Yllätystä ilmassa?

LIIGA / Ennakko
Ilves voitti Lukon eilisessä ottelussa Raumalla, ja on varmasti iloinen onnistuneesta pelistä. Mutta joukkueen vatsa ei todellakaan ole vielä täynnä. Se janoaa lisää. Vastaan asettuu Turun Palloseura, jonka kurssi on menossa alaspäin. Sentteripulasta kärsivä joukkue saa tehdä Hakametsässä täyden päivätyön.

Ilves noususuunnassa

Nyt se voitto tuli, mitä kannattajat ovat odottaneet pitkään. Voitto teki hyvää joukkueelle ja jatkossa peleihin
on helpompi lähteä. Tosin tappiokierre on myös helppo saada aikaiseksi, joten töitä Ilveksen tarvitsee jatkossa
tehdä lisää. Lukko pääsi välillä luomaan painetta ja Ilves oli hätää kärsimässä. Onni oli kuitenkin kerrankin Ilveksen
puolella ja pahimmista paikoista selvittiin kunnialla.

Ilves ei ole vauhdissaan vielä mikään huippu, joten siinä on joukkueen akilleen kantapää. Jos TPS pystyy luomaan tarvittavan paineen Ilveksen päähän, voi kotijoukkueelle
tulla tuskaiset paikat. Joukkueen erikoistilannepelaaminen on myös parantunut.

Tällä hetkellä Ilves keikkuu ohuella rimalla. Itseluottamus on parantunut varmasti, mutta kuinka paljon? Jos vastustaja iskee jatkuvalla syötöllä maaleja, kuinka pelaajien pääkoppa kestää? Avausmaali Ilvekselle tekee ottelusta joukkueelle helpomman.

Turussa tapahtuu

Turussa ovat maailmankirjat sekaisin. Joukkue, joka varsinkin 90-luvulla hallitsi SM-liigaa, löytyy nyt sarjataulukon häntäpäästä. Mitä on tapahtunut? Pelaajia on loukkaantuneena, varsinkin äärimmäisen tärkeitä keskushyökkääjiä. Silti Ville Immonen sai lähteä joukkueesta. Syitä en lähde arvailemaan.

Onko TPS:lle tullut viimeinkin se huono vuosi? Siltä ainakin näyttää. Kari Jalonen ei ole saanut joukkoonsa ryhtiä, vaan joukkue tarpoo suossa.
Joukkue on saalistanut 26:sta ottelusta vain 24 pistettä, eli alle piste per ottelu. Maaleja liigan neljänneksi vähiten, siinä yksi syy. Otteluita ei voi voittaa muutamalla tehdyllä maalilla.

Kai Nurminen on pelannut omalla tasollaan, mutta muitten pelaajien peli on vähän sitä sun tätä. Maalivahtipeli toimii kyllä. Jason Elliotilla on liigan neljänneksi paras torjuntaprosentti. Maalin suulla pelaa mies, johon peli ei kaadu. Maaleja TPS
ei ole peleissä paljoa päästänyt, niukat tappiot syövät joukkuetta eniten.

Viimeksi TPS voitti 4-2. Tänään tuskin sellaisia lukemia nähdään. Tiedossa on TPS:n hienoinen hallinta, mutta Ilves voi kotona yllättääkin.

TPS:n valmentajat olivat tänään vakoilemassa Ilvestä Raumalla. Ilmeet olivat radiotoimittajan mukaan hyvin vakavat. Ei kai Ilves voi olla niin
suuri uhka?

» Lähetä palautetta toimitukselle