SaiPa jatkaa nuorallatanssiaan

LIIGA / Ennakko
SaiPa metsästää elintärkeitä pisteitä Ilveksen kotiluolasta.
Kuva © Jarno Hietanen
Huikean syksyn pelannut Lappeenrannan Saipa on valahtanut sarjataulukossa viimeiselle jatkopeleihin oikeuttavalle sijalle. Alemman pudotuspeliviivan tuntumassa on ruuhkaa, sillä SaiPa, Blues ja Pelicans ovat vain kolmen pisteen sisällä. Sputnikit tarvitsevatkin nyt kipeästi pisteitä, kun SaiPa kohtaa liigakarsintoja varten pelikuvioitaan hiovan Ilveksen Tampereella.

Lappeenrannan Saipa pinnistelee nippa nappa pudotuspeliviivan päällä ennen lauantain SM-liigakierrosta. Eroa takana kärkkyviin Bluesiin ja Pelicansiin on vain kolme pistettä. SaiPalla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin Bluesilla ja yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Pelicansilla, joten kevään jatkuminen on vielä lappeenrantalaisten omissa käsissä.

Tampereen Ilveksen kevät jatkuu varmuudella piinaavissa liigakarsinnoissa. Joukkue on ajautunut muutaman voiton jälkeen jälleen tuttuun tappiokierteeseen. Edessä odottavat karsinnat kuitenkin antanevat joukkueelle motivaatiota hioa kuviot kuntoon ja samalla kiusata muita liigajoukkueita. Sen sai kokea eilen sarjaa johtava Jokerit, joka joutui tekemään täyden päivätyön kaataakseen kissapedot Helsingissä. Jokerit voitti liigajumbon vain vaivoin 2-1. Ilves onkin pelannut Tuomas Tuokkolan alaisuudessa kohtalaisesti eikä joukkue ole kokenut murskatappioita.

Onnistuuko Saipa ohittamaan Hüblin?

Myös Saipa pelasi eilen vieraissa, kun se koki 3-2-tappion Ässille Porissa. Tuokin ottelu oli tiukka, joten molemmat joukkueet voivat olla lauantaina hieman väsyneitä. Pisteet ovat kuitenkin SaiPalle niin tärkeitä, ettei löysäilyyn kauden tässä vaiheessa ole varaa.

Jokerit meinasi kaatua eilen muuriin nimeltä Jaroslav Hübl. Liigassa kolmanneksi vähiten maaleja tehtaillut SaiPa joutuukin keksimään keinot tammikuussa Ilvekseen liittyneen tšekkimaalivahdin ohittamiseksi. Luoteis-Tšekin Chomutovissa syntynyt 31-vuotias Hübl on osoittanut olevansa liigatason maalivahti. Eilen hän torjui 40 jokerilaukausta, ja on pysäytellyt kiekkoja neljässä pelaamassaan ottelussa kiitettävällä torjuntaprosentilla 93,02.

Seuraa Heitä

Brad Moran # |

Hyökkääjä

Tammikuussa joukkueeseen liittynyt kanadalainen on tehtaillut pisteitä varsin mukavasti. Kauden tilastot näyttävät kuudessa pelatussa ottelussa lukemaa 2+3=5.

Matias Sointu #67 |

Laitahyökkääjä

Onko joukkueen kultakypärän ruuti kastunut juuri ennen tärkeitä liigakarsintoja? Nyt voisi olla aika viritellä maalipyssyn tähtäin kohdalleen karsintoja varten.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle