Tehottomuus vastaan epävarmuus

LIIGA / Ennakko
Steve Moses on ollut Jokerien maalintekotuskan ruumiillistuma.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit on ollut liigakauden alun tehottomin joukkue. Ässien ongelmana puolestaan ovat olleet päästetyt maalit. Lauantaina jomman kumman tuska helpottaa.

Helsingin Jokerit on kauden ensimmäisissä kymmenessä liigaottelussaan tehnyt vain 18 maalia. Joukkueen peliesitykset ovat ailahdelleet, mutta yksi asia on pysynyt: tehottomuus. Pelillisesti Jokerit on ollut otteluissaan pääosin hallitsevampi osapuoli, mutta onnistumisten puute on tehnyt niin ylivoimasta kuin hyökkäyspelistä muutenkin väkinäistä.

Tasakentällisin joukkue ei juuri osunut kauden ensimmäisissäkään otteluissaan, mutta silloin sen ylivoimapeli vielä tuotti maaleja. Edellisissä kuudessa ottelussaan Jokerit on kuitenkin onnistunut tekemään vain yhden ylivoimaosuman.

Kun Nichlas Hardt vihdoin onnistui ohjaamaan kiekon perjantaina Jussi Markkasen taakse, oli helsinkiläisryhmä ehtinyt pelata ylivoimaa yhteensä yli kolme varttia ilman ainuttakaan maalia. Sama tahti jatkui myös SaiPa-ottelun loppupuoliskolla, sillä tanskalaisen osuman jälkeen Jokerit tuhri kuusi erikoistilannetta ilman mainittavampaa tulosta.

Ässät on tehnyt maaleja ottelua kohden keskimäärin yhden enemmän kuin lauantain isäntänsä, mutta porilaisten pahaksi onneksi päästettyjen maalien keskiarvojen erotus on vielä suurempi Jokerien hyväksi. Ykkösmaalivahti Juuso Riksmanin syysvire on ollut ailahtelevainen, mutta Rasmus Rinne ei siitä huolimatta ole pystynyt haastamaan veteraaniveräjänvartijaa.

Perjantaina Riksman tosin oli vaihteeksi hyvässä vedossa, kun Ässät nappasi TPS:ää vastaan kotonaan kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Lindbohm ei pelaa omaa seuraansa vastaan

Jokerivalmennus saa valita lauantaina pelaavan kokoonpanon kaikkien pelaajiensa joukosta, sillä sairastuvalla ei ole ainuttakaan jokeripeluria. Pakka tosin oheni perjantaina yhdellä kortilla, kun Philip DeSimone sai pakata tavaransa. Amerikkalaishyökkääjällä oli jo aiemmin vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon.

DeSimonen paikalla jokerien kolmosketjussa debytoi perjantaina Henrik Koivisto, jonka pirteä esitys poikinee lisää näyttöpaikkoja liigajoukkueessa.

Ässien terveystilanne on huonompi, sillä loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Tapio Sammalkangas sekä hyökkääjät Kamil Kreps ja Ville Ahlgren. Lisäksi Jokerit-lainapuolustaja Petteri Lindbohm jättää ottelun väliin seurojen välisen sopimuksen mukaisesti. Myös Jyri Marttisen pelaaminen saattaa on vaakalaudalla, sillä perjantain nyrkkitappelu TPS:n Tero Koskirannan kanssa saattaa poikia pelikieltoa.

Seuraa Heitä

Steve Moses #12 |

Laitahyökkääjä

Amerikkalaislaituri on ollut Jokerien maalintekotuskan ruumiillistuma. Periaatteessa peli kulkee, mutta ratkaisut ovat väkinäisiä ja itseluottamus kateissa. Joko ketsuppipullosta lauantaina törähtää muutakin kuin ilmaa?

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Laiturina paremmin tunnettu Lähteenmäki on paikannut Krepsin jättämää aukkoa kakkosketjun keskellä oivallisesti.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle