Onko torstai todellakin toivoa täynnä?

LIIGA / Ennakko
Onko tässä kuvassa torstainen Ilves?
Kuva © Jarno Hietanen
Tuovatko torstai ja Maxime Talbot Ilvekselle kaivattua nostetta? Entä pysähtyykö TPS:n ykkönen? Vai pyörittääkö se Mikko Koivun johdolla kotijoukkueen ”mustamakkarakioskille”?

Wlliam Shakespearen mukaan ”torstai on toivoa täynnä”. Näin on tilanne kahdelle SM-liigan häntäpään joukkueelle niiden luistellessa Hakametsän jäälle torstai-iltana. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että vain toiselle joukkueista toivoa on tarjolla, voitto kun parantaisi oleellisesti joukkueiden tilannetta sarjataulukossa. Tappio taas…

Mikko Koivu vs. Maxime Talbot

TPS on ollut koko kauden ”yhden ketjun joukkue", joka on noussut tai kaatunut Mikko Koivun johtaman ykkösen esityksen myötä.  Erityisen tehokas on ollut Lauri Korpikoski, joka on ollut selkeästi joukkueensa ykkönen ja merkkauttanut tililleen yhdeksässä ottelussa lukemat 6+9=15.  Helpotusta tehottomuuteen joukkue sai tiistaina KalPaa vastaan, kun onnistumisia tuli suurin määrin. Esimerkiksi aiemmin varjoissa vaeltanut Ville Vahalahti sai maalin tililleen. Auttaako tämä tuomaan lisää rentoutta ja tehokkuutta, jää nähtäväksi.

Kotijoukkue Ilves on etsinyt itseään koko kauden. Aika ajoin tämä kaikissa ennakkokaavailuissa SM-liigan ehdottomaksi karsijaksi kaavailtu joukkue on yllättänyt ”epäilevät Tuomaat” ja vienyt pisteitä lähes kaikilta joukkueilta. Huonoina päivinä puolestaan hengettömästi esiintynyt joukkue on saanut kannattajansa miettimään joukkueen tulevaisuutta karsinnoissa. Paljon vartijaksi on asetettu NHL-apu Maxime Talbot, joka onkin alkanut lunastaa häneen asetettuja odotuksia. Keskiviikkona hyökkääjä teki Espoossa tehot 1+1, mutta se ei riittänyt Bluesin korjatessa pisteet lukemin 4-3.

Petteri Nummelin vs. Ville Koistinen

Torstai-illan joukkueet eivät voi millään muotoa kehua puolustus- tai avauspelaamisellaan. Joukkueista TPS pitää päästettyjen maalien neljänneksi viimeistä sijaa lukemilla 70 takanaan vain SM-liigan ykkönen, SaiPa (72) ja kaksi viimeistä, Pelicans (90) ja Ilves (91). Tämä siitä huolimatta, että kummankin puolustuksen keulakuvana on todellinen ammattilaisnimi – Ilveksellä Ville Koistinen ja TPS:llä Petteri Nummelin. Molempien pelaajien merkitys on joukkueelleen suuri niin henkisesti kuin pelillisestikin – tosin tehokkuus ei kummankaan kohdalla ole ollut aivan odotetun mukainen. Varsinkin Koistisen plus/miinus-tilaston -16 ei varmasti ole Ilves-johdolle mieleen.

Atte Engren vs. Anders Lindbäck

Joukkueiden maalivahteja ei voi pitää syypäänä joukkueiden huonoon menestykseen. Turkulaisten Atte Engren on asettunut 17 kertaa joukkueen 23:sta ottelusta maalinsuulle. Vaikka kolmen pisteen voittoja onkin tullut vain kolme, niin tämä SM-liigan torjuntatilastojen viitonen on kuitenkin ollut hyvä ja tarjonnut joukkueelleen mahdollisuutta voittaa.

Ilves hankki vahvistuksekseen ison veden takaa ruotsalaisen Anders Lindbäckin Miika Wiikmanin pariksi. Hyvin on Gävlestä kotoisin oleva vahti torjunutkin ja pitänyt joukkuettaan torjunnoillaan pystyssä. Viimeksi keskiviikkona tilastomiehet olivat laskureineen Espoossa hikisen urakan edessä, kun Ilves-vahti merkkautti koko joukon torjuntoja melkoisessa pommituksessa. Torjuntalukemat 15+18+10=43 eivät kuitenkaan riittäneet espoolaisia vastaan.

Pitkät poissaololistat

TPS saa torstaina mukaansa vahvistuksen, kun Kris Russell palaa Ilvestä vastaan kokoonpanoon käväistyään perhesyiden takia rapakon takana. Poissa turkulaisilta ovat vielä Timo Salo, Markus Palmroth, Alec Martinez ja todennäköisesti myös Antero Niittymäki.

Ilves on alkanut saada pelaajiaan pois sairastuvalta. Tosin lista on saanut täydennystä alavartalovammaa potevasta Jesse Niinimäestä, niin ikään joukkue kaipaisi kovasti hyökkäykseensä Masi Marjamäkeä. Eikä valmennusjohto pistäisi pahakseen, jos sivussa yhä olevat Teemu Kesä , Konsta Mäkinen ja Miika Wiikman olisivat sen käytettävissä.

Seuraa Heitä

Maxime Talbot #25 | Loko Jaroslav

Keskushyökkääjä

Onko NHL-avusta Ilveksen suosta nostajaksi?

Mikko Koivu #9 |

Keskushyökkääjä

Viimeksi Ilvestä vastaan kaksi maalia, nyt?

» Lähetä palautetta toimitukselle