Viimeistä viedään Tampereella

LIIGA / Ennakko
Ohjelmassa on Ilveksen tämän kauden viimeinen kotiottelu. TPS ei saamaan helppoa peliä, mikäli Teijo Räsäsen sanoihin on luottaminen. Tässä ottelussa olisi kotijoukkueen syytä näyttää katsojille taistelutahto ja jättää hyvä maku halliin tulijoille ensi kaudesta.

Molemmilla joukkueilla on edessä runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu. Ilves käy pelaamassa viimeisen ottelun Ässiä vastaan Porissa sunnuntaina ja sitten joukkue suuntaa rantapallojen puhalteluun ja auringon ottamiseen. Kausi on ollut todellinen pettymys ja kaikki toivovat, että se loppuisi mahdollisimman pian. Organisaatio on pistänyt kuitenkin jo tuulemaan. Uusi päävalmentaja on valittu, junioreiden valinta ikäkausijoukkueisiin sekä testaaminen ovat julkaistuja uutisia. Pelaajasopimuksia saadaan odotella ensi viikolle.
Uudet vahvistukset saavat nimensä mahdollisesti vasta myöhemmin keväällä.

Joukkueella ei ole kuin parannettavaa tästä kaudesta. Ensi kaudella on syytä tulla tulosta pelillisesti, mikäli joukkue aikoo säilyttää uskottavuutensa.
Teijo Räsänen lupaili kertoa lauantain pelin jälkeen mielipiteensä kuluvasta kaudesta. Mielenkiintoista kuulla, mitä valmentajalla on sanottavanaan.
Ilves pisti Kärpille koko ottelun ajan kampoihin torstaina. TPS:ää uhkaa sama kohtalo. Vaikka Kärpät johti ottelua, ei Ilves antanut periksi. Peli ei vaan ollut mitään ihmeellistä. Ensimmäisessä erässä Ilves painosti jopa nelosketjun voimin Kärppien päässä.
TPS joutuu koville ottelussa ja tappio Ilvekselle voi tarkoittaa kesälomalle liittymistä Ilveksen tavoin. Tasainen ottelu on kuitenkin odotettavissa.

Kari Jalosen venäläinen ruletti: kaksi luotia rullassa

Jos luoti osuu kohdalleen, on TPS:n kausi ohi 10.3. ja Kari Jalosen valmentajaura loppuu Turussa ainakin tällä kertaa tähän. TPS:llä on kaksi ottelua aikaa selvitä. Mikäli joukkue voittaa molemmat, on paikka auringossa selvä.
TPS on myös ollut kauden alisuorittaja, Ilveksen tavoin. Joukkue taistelee yleensä vähintään pudotuspelien kotiedusta. Tällä kaudella usea asia on mennyt päin seiniä. Joukkue taistelee pudotuspelipaikasta. Mikäli joukkue jää niitten ulkopuolelle, on jälkipyykin pesu Turussa valmis.
Huhut kertovat Jukka Koivun olevan TPS:n valmentaja ensi kaudella. Kari Jalosen jatkamiseen ei moni usko. Turussa tehdään tiukkoja valintoja, eikä huonoja valmentajia kauaa katsella. Kari Jalonen ei ole pystynyt tarpeeksi laadukkaaseen työskentelyyn, materiaalista huolimatta.

Kauden mittaan TPS on kituuttanut sarjataulukon häntäpäässä. Pudotuspelipaikasta on taistelu ollut käynnissä jo pitempään. Mikäli TPS pääsee pudotuspeleihin, riittääkö potku neljää ottelua pitemmälle? TPS ei hankkinut vahvistuksia joukkueeseensa, vaikka mahdollisuuksia olisi varmasti ollut. Ketään uutta miestä ei Turussa nähty, Ruissalossa päätettiin, että ”näillä mennään”.

Mielenkiintoinen ottelu on tulossa, mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa. TPS haluaa voiton, jotta ei menetä mahdollisuuttaan päästä pudotuspeleihin. Ilves haluaa voiton, jotta TPS joutuu ansaitsemaan pudotuspelipaikan ja antaakseen kotiyleisölle hyvän maun kesän ajaksi.
Ottelu ratkeaa maalin tai kahden erolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle