Onko Oresta espoolaisten pelastajaksi?

LIIGA / Ennakko
Espoon Bluesin alkuvuosi on sujunut mollivoittoisesti. Ongelmia espoolaisille on aiheuttanut erityisesti maalivahtitilanne, jota se pyrki paikkaamaan lainaamalla veräjälleen Joensuusta Antti Oren. Keskiviikon ainoassa liigaottelussa Ore joutuu heti kovaan paikkaan, kun hänestä ottavat mittaa huippuvireiset Jokerit ja Eero Kilpeläinen.

Kuntokäyrät

Jokerit onnistui menneellä viikolla ottamaan kolmesta ottelustaan yhdeksän pistettä. Pelillisesti joukkue oli lauantaina alakynnessä TPS:n vieraana, mutta tehokas viimeistely ja loistava maalivahtipeli toivat täyden pistepotin.

Blues on vuoden 2012 aikana pelannut kuusi ottelua, joista se on voittanut vain yhden, senkin voittomaalikilpailussa. Espoolaiset ovat kuitenkin hävinneetkin pääosin niukasti. Vain viime lauantain 1–6-tappio Kärpille tuli selvällä erolla.

Menneen viikon ainoan pisteensä Blues sai Ilvestä vastaan, kun se tiistaina hävisi voittomaalikilpailun kotihallissaan. Kaikki mahdollisuudet joukkueella oli hakea pisteet myös IFK:n kotihallista, mutta tehoton viimeistely tiesi tappiota.

Ratkaisun paikat

Bluesin lauantaisen murskatappion suurin syy oli epäonnistunut maalivahtipeli. Lars Voldenista ja Jonathan Iilahdesta ei ollut paikkaamaan Patrick Galbraithin loukkaantumisen aiheuttamaa aukkoa, joten seura päätyi lainaamaan Antti Oren Mestis-seura Jokipojista.

Ore on pelannut kohtuullisen kauden Mestiksessä, mutta liigatasolla hän on 32:n vuoden iästään huolimatta keltanokka. Kun toiseen päähän luistelee mitä luultavimmin Eero Kilpeläinen, on selvää, että maalivahtiosastolla Jokerit on niskan päällä.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kaikki kotijoukkueen voittoon. Jokerien puolustuspelaaminen nollasi Bluesin lokakuussa, mutta kaksi seuraavaa keskinäistä ottelua Blues voitti omassa kotihallissaan.


Jokerien ja Bluesin väliset ottelut ovat olleet tällä kaudella värikkäitä ja välistä kovaotteisiakin.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Jokerien valmennusjohto on jokaisen Blues-ottelun jälkeen muistanut mainita vastustajan työteliäisyyden. Siihen vastaaminen lienee jälleen yksi kotijoukkueen valmistautumisen avainasioista.

Jokerit on niin ali- kuin ylivoimatehokkuudessakin SM-liigan keskikastia, Blues puolestaan häntäpäätä. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin pelanneet viime aikoina erikoistilanteet koko kauden tilastojaan paremmin.

Blues on joulutauon jälkeen tehnyt viisi ja päästänyt kolme ylivoimamaalia. Jokerien vastaavat tilastot ovat seitsemän tehtyä ja yksi päästetty maali.

Lauantaina katkesi narrinuttujen huima jäähyntappoputki, joka käynnistyi jo ennen joulutaukoa. Kun TPS:n Ville Vahalahti sai kiekon Kilpeläisen taakse, oli Jokerit kestänyt alivoimaa ilman takaiskuja yhteen menoon yli tunnin verran.

Kokoonpanot

Bluesin sairastuvalla on edelleen ruuhkaa, sillä sivussa ovat Galbraithin lisäksi puolustajat Harri Ilvonen ja Joonas Valkonen sekä hyökkääjät Mika Hannula, Teemu Ramstedt, Petri Lammassaari ja Matti Järvinen.

Viimeksimainitun kolmikon kausi on ohitse, samoin kuin ykkösvahti Petri Koiviston. Lähimpänä paluuta lienee Hannula, joka saatetaan nähdä tositoimissa jo tämän viikon aikana. Loukkaantumisia Bluesin kokoonpanossa paikkaa muiden muassa 17-vuotias Juuso Ikonen, jolle keskiviikon liigapeli on uran ensimmäinen.

Jokereilta sivussa on Ilari Filppulan, Riku Hahlin ja Semir Ben-Amorin lisäksi Antti-Jussi Niemi, joka jätti lauantain ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Sen sijaan Frans Tuohimaa on toipunut aivotärähdyksestään ja palaa kokoonpanoon.

Niemen paikan jokeripakassa ottaa Tommi Kivistö. John Klingberg ja Zoltán Hetényi sen sijaan liittyvät keskiviikoksi Kiekko-Vantaan riveihin Miro Hovisen, Markus Hännikäisen ja Alexander Ruutun seuraksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 5 2 7
2.Teemu Pulkkinen 3 3 6
3.Teemu Eronen 0 4 4
4.Ben Eaves 2 2 4
5.Jarkko Ruutu 2 2 4
Blues M S P
1.Joakim Eriksson 1 2 3
2.Toni Kähkönen 3 0 3
3.Kristian Kuusela 0 2 2
4.Ville Varakas 0 2 2
5.Tommi Huhtala 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle