Neljäs paikallinen tällä kaudella

LIIGA / Ennakko
20 tuntia edellisestä ottelusta ja taas olisi uusi peli edessä. Päivän tv-ottelun joukkueet Ilves ja Tappara pelasivat lauantai-iltana ottelunsa, Ilves voitti ja Tappara hävisi. Edellisillä tuloksilla ei ole mitään merkitystä, ainakaan Tampereen keskinäisessä.

Ilves sai vihdoin poikki 5 voitottoman ottelun putken. 5-0 voitto aina vaikeassa Isomäen hallissa auttoi joukkuetta varmasti taas askeleen eteenpäin. Joukkueen peli oli välillä liigan parasta, ainakin sarjataulukon mukaan, mutta lokakuun kääntyessä loppupuolelleen alkoi alamäki. Maajoukkuetauko tuli Ilvekselle hyvään saumaan, peli näyttää palaavan samalle uralle missä se oli. Tai vaihtoehtoisesti joukkueen vanhempi kaarti piristyy taas.
Vesa Viitakoski sai maalin tiistaina HIFK:ta vastaan ja Porissa tuli taas avausmaali. Viitakoski pelasi 12 ottelua ilman maalia, joten hyvään aikaan maalit ovat syntyneet.
Ilveksen peli oli ennen taukoa kiemurtelua. Kiekkoa tuodaan ylös hyvin, siniviivalle asti. Ylityksen jälkeen alkaa sellainen kiemurtelu että kastemato olisi kateellinen. Jääkiekossa pitäisi hyökätä suoraviivaisesti kohti maalia ja yrittää siitä sitä maalia.
Tauon jälkeisissä peleissä on kuitenkin nähty sitä kaivattua suoraviivaisuutta. Tosin Ilves on veijareiden sekä virtuoosien joukkue, joka osaa taiteilla. Ja taitelijathan eivät pelaa suoraviivaisesti.
Joka tapauksessa, Ilveksen peli on pääsemässä uralleen.

Ykkösmaalivahdiksi noussut Juha Pitkämäki on poissa ilmeisesti vuoden loppuun asti. Siihen asti paikkaa varjelee Tuomas Nissinen. Helsingissä Nissisellä kävi hieman huono säkä ja kenttäpelaajat eivät paljoa tukea antaneet nuorelle maalivahdille. Porissa Nissinen oli taas se oma itsensä, joka jo viime kaudella ihastutti tamperelaisyleisöä. Maalivahtipeli on siis hyvässä kuosissa toistaiseksi.
Pakisto on parantanut otteitaan ja pelaa varmasti tilanteet pois omalta maaliltaan.
Hyökkäyksessä vanha kaarti alkaa piristymään, nuoret ovat olleet teräviä jatkuvasti. Pieni kilpailu pitää pelaajat varpaisillaan.

Tässä otsikossa ennakoimme Tapparaa

Tappara pelasi ennen taukoa itselleen neljän ottelun voittoputken. Tauon jälkeen turpiin Kärpiltä sekä JYPiltä. Molemmat pelit ovat vielä olleet kotipelejä. Sunnuntain tv-derbyssä vastaan asettuu paikalliskilpailija Ilves. Tällä kertaa kuitenkin Tappara on “vierasjoukkue”.
Tauon jälkeen on maalinteko ollut Tapparalle vaikeaa. Paikkoja kyllä saadaan luotua, mutta jonkun pitäisi tehdä niistä se maalikin.
Eikä miesylivoima tuo autuutta. Janne Ojasen ollessa poissa käsivamman takia ylivoima tökkii huolella. Olettaisi, että kokeneeseen kaartiin katsotaan nyt, vaikeimman hetkellä. Ojasen ollessa mukana on ylivoima tosin tökkinyt koko kauden. Parannusta odotellessa.

Tappara oli hereillä Janne Ojasen jouduttua sairaslomalle. Leonid Tambijev tuli joukkueeseen ainakin loppukaudeksi. JYP-ottelussa Latvian Ihme teki kaksi maalia.
Vapailla markkinoilla olisi myös viime kaudella Rauman Lukossa pelannut Petri Lätti..

Sami Venäläinen on ollut kauden Tapparan ilmentymä. Pelaa illasta toiseen tasaisella tasolla. Jokohan se lopullinen läpimurto odottaisi? Petri Variksen pelissä on ideaa, mutta tehoja ei ole. HIFK-voitossa tosin tuli 2+2 pisteet, mutta sitten taas pari peliä ilman tehoja.
Maalivahtipelikin on sujunut Tapparalta hyvin. Lehto on päätorjuja, jonka taso ei paljoa heittele. Hovi tuuraa tarvittaessa voittopelien arvoisesti.
Puolustus on tällä hetkellä akilleen kantapää. Puolustuksessa on kolmosparin pakkeja, mutta selkeätä ykköstä ei löydy. Pasi Petriläisenkin peli aaltoilee.
Dale Clarke tarvitsisi laukaisukurssin apuja peliinsä.

Tapparan peli on vuoristorataa. Loppuvuodesta pitäisi löytyä se tasaisuus, millä joukkue pärjäsi viime vuonnakin. Huonolla pelillä voi myös voittaa nykypäivän SM-liigassa.

Kurkistus kristallipalloon

Kuten niin monta kertaa ennenkin, paikallispelistä ei voi ikinä mitään etukäteen. Vaikka toinen joukkue olisi voittanut 20 peliä putkeen, voi paikallispelissä kaikki kääntyä päälaelleen.
Suurta suomalaista urheiluselostajaa Bror-Erik Walleniusta lainatakseni ottelun kulusta:”Maaleihinhan tämä ottelu ratkeaa tai sitten siihen, että niitä ei tehdä”.

» Lähetä palautetta toimitukselle