Joko Seura-kammo loppuu?

LIIGA / Ennakko
Viimeksi kun Ilves on kotonaan poistunut jäältä TPS:n voittaneena, on kulunut aikaa kaksi vuotta. 11.10.2003 on tuo maaginen päivämäärä. Joukkueet ovat tahkonneet aina tasaisia otteluita, niin myös tälläkin kertaa.

Ilves lähtee otteluun kolme tappiota niskassaan. Alkukauden hyvän startin jälkeen tuli alamäki, sen jälkeen ylämäki ja taas mennään alaspäin. Ilveksen kokeneet pelaajat ovat nyt yössä. He, joiden pitäisi kantaa joukkuetta vaikeilla hetkillä. He, joihin nuoret pelaajat katsovat vaikeuksien tullen. He, jotka ovat legendoja lähes jo syntyessään...nojoo, palataampa päiväjärjestykseen. Ei legendojen aika ole ihan vielä.

Viime peleissä tosiaankaan vanhat kokeneet pelaajat eivät ole saaneet maaliverkkoja heilutettua. Nuoret, nälkäiset liigapelaajat ovat kyllä saaneet maaleja, mutta se ei yksin riitä voittoihin. Muutaman viime kauden maalinsylkijä Vesa Viitakoski vaeltaa yössä. Ensimmäiseen kuuteen peliin viisi maalia ja sen jälkeen yksitoista peliä tehoilla 0+1. Jottain olis tarve tehdä. Näin ei voi pitkään jatkua.

Ennen kauden alkua katsottuna Ilveksen huonoin osa-alue oli puolustus. Sama puolustus on päästänyt pahimmillaan vain viisi maalia yhdessä ottelussa. Eteenpäin on menty. Osasyynä on toki mainiosti alkukauden maalillaan pelannut Juha Pitkämäki.

Ylivoimatehokkuus on suoraan sieltä itsestään. 11 % ei todellakaan ole liigatasoa. Toiseksi viimeinen paikka liigan ylivoimatehotilastossa ei ole veijareiden ja virtuoosien tasoa. Alivoimassa sentään Ilves on liigan sijalla seitsemän. Tosin alivoimalla ei yleensä niitä maaleja paljoa tehdä.
Maajoukkuetauko tulee ihan oikeaan väliin joukkueelle. Lepoa ja harjoittelua sopivissa määrin, niin tauon jälkeen peli voisi taas luistaa.
Vielä ei olla kriisin partaalla, Ilveksen todellinen paikka runkosarjan jälkeen on sijoilla 6-8.

Tahmatassujen vierailut muistissa

TPS on ollut viime vuosina Ilvekselle ikävä pala. Takkiin on tullut ja Turussa ei ole voittoa tullut lähes kymmeneen vuoteen. 23 peliä Turussa ilman voittoa, jos mukaan otetaan myös TuTo. Ilves on ollut nöyränä Aurajoen rannalla, miksi?
Tampereella sentään viimeisin voitto on "vain" parin vuoden takaa.

Pistepörssi on mielenkiintoista luettavaa turkulaisittain. 25 parhaan pistemiehen joukossa ei ole yhtään turkulaista. Paras pistemies on Antti Aalto 13 pisteellä, kun kärkimiehellä, Timo Pärssisellä, on 23 pistettä. Tosin Pärssisen pisteistä leijonanosa on tullut ylivoimalla.
Normaalisti pistepörssin kärjessä on TPS:n pelaajia. TPS hankki ennen sarjan alkua vielä kivikovaan rosteriinsa Mikko Elorannan. "Ilveksen kasvatti" onkin ollut piristävä pelaaja usein niin tylsässä SM-liigassa.

TPS:n etukäteen ykkösmaalivahdiksi suunniteltu Teemu Lassila loukkaantui juuri näitten joukkueiden viimeksi kohdatessa. Urpo Ylösen maalivahtivalmennus on ja voi hyvin. Tuomo Karjalainen on paikannut Lassilaa hyvin. Siitä kertoo torjuntaprosentti 92.05 kertoo omaa kieltään.

Alkusarjan kankeuden jälkeen TPS on päässyt sille raiteelle, mitä siltä on odottetukin. Ehkei liigan kärkeä, mutta lähellä kuitenkin. Kova rosteri, joka kärsii loukkaantumisista. Jos kaikki pelaajat olisivat terveitä, mihin joukkue pystyisikään...?

Yksi turkulaisen "salapenailun" airuita on ollut Tomi Sykkö. Parikymppinen pelaaja on iskenyt vain kaksi maalia, mutta parantaa otteitaan jatkuvasti.

Miten käy

Joukkueet pelaavat jatkuvasti kohdatessaan tasaisia ja tiukkoja otteluita. Tuskin tähän muutosta tulee. Tasapeli on lähellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle