Paikalliskamppailu aloittaa kiekkokauden

LIIGA / Ennakko
Mikä voisikaan olla parempi tapa aloittaa SM-liiga kuin todellinen klassikko, paikallisottelu Ilves-Tappara. Tiistain ottelussa periviholliset lähtevät otteluun selkeästi eri asetelmista.

Molempien viime kausi päättyi murheellisesti. Ilveksen lähetti kesälomille ylivoimainen HPK jo puolivälierissä, Tappara sinnitteli finaaleihin, mutta Vladimir Machulda oli voittamaton. Tällä kaudella Tappara lähtee taas kiekkokansan mestarisuosikkina, kun Ilves taas on suuri kysymysmerkki.

Uuden ilmeen Ilves

Ilves on palannut juurilleen. Joukkueesta on tänä vuonna rakennettu enemmän perus-ilvesläinen, taitava ja nopea. Uudet hankinnat (Lubomir Korhon, Petr Vala, Timo Peltomaa) tuovat leveyttä joukkueeseen ja nuorten pelaajien esiinmarssi näyttää olevan käsillä. Ilveksen ongelma on vaihtuvuus, joukkue on vaihtunut paljon ja kuviot ei varmastikaan ole vielä ihan kunnossa. Varsinkin kun viisikkopeliä on harjoiteltu vain muutama viikko.

Harjoitusottelut sujuivat Ilvekseltä kaksijakoisesti. Tampere Cupissa saavutettiin vain yksi voitto ja sitä ennen hävittiin sekä JYP:lle, että Ässille. Syyksi tahmeisiin otteisiin voi myös laittaa rankan harjoittelurupeaman. Tampere Cupin jälkeen Ilves otti voitot Ässistä ja Saipasta. Viimeisessä harjoitusottelussa kaatui hyvää ennakoiden TPS.

Tsekkien ohella kannattaa Ilveksestä seurata nelosketjua. Tommi Jäminki, Mika Niemi ja Marko Luomala ovat pelanneet harjoitusotteluissa todella hyvin yhteen, kun ottaa vielä huomioon sen, että miehet eivät ole aiemmin yhdessä pelanneet. Seuraamisen arvoinen kokonaisuus on myös Ilveksen puolustus, riittääkö Mikko Kuparisella ja Tomi Källarssonilla rahkeet nousta puolustuksen johtohahmoiksi.

Ilveksen loukkaantumistilanne on hyvä, ainoa poissaolija on nuori lupaus Jesse Niinimäki ja hänen paikkansa ottanee juuri ennen sarjan alkua jatkosopimuksen saanut Ville Hirvonen.

Tappara jatkaa tututulla tyylillä

Kirvesrinnat ovat pelanneet jo useamman vuoden samalla, yksinkertaisella pelityylillä. Päävalmentaja Rautakorpi luottaa edelleen voimakkaaseen kiekottoman miehen ahdisteluun ja aggressiiviseen karvauspeliin. Tätä silmällä pitäen on myös vuosien varrella valittu vahvistukset ja nyt pitäisi olla näytön paikka.

Tapparalla on tasainen ja hyvin yhteen hitsautunut joukkue. Vaihtuvuus on ollut pientä ja tänäkin vuonna mukaan on tullut vain kolme uutta pelaajaa. Tämän huomasi myös harjoitusotteluissa, sillä yhdestätoista harjoitusottelusta Tappara hävisi vain neljä. Tahti on ollut vakuuttavaa. Ei ihme, että joukkue lähtee liigaan jälleen yhtenä suurena ennakkosuosikkina.

Tappara lähtee kauden ensimmäiseen paikallisotteluun todennäköisesti parhaalla miehistöllään. Alexander Barkovin pelaaminen on pieni kysymysmerkki, mutta todennäköisesti hänkin pystyy pelaamaan.

Miten käy?

Tappara on viime vuosina hallinnut paikallisotteluita, mutta Ilves sai viime keväänä pari makoisaa voittoa. Tänä syksynä joukkueet ovat kohdannet jo kerran. Silloin Tappara oli huonotasoisen ottelun vähemmän huono ja voitti 1-0.

Todennäköisesti luvassa on tiukka ottelu, jossa on mukana paljon paikallispelille tyypillisiä elementtejä, joista riittää spekuloitavaa SM-liiga-palstalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle