Alavireinen isännöi nousuvireistä

LIIGA / Ennakko
Kauden neljäs Helsingin paikallisottelu pelataan maanantaina Jokerien kotihallissa. Nousuvireisen IFK:n pysäyttäminen on tappiokierteessä olevalle narripakalle kova haaste.

Kuntokäyrät

Jokerit on ajautunut Jarmo Kekäläisen aikakauden toistaiseksi pahimpaan kriisiinsä. Joukkue on voittanut marraskuun maajoukkuetauon jälkeen vain kerran. Tappioita on samassa ajassa tilille kertynyt jo seitsemän.

Viimeksi narrinuttujen saldoa synkensi HPK, joka peittosi helsinkiläiset kotihallissaan voittomaalikilpailun jälkeen. Jokerit kaatui jälleen tehottomuuteen ja heikkoon maalivahtipeliin.

IFK:n viimeaikojen saldo sen sijaan on komea. Joukkue hävisi perjantaina KalPalle tämän kotihallissa, mutta palasi heti lauantaina voittokantaan kukistamalla Ilveksen. Ennen KalPa-tappiota tilillä oli neljä perättäistä kolmen pisteen voittoa.

Ratkaisun paikat

Frans Tuohimaa on tuurannut Eero Kilpeläistä jokerimaalilla tusinassa viime ottelussa. Nuorukainen on ollut joinain iltoina erinomainen, mutta mukaan on mahtunut myös katastrofaalisen huonoja suorituksia, kuten alle 90:n prosentin torjuntatarkkuus kertoo.

Jos Jokerit haluaa maanantaina taistella voitosta, täytyy sen päästä selkeään johtoon ilman helppoja takaiskumaaleja. Joukkueen henkinen tila on tällä hetkellä herkkä, eikä se kestä "ylämäkeen" pelaamista.


IFK:n peli on mennyt viime aikoina eteenpäin. Jokerit sen sijaan haluaisi kääntää kurssinsa.

IFK:n lähtötilanne on monellakin tapaa helpompi. Joukkueen tuore ykkösvahti Dennis Endras torjui lauantaina ensimmäisen voittonsa, eikä Mika Norjankaan otteissa ole ollut moitteen sijaa.

Yksi avaintekijä lopputuloksen kannalta liittyy peluutukseen. Jokereilla on kotiottelussaan vaihtoetu, jonka avulla se yrittänee peluuttaa Riku Hahlin johtamaa kentällistä Mikael Granlundia ja kumppaneita vastaan. Tulikuuman Granlundin pysäyttäminen saattaa kuitenkin olla jokeripuolustukselle liian vaikea tehtävä.

Kokoonpanot

Jokerit menetti Ben Eavesin takaisin sairastuvalle jo perjantain HPK-ottelun avauserässä, kun tämä sai mailasta silmäänsä. Eavesin paikan kokoonpanossa ottanee Teuvo Teräväinen.

Tämän hetken tietojen mukaan Eavesin silmä ei ole vaurioitunut, mutta hyökkääjä on yhtä kaikki sivussa joulutaukoon asti. Sama toipumisennuste on myös ykkösvahti Eero Kilpeläisellä. Sivussa on myös Semir Ben-Amor.

IFK:n loukkaantumistilanne on synkempi, sillä sivussa on täysi kentällinen pelaajia. Markus Kankaanperän lisäksi puolustajista on sairastuvalla Christian Silfver. Hyökkääjistä pelejä seuraavat katsomon puolelta Turo Järvinen, Niko Piiparinen ja Erkki Rajamäki.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ilari Filppula 1 2 3
2.Antti-Jussi Niemi 0 2 2
3.Nichlas Hardt 0 2 2
4.Jani Rita 0 2 2
5.Tomi Mäki 1 1 2
HIFK M S P
1.Mikael Granlund 6 2 8
2.Ville Peltonen 4 3 7
3.Kimmo Kuhta 1 5 6
4.Petteri Wirtanen 2 3 5
5.Toni Söderholm 0 5 5

» Lähetä palautetta toimitukselle