Silfver sekä laitahyökkääjä Robert Nyholm.

Jokereilta sairastupaa miehittävät Teemu Eronen, Nichlas Hardt ja Semir Ben-Amor. Lähimpänä paluuta on Hardt, joka pelannee jo tällä viikolla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 4 2 6
2.Jani Rita 4 1 5
3.Ben Eaves 1 3 4
4.Jarkko Ruutu 1 3 4
5.Jeremy Dehner 1 3 4
HIFK M S P
1.Mikael Granlund 4 3 7
2.Ville Peltonen 3 3 6
3.Eero Somervuori 3 2 5
4.Markus Granlund 2 3 5
5.Petteri Wirtanen 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle