Olisiko jo Ilveksen vuoro?

LIIGA / Ennakko
World Cupin jälkeiset univelat on nukuttu pois ja on aika kääntää katseet kotoiseen SM-liigaan. Tuttuun tapaan kausi pyörähtää käyntiin paikallisottelukierroksella. Tällä kertaa on Ilveksen vuoro toimia isäntänä kauden avauksessa Tapparaa vastaan. Taistelu Tampereen herruudesta kaudelle 2004-2005 voi alkaa.

Tämän kauden harjoitusotteluiden perusteella Ilvekselle on tiedossa hikinen iltapuhde. Ilveksen harjoituspelit ovat olleet sekä tuloksellisesti että pelillisesti heikkoja. Ilveksen joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista, joka osaltaan selittänee huonoja esityksiä harjoituskaudella.

Uusin asein Tapparan kaatoon

Huonoja esityksiä voi laittaa myös kokoonpanomuutosten piikkiin, sillä etenkin runkopelaajien osalta vaihtuvuus on ollut suurta. On mielenkiintoista nähdä kuinka tuoreet vahvistukset pystyvät täyttämään lähteneiden pelaajien suuret saappaat. Pärjääkö kolmikko Kariya, Pesonen ja Turunen verrattuna Viitakoskeen, Dahlmaniin ja Rajamäkeen? Ovathan nämä kaverit pelanneet jo harjoitusotteluissa, mutta tosipelien alkaessa jyvät erottuvat akanoista. Kaikkien Ilves-kannattajien muistoissa pyörivät varmasti hyvin harjoitusotteluissa, mutta surkeasti liigassa pärjänneet pelaajat Korhon, Vala, Hlavacka, Kucharczyk ja Vorel.

- Kaikesta huolimatta hyvin fiiliksin huomiseen lähdetään. Onhan meillä ollut rikkonaisempi harjoittelukausi kuin Tapparalla, joten lähtökohdat peliin ovat hieman erilaiset. Tapparan pelityyli on erittäin aktiivinen ja ne tulevat hyvällä sykkeellä päälle. Siihen lähdetään vastaamaan, arvioi Ilveksen apulaisvalmentaja Jarmo Jamalainen tulevaa ottelua.

Jamalainen kertoi myös Ilveksen loukkaantumistilanteesta. Varmuudella kokoonpanosta ovat poissa Marko Luomala ja Teemu Jääskeläinen, Sami Heleniuksen pelikunto selviää hieman ennen ottelua. Ilveksen maalissa aloittaa Juha Pitkämäki, jonka varamiehenä toimii Krister Antila. Tuukka Rask kärsii viime kauden lopussa A-junioreiden ottelussa saamaansa pelikieltoa vielä kahden ottelun ajan.

Tapparalla hyvät lähtökohdat

Jos Ilveksen harjoituskausi sujui epäonnisesti ja tulosten valossa huonosti, on Tapparan tilanne täysin päinvastainen. Tapparan joukkue ei kärsinyt juuri lainkaan loukkaantumisista ja pystyi valmistautumaan liigaan täydellä kokoonpanolla hyvissä ajoin. Harjoitusotteluiden tulokset ja pelillisesti hyvät esitykset puhuvat puolestaan Tapparan hyvästä valmiudesta liigan alkuun. Suurin muutos viime kauteen verrattuna on ollut yleisen flegmaattisuuden muuttuminen kunnon asenteeksi.

Viime kauteen verrattuna Tapparan kokoonpanossa ei ole tapahtunut yhtä suuria muutoksia kuin Ilveksen kokoonpanossa, mutta uudet nimet Tappara-paidassa ovat eittämättä mielenkiintoisia ja kovan luokan hankintoja: nimet Chlubna, Kantor ja Myllykoski eivät jätä ketään kylmäksi.

Ilves ja Tappara ovat kohdanneet jo kahdesti tämän kauden harjoitusotteluissa. Kohtaamiset ovat olleet lievästi sanottuna epätasaisia, sillä Tappara on pyyhkinyt pöytää Ilveksellä mennen tullen. Voisiko tässä piillä pieni riski Tapparan kannalta, jos pelaajat lähtevät peliin takki auki jo valmiiksi voittaneina?

- Harjoituspelit ovat aina harjoituspelejä ja kausi alkaa vasta nyt, kyllä meidän jätkät lähtevät tosissaan pelaan, niillä on jo kova into päästä pelaan kunnon pelejä. Eikä tässä lähdetä ketään aliarvioimaan, kommentoi Tapparan apuvalmentaja Mikko Saarinen.
Mikko Saarisen mukaan Tapparan sairastuvalla torstain pelissä on Teemu Nurmi. Marko Mäkisen tilanne selviää vasta ottelun alla.

Lähtökohdat otteluun ovat hyvin epätasaiset. Tapparan ylle voidaan pukea hyvin ennakkosuosikin viitta harjoituskauden pelien mukaan. Tapparalle lisäpaineita tuonee myös se, että heikon edelliskauden jälkeen Tapparan on saatava tälle kaudelle hyvä alku, jotta väki löytää tiensä halliin. Toisaalta Tappara on voittanut jo kolmena kautena putkeen avausottelun Ilvestä vastaan. Nyt voisi olla Ilveksen mahdollisuus yllättää.

Kokoonpanot

Tämän hetkisten tietojen mukaan joukkueet lähtevät peliin seuraavin kokoonpanoin. Mahdollinen Heleniuksen pelaaminen muuttanee Ilveksen pakkipareja. Mikäli Marko Mäkinen ei pelaa, niin Mäkisen paikalle noussee Alanen ja Salmivirta vuorostaan Alasen paikalle.

Ilves

Kariya – Helminen – Pesonen

Turunen – Leino – Peltomaa

Miettinen – Suvanto – Jäminki

Pellinen – Niinimäki – Vidgren



Messa – Murphy

Koistinen – Laurila

Kuoppala – Rönnberg

Korhonen



Pitkämäki (Antila)



Tappara



Chlubna – J.Ojanen – Venäläinen

M.Ojanen – Öhman – Laine

Koskenkorva – Viinanen – Mäkinen(?)

Alanen – Kontiola – Pyymäki

(Salmivirta)



Saravo – Myllykoski

Kantor – Puistola

Gustafsson – Pukka

Salmela



Lehto (Tuokkola)


» Lähetä palautetta toimitukselle