BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kumman käyrä kääntyy nousuun?

LIIGA / Ennakko
Jokerit ja Ässät ovat olleet tulosten valossa kevätkauden ensimmäisen kuukauden suurimpia pettymyksiä. Kumpikin joukkue on kerännyt vain puolitoista pistettä ottelua kohden. Tiistaina jompi kumpi nostaa saldoaan kohti tavoitetasoa, kun taas toinen putoaa yhä syvemmälle.

Kuntokäyrät

Jokerit on kerännyt vain pisteen ottelua kohti edellisten kahden viikon aikana. Rupeaman ainoan voittonsa helsinkiläisjoukkue otti perjantaina, kun se kaatoi Ilveksen jatkoajalla. Lauantaina KalPa palautti Jokerit tappioiden tielle.

Kokonaisuudessaankin kevätkausi on alkanut Jokereilta varsin heikosti. Joukkue on pudonnut sarjataulukossa jo kuudenneksi ja taistelu puolivälierien kotiedusta on vaihtumassa taisteluun suorasta puolivälieräpaikasta.


Eero Kilpeläinen yrittää pysäyttää Tomas Zaborskyn tiistaina.

Ässät on joulutauon jälkeen voittanut kuudesti ja hävinnyt yhtä monta kertaa, joten sekin on pudonnut syyskauden pistetahdistaan. Runkosarjan kolmossija on edelleen porilaisten omissa käsissä.

Taso pitäisi pystyä hiljalleen kuitenkin vakiinnuttamaan. Viiden maalin voittojen tasapainoksi joukkue ei tarvitse kolmen maalin tappioita.

Ratkaisun paikat

Ässät voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset syyskaudella. Kotihallissaan porilaiset ottivat tylyn 4–0-voiton lokakuussa, mutta marraskuun kohtaaminen Helsingissä oli tasaisempi. Ässät kiri tuolloin kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon.

Sama teema on toistunut helsinkiläisten peleissä myös viime aikoina. Kun joukkue pääsee johtoasemassa kolmanteen erään, se lopettaa hyökkäämisen ja keskittyy liiaksi vastustajan pelin rikkomiseen. Tästä seuraa pitkiä pyörityksiä, jotka johtavat jäähyihin ja takaiskumaaleihin.

Kokoonpanot

Jokerit teki kauden ensimmäiset pelaajahankintansa maanantaina, kun kokeneet puolustajat Ross Lupaschuk ja Josef Boumedienne liittyivät joukkueeseen. Heille tilaa kokoonpanossa saavat tehdä Nico Manelius ja Alexander Ruuttu, jonka paikalla nelosketjussa urakoinee Janne Lahti.

Ilari Filppula ja Riku Hahl ovat palanneet jo harjoitusvahvuuteen, mutta tositoimissa he lienevät aikaisintaan loppuviikosta. Sivussa on edelleen myös Semir Ben-Amor.

Ässät teki ensimmäisen siirtorajahankintansa jo perjantaina, kun se nappasi Mark Leen Ilveksestä. Satakunnan Kansan mukaan joukkue hakee edelleen lisävahvistuksia. Pois porilaisryhmästä siirtyi Radek Smolenak, jolle löytyi uusi osoite Lahdesta.

Ässien sairastuvalla on väljää, sillä vain Tuomas Santavuori on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Miko Malkamäki ja Sami Mutanen sairastelivat viime viikon lopulla, mutta kaksikko saattaa olla tiistaina jo pelikunnossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 2 5 7
2.Teemu Pulkkinen 4 1 5
3.Nichlas Hardt 1 3 4
4.Teuvo Teräväinen 3 1 4
5.Janne Lahti 0 3 3
Ässät M S P
1.Tomáš Záborský 2 4 6
2.Joel Armia 2 4 6
3.Nico Aaltonen 2 3 5
4.Kristian Kudroc 2 1 3
5.Antti Mäkilä 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle