Idän ihmeen vierailu syvälle Hämeeseen

LIIGA / Ennakko
SaiPa vierailee Ilveksen isännöitävänä torstaina Tampereella. SaiPan peli on alkukauden kulkenut mallikkaasti ja joukkue onkin kärkipäässä sarjataulukossa. Ilves sensijaan ei ole vakuuttanut juuri lainkaan ja onkin taulukon toiseksi viimeinen. Mikäli tämä kaava pitää paikkansa, saavat SaiPalaiset pitkälle kotimatkalle mukaansa pari mukavaa sarjapistettä.

Ilves hakee peliään

Ilves on aloittanut sarjakauden todella tahmeasti. Puolustuspelaamisessa on ollut suurin puute. Ainoastaan Bert Robertsson ja Mikko Kuparinen saavat puhtaat paperit. Muut ovat olleet enemmän tai vähemmän hukuksissa. Kuvaavaa on se, että virheitä puolustuspäässä tulee rutkasti. Ei osata pitää oikeata miestä oikeaan aikaan. Puolustajat juoksevat liikaa paikasta toiseen.

Kiekolliseksi puolustajaksi hankittu Jukka-Pekka Laamanen on ollut vain varjo viime kauden esityksistä. Yksi syistä löytyy varmasti perhepiiristä. Toivon itseni ja Jatkoajan toimituksen puolesta, että Laamasen sekä myös Vesa Viitakosken perhepiirin tapahtumat paranisivat ja kaikki kääntyisi jälleen normaaliksi.

Eri mediat ovat väläytelleet mm. Martti Järventien nimeä Ilveksen yhteydessä. Tekeekö yksi pelaaja sateen? Ei välttämättä. Tärkeintä olisi saada oma peli täydellisesti kuntoon, jotta voitaisiin pelata varmemmin kentän molemmissa päissä.

Turussa hyökkäys toimi hyvin. Tilanteita saatiin luotua, mutta viimeistelyssä oltiin huonoja. Kiekko osui monesti tolppaan eikä mennyt sisään. Hieman paremmalla onnella olisi maali ehkä tullut.
Yleisesti hyökkäyksestä ottavat vastuuta vain ulkomaalaiset, muilla on jonkinlainen anemia. Siltä se ainakin tuntuu, kun katsomosta sitä katsoo.

Valmentajien vaihtoa on jo vaadittu internetin keskustelupalstoilla. Mitä järkeä on lähteä vaihtamaan valmentajaa 8 ottelun jälkeen? Pelit eivät ole vielä lähteneet kunnolla käyntiin ja nyt ollaan jo valmentajaa vaihtamassa. Mitään ei olla vielä ratkaistu runkosarjassa.

Kuten sanottua, Ilveksen peli ei ole vielä auennut uomiinsa. Kun aikaa annetaan, varmasti pelaajat sisäistävät sen mitä valmennuskaksikko haluaa. Loputtomiin aikaa ei ole olemassa, mutta tarpeeksi sitä pitäisi olla. Kannattajien kannattaa olla kärsivällisiä.

Lappeenrantalaisten hyvä alku

Saimaan rannalla on pitkästä aikaa jälleen syytä hymyilyyn. Kausi on lähtenyt mainiosti käyntiin ja pelissä tulee onnistumisia. SaiPa ei ole vielä hävinnyt kertaakaan varsinaisella peliajalla. Kuvaavaa joukkueen pelaamisessa on se, että ikinä ei anneta periksi. SaiPa on ollut takaa-ajoasemassa useassa pelissä ja tullut joka kerta vähintään vastustajan rinnalle. Joukkueen sisällä on hyvä henki onnistumisten kautta.

SaiPalla on loukkaantuneena Joni Yli-Torkko sekä Aki Uusikartano. Uusikartano sai iskun päähänsä sunnuntain ottelussa JYPiä vastaan.

- Uusikartanon tilanne ratkeaa torstain aamuharjoituksissa. Tällä hetkellä näyttää ihan hyvälle, kertoo SaiPan valmentaja Hannu Järvenpää.

- Ilves pelasi hyvän pelin Turussa ja on paha joukkue. Ilves tarvitsee lisää pisteitä kuten mekin. Emme lähde muuttamaan pelisysteemiä mitenkään, vaan jatkamme samalla tavalla kuin olemme pelanneet alkukauden, jatkaa Järvenpää.

SaiPa on pitänyt peleissä vauhtia päällä ja jokainen osa-alue on toiminut. Ylivoimalla joukkue on liigan eliittiä, toisena taulukossa. Vain Turun Palloseura on edellä. SaiPa on päässyt 51 kertaa ylivoimalle ja 11 kertaa on ylivoima jäänyt pelaamatta loppuun.

Maalivahtikaksikko Tomas Duba ja Juha Kuokkanen ovat aika tasaväkinen kaksikko. Kumpikaan ei ole juuri noussut toista suurempaan asemaan. Pieni kilpailu pitää torjujat vireinä.

- Tiedämme Ilveksen ulkomaalaisten vaarallisuuden ja Ilves pystyy tarvittaessa sekoittamaan heidän paikkaa. Emme mitenkään erikoisemmin ala seuraamaan heitä. Ottelusta on tulossa erittäin tiukka, lopettelee Järvenpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle